De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE-examen Hypothecair Krediet
€ 149,00 vrijgesteld van btw
 • 60 minuten
 • 23 examenvragen
 • Vragen over Wft Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet
 • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
 • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar
 • Inclusief syllabus in leeromgeving

Heb je genoeg voorbereidingen getroffen om het PE-examen Hypothecair Krediet met succes te maken? Met dank aan het oefenmateriaal van Hoffelijk, bijvoorbeeld de e-Learning PE Hypothecair Krediet, ben je er helemaal klaar voor. Je bezit op dit moment alle nodige kennis om het examen succesvol af te ronden. Het examen toetst alle kennis over de actualiteiten binnen het vakgebied Hypothecair Krediet.

Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele toetscentra. Deze zitten verspreid over heel Nederland en je kunt hier terecht om jouw PE-examen Hypothecair Krediet af te leggen. Het examen kun je zowel doordeweeks als op zaterdag maken. De examens vinden overdag of in de avond plaats. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt en een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Het PE-examen Hypothecair Krediet

Het PE-examen Hypothecair Krediet bestaat uit 26 examenvragen in totaal over Wft Basis, Wft Vermogen en Wft Hypothecair Krediet. Deze vragen gaan over al jouw opgedane kennis over dit vakgebied. Het lesmateriaal van Hoffelijk heeft je hier vooraf op voorbereid. De meeste punten scoor je met de vragen die zich richten op het toepassen van de theorie op casussen. De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen tijdens het examen:

 • Herziening beslag en executierecht;
 • Regeling aanpak flitskrediet; en
 • Subsidies verduurzaming ISDE.

Voor wie is het PE-examen?

Het PE-examen leent zich voor adviseurs die hun adviesbevoegdheid op het gebied van hypothecair krediet willen behouden. Het is dus zeer van belang dat je iedere PE-periode jouw PE-examen met succes afrondt. Hierna mag je namelijk de volgende PE-periode nog steeds adviseren over onder meer consumptieve en hypothecaire financieringen.

Wanneer mag je op examen?

We zitten nu in de derde PE-periode. Deze periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Wil je jouw adviesbevoegdheid behouden? Dan is het de bedoeling dat je jouw PE-examen binnen deze periode haalt.

Wil je voordat je op examen gaat oefenen met representatieve oefenexamens? Bestel dan de Oefenexamens PE Hypothecair Krediet.

Het resultaat

Binnen 48 uur nadat je het examen hebt afgelegd, ontvang je het resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Dan ontvang je het PE-diploma. Het is een zeer waardevol diploma waarmee je jouw adviesbevoegdheid behoudt. Daarnaast is dit diploma een toevoeging aan het verdere verloop van jouw carrière.

Erkend opleidings- en exameninstituut

Hoffelijk is een erkend opleidings- en exameninstituut. We ondersteunen dag in dag uit ruim 28.000 professionals in onze digitale leeromgeving en zijn daardoor dé partner voor jouw professionele ontwikkeling. Daarom zijn we al vier jaar op rij verkozen tot de Beste Opleider van Nederland.

 • Wat is de moeilijkheidsgraad van het examen PE Hypothecair Krediet?

  Doordat Hoffelijk je op de weg richting het examen goed voorbereidt aan de hand van divers lesmateriaal, zijn de examenvragen goed te doen. De vragen uit de oefenexamens en examentraining lijken namelijk sterk op het echte PE-examen. Je weet wat je ongeveer te wachten staat en je komt tijdens het examen niet voor onverwachte verrassingen te staan.

 • Welke onderwerpen komen in het examen PE Hypothecair Krediet voor?

  Het PE-examen Hypothecair Krediet bestaat uit 25 examenvragen. De vragen gaan over alle kennis over het vakgebied. De meeste punten scoor je met de vragen die zich richten op de theorie op casussen. Het examen toetst alle onderwerpen die Hoffelijk vooraf uitgebreid behandelt aan de hand van al het lesmateriaal. De onderwerpen die aan bod komen tijdens het examen, zijn onder andere:

  • Herziening beslag en executierecht
  • Regeling aanpak flitskrediet
  • Subsidies verduurzaming ISDE
 • Wat zijn de voordelen van het maken van dit examen bij Hoffelijk?

  Hoffelijk staat bekend als erkend exameninstituut. Dit komt, doordat Hoffelijk iedere dag ondersteuning biedt aan ruim 25.000 mensen bij hun professionele ontwikkeling. Dit doen we in onze digitale leeromgeving.

  Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele examencentra. De verschillende examenlocaties zijn verspreid over heel Nederland. Zo is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Je maakt het examen doordeweeks of op een zaterdag. We bieden je tevens de mogelijkheid om het examen overdag of in de avond te maken.

 • Wat kan ik na het behalen van mijn PE Hypothecair Krediet?

  Op het moment dat je het PE-examen behaald hebt, ontvang je officieel het PE-diploma Hypothecair Krediet. Het is een zeer waardevol diploma, doordat je hiermee zorgt dat je jouw adviesbevoegdheid behoudt. Ook voegt het diploma echt iets toe aan je carrière.

  Doordat je in het bezit bent van het PE-diploma Hypothecair Krediet heb je de bevoegdheid om bijvoorbeeld te werken als hypotheekadviseur. Als hypotheekadviseur breng je de behoefte van de klant in kaart en voorzie je hem of haar van kwalitatief goed advies.