De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE-examen Consumptief Krediet
€ 149,00 vrijgesteld van btw
 • 60 minuten
 • 22 examenvragen
 • Vragen over Wft Basis en Consumptief Krediet
 • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
 • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar
 • Inclusief syllabus in leeromgeving

Heb jij het idee dat je voorbereid genoeg bent om het PE-examen Consumptief Krediet te maken? Al het oefenmateriaal van Hoffelijk heeft je volledig klaargestoomd om het examen met succes af te ronden. Je bezit op dit moment alle kennis. Het examen toetst vervolgens deze kennis omtrent de actualiteiten over consumptief krediet.

Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele toetscentra. Deze zitten verspreid over heel Nederland en je kunt hier terecht om jouw PE-examen Consumptief Krediet te maken. Je kunt het examen zowel doordeweeks als op zaterdag afleggen. De examens vinden overdag of in de avond plaats. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt en een tijdstip die jou het beste uitkomt.

Het PE-examen Consumptief Krediet

Het PE-examen Consumptief Krediet bestaat uit 22 examenvragen over Wft Basis en Wft Consumptief Krediet. Dit examen toetst al jouw opgedane kennis binnen dit vakgebied. Deze kennis heb je opgedaan in de voorbereidingen op het examen, bijvoorbeeld met de e-Learning PE Consumptief Krediet.

De meeste punten scoor je met de vragen die zich richten op het toepassen van de theorie op casussen. De volgende onderwerpen kunnen gevraagd worden tijdens het examen:

 • Lagere maximale kredietrente;
 • VFN gedragscode en normen; en
 • Herziening beslag en executierecht.

Voor wie is het PE-examen?

Het PE-examen is bedoeld voor adviseurs die hun adviesbevoegdheid op het gebied van consumptieve kredieten willen behouden. Het is dus belangrijk dat je iedere PE-periode jouw PE-examen succesvol afrondt. Op die manier mag je de volgende PE-periode nog steeds adviseren over onder andere doorlopende kredieten en persoonlijke leningen.

Wanneer mag je op examen?

We zitten nu in de derde PE-periode. Deze periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Wil je jouw adviesbevoegdheid behouden? Dan is het de bedoeling dat je jouw PE-examen binnen deze periode haalt.

Wil je voordat je op examen gaat oefenen met representatieve oefenexamens? Bestel dan de Oefenexamens PE Consumptief Krediet.

Het resultaat

Binnen 48 uur nadat je het examen hebt afgelegd, ontvang je jouw resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Dan ontvang je jouw PE-certificaat. Het is een zeer waardevol certificaat waarmee je jouw adviesbevoegdheid behoudt. Daarnaast is dit certificaat een toevoeging aan het verdere verloop van jouw carrière.

Erkend opleidings- en exameninstituut

Hoffelijk is een erkend opleidings- en exameninstituut. We ondersteunen dag in dag uit ruim 28.000 professionals in onze digitale leeromgeving en zijn daardoor dé partner voor jouw professionele ontwikkeling. Daarom zijn we al vier jaar op rij verkozen tot Beste Opleider van Nederland.

 • Wat is de moeilijkheidsgraad van het examen PE Consumptief Krediet?

  Voordat je deelneemt aan het examen, raden we je aan om gebruik te maken van onze examentraining en oefenexamens. Dit oefenmateriaal is er namelijk op gericht om vervolgens zonder slag of stoot het PE-examen te behalen. De vragen uit het oefenmateriaal komen sterk overeen met de vragen uit het PE-examen. Met deze getroffen voorbereidingen is het examen goed te doen.

 • Welke onderwerpen komen in het examen PE Consumptief Krediet?

  Het PE-examen Consumptief Krediet bestaat uit 22 examenvragen. Het examen toetst alle kennis die je tijdens de voorbereidingen hebt opgedaan. Met behulp van al het oefenmateriaal die Hoffelijk aanbiedt ben je er honderd procent klaar voor om het examen in één keer te halen.

  De meeste punten op het examen scoor je met de vragen die zich richten op het toepassen van de theorie op casussen. Het examen behandelt onder andere de volgende onderwerpen:

  • Lagere maximale kredietrente
  • VFN gedragscode en normen
  • Herziening beslag en executierecht
 • Wat zijn de voordelen van het maken van dit examen bij Hoffelijk?

  Hoffelijk staat bekend als erkend exameninstituut. We bieden iedere ondersteuning aan ruim 25.000 mensen bij hun professionele ontwikkeling. Dit doen we vanuit onze digitale omgeving.

  Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele examencentra. Deze zijn verspreid door heel Nederland. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt. De examendata zijn flexibel: zo is er de mogelijkheid om het examen doordeweeks of op zaterdag te maken. ’s Middags of ’s avonds.

 • Wat kan ik na het behalen van mijn PE Consumptief Krediet?

  Binnen 48 uur nadat je het examen gemaakt hebt, ontvang je het resultaat in DUO. Wanneer je geslaagd bent, ontvang je nu definitief jouw PE-diploma. Het is een zeer waardevol diploma voor het verdere verloop van je carrière. En misschien nog belangrijker: je behoudt je adviesbevoegdheid.

  Met het PE-diploma op zak ben je bevoegd om advies te geven aan klanten op het gebied van consumptief krediet. Of je gaat aan de slag als medewerker bij een financieel dienstverlener met inhoudelijk klantcontact op dit gebied.