De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Bijzonder Examen Hypothecair Krediet
€ 158,00 vrijgesteld van btw
 • 90 minuten
 • 30 examenvragen
 • Examenvragen over Wft Basis, Wft Vermogen en Wft Hypothecair Krediet
 • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
 • Beschikbaarheid op 28 februari t/m 6 maart. Ook ’s avonds en zaterdag
 • Let op: Alleen boeken indien je Wft adviesbevoegdheid is verlopen

Met het Bijzonder Examen Hypothecair Krediet kun je je adviesbevoegdheid herstellen, nadat je deze gedurende de eerste PE-periode bent verloren.

Ben jij jouw adviesbevoegdheid verloren en wil je die herstellen? Dat kan door je in te schrijven voor het Bijzonder Examen Hypothecair Krediet. Het examen vindt in de tweede PE-periode plaats. Deze periode is van 1 april 2019 tot 1 april 2022. 

Voor wie is dit examen bedoeld?
Het Bijzonder Examen Hypothecair Krediet is weggelegd voor mensen die willen adviseren op gebied van hypothecair krediet, maar hun adviesbevoegdheid zijn verloren. Door dit examen met succes te maken, kun je jouw bevoegdheid weer herstellen. Een reden van het verliezen van de adviesbevoegdheid is bijvoorbeeld, doordat je het PE-examen niet gehaald hebt voor 1 april 2019. Slaag je voor het Bijzonder Examen? Dan hersteld de adviesbevoegdheid weer.

Het Bijzonder Examen
Het Bijzonder Examen Hypothecair Krediet bestaat uit 30 vragen. Het zijn vragen die al eerder behandeld zijn tijdens de Wft-opleiding. Deze Wft-opleiding heeft je namelijk vooraf volledig klaargestoomd voor het examen. De vragen uit het examen gaan onder andere over Kennis en Begrip. Sommige vragen gaan over casussen. De volgende onderwerpen komen ondere voor in het examen:

 • de AFM Leidraad ‘vergoeding voor vervroegde aflossing van de hypotheek;
 • het Besluit toepassing eigenwoningregeling van 30 januari 2018; en
 • de fiscale aspecten met betrekking tot de eigen woning.

Studiemateriaal
Hoffelijk biedt studiemateriaal Bijzonder Examen Hypothecair Krediet aan. Aan de hand van dit studiemateriaal kun je oefenen met relevante PE-actualiteiten, examentraining video's en representatieve oefenexamens. Op die manier kom je extra goed voorbereid naar het examen en dit vergroot jouw slagingskans. Indien je slaagt, herstelt jouw adviesbevoegdheid weer.

Inschrijfmomenten
Kom jij in aanmerking voor het Bijzonder Examen en wil je je inschrijven? Voor dit PE-jaar zijn de volgende momenten beschikbaar:

 • 1 november 2021 t/m 6 februari 2022. Je legt het examen af in de week van 28 februari 2022 t/m 6 maart 2022.
 • 28 februari 2022 t/m 29 mei 2022. Je legt het examen af in de week van 27 juni t/m 3 juli 2022.
 • 4 juli 2022 t/m 25 september 2022. Je legt het examen af in de week van 24 oktober t/m 30 oktober 2022.
 • 31 oktober 2022 t/m 29 januari 2023. Je legt het examen af in de week van 27 februari t/m 5 maart 2023.

Het resultaat
Ben je geslaagd voor het Bijzonder Examen Hypothecair Krediet? Dan herstellen wij jouw adviesbevoegdheid. Dit betekent dat je klanten weer mag voorzien van advies over onderwerpen die te maken hebben met dit specialisme.

Kandidatenbrochure CDFD
Meer informatie? Bekijk dan hier de kandidatenbrochure. Hier vind je van alles over het Bijzonder Examen.