De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE-examen Consumptief Krediet
€ 138,00 vrijgesteld van btw
  • 60 minuten
  • 22 examenvragen
  • Vragen over Wft Basis en Consumptief Krediet
  • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
  • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar

Ben je in het bezit van de beroepskwalificatie Consumptief Krediet en wil je blijven adviseren? Maak dan het PE-examen Adviseur Consumptief Krediet vóór 1 april 2022.

Heb jij het idee dat je voorbereid genoeg bent om het PE-examen Consumptief Krediet te maken? Al het oefenmateriaal van Hoffelijk heeft je volledig klaargestoomd om het examen met succes af te ronden. Je bezit op dit moment alle kennis. Het examen toetst vervolgens deze kennis omtrent de actualiteiten over consumptief krediet.

Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele toetscentra. Deze zitten verspreid over heel Nederland en je kunt hier terecht om jouw PE-examen Consumptief Krediet te maken. Je kunt het examen zowel doordeweeks als op zaterdag afleggen. De examens vinden overdag of in de avond plaats. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt en een tijdstip die jou het beste uitkomt.

Het examen
Het PE-examen Consumptief Krediet bestaat uit 22 examenvragen over Wft Basis en Wft Consumptief Krediet. Dit examen toetst al jouw opgedane kennis binnen dit vakgebied. Deze kennis heb je opgedaan in de voorbereidingen op het examen, bijvoorbeeld met de e-Learning PE Consumptief Krediet.

De meeste punten scoor je met de vragen die zich richten op het toepassen van de theorie op casussen. De volgende onderwerpen kunnen gevraagd worden tijdens het examen:

  • Lagere maximale kredietrente
  • VFN gedragscode en normen
  • Herziening beslag en executierecht

Voor wie is het PE-examen?
Het PE-examen is bedoeld voor adviseurs die hun adviesbevoegdheid op het gebied van consumptieve kredieten willen behouden. Het is dus belangrijk dat je iedere PE-periode jouw PE-examen succesvol afrondt. Op die manier mag je de volgende PE-periode nog steeds adviseren over onder andere doorlopende kredieten en persoonlijke leningen.

Wanneer mag je op examen?
We zitten nu in de tweede PE-periode. Deze periode loopt van 1 april 2019 tot 1 april 2022. Wil je jouw adviesbevoegdheid behouden? Dan is het de bedoeling dat je jouw PE-examen binnen deze periode haalt.

Wil je voordat je op examen gaat oefenen met representatieve oefenexamens? Bestel dan de Oefenexamens PE Consumptief Krediet.

Het resultaat
Binnen 48 uur nadat je het examen hebt afgelegd, ontvang je jouw resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Dan ontvang je jouw PE-certificaat. Het is een zeer waardevol certificaat waarmee je jouw adviesbevoegdheid behoudt. Daarnaast is dit certificaat een toevoeging aan het verdere verloop van jouw carrière.

Erkend opleidings- en exameninstituut
Hoffelijk is een erkend opleidings- en exameninstituut. We ondersteunen dag in dag uit ruim 25.000 professionals in onze digitale leeromgeving en zijn daardoor dé partner voor jouw professionele ontwikkeling. Daarom zijn we al twee jaar op rij verkozen tot Beste Opleider van Nederland.

Coronavirus
Wij werken samen met professionele toetscentra. In verband met het coronavirus treffen wij extra voorzorgsmaatregelen om ieders veiligheid te waarborgen. Deze maatregelen gelden op alle examenlocaties. Bekijk alle informatie en de maatregelen op onze informatiepagina.