De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE-examen Hypothecair Krediet
€ 138,00 vrijgesteld van btw
  • 60 minuten
  • 26 examenvragen
  • Vragen over Wft Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet
  • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
  • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar

Met het PE-examen Adviseur Hypothecair Krediet zorg jij ervoor dat je je adviesbevoegdheid ook in de volgende PE-periode behoudt. Ga vóór 1 april 2022 op examen!

Heb je genoeg voorbereidingen getroffen om het PE-examen Hypothecair Krediet met succes te maken? Met dank aan het oefenmateriaal van Hoffelijk, bijvoorbeeld de e-Learning PE Hypothecair Krediet, ben je er helemaal klaar voor. Je bezit op dit moment alle nodige kennis om het examen succesvol af te ronden. Het examen toetst alle kennis over de actualiteiten binnen het vakgebied Hypothecair Krediet.

Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele toetscentra. Deze zitten verspreid over heel Nederland en je kunt hier terecht om jouw PE-examen Hypothecair Krediet af te leggen. Het examen kun je zowel doordeweeks als op zaterdag maken. De examens vinden overdag of in de avond plaats. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt en een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Het examen
Het PE-examen Hypothecair Krediet bestaat uit 26 examenvragen in totaal over Wft Basis, Wft Vermogen en Wft Hypothecair Krediet. Deze vragen gaan over al jouw opgedane kennis over dit vakgebied. Het lesmateriaal van Hoffelijk heeft je hier vooraf op voorbereid. De meeste punten scoor je met de vragen die zich richten op het toepassen van de theorie op casussen. De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen tijdens het examen:

  • Herziening beslag en executierecht
  • Regeling aanpak flitskrediet
  • Subsidies verduurzaming ISDE

Voor wie is het PE-examen?
Het PE-examen leent zich voor adviseurs die hun adviesbevoegdheid op het gebied van hypothecair krediet willen behouden. Het is dus zeer van belang dat je iedere PE-periode jouw PE-examen met succes afrondt. Hierna mag je namelijk de volgende PE-periode nog steeds adviseren over onder meer consumptieve en hypothecaire financieringen.

Wanneer mag je op examen?
We zitten nu in de tweede PE-periode. Deze periode loopt van 1 april 2019 tot 1 april 2022. Wil je jouw adviesbevoegdheid behouden? Dan is het de bedoeling dat je jouw PE-examen binnen deze periode haalt.

Wil je voordat je op examen gaat oefenen met representatieve oefenexamens? Bestel dan de Oefenexamens PE Hypothecair Krediet.

Het resultaat
Binnen 48 uur nadat je het examen hebt afgelegd, ontvang je het resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Dan ontvang je het PE-diploma. Het is een zeer waardevol diploma waarmee je jouw adviesbevoegdheid behoudt. Daarnaast is dit diploma een toevoeging aan het verdere verloop van jouw carrière.

Erkend opleidings- en exameninstituut
Hoffelijk is een erkend opleidings- en exameninstituut. We ondersteunen dag in dag uit ruim 25.000 professionals in onze digitale leeromgeving en zijn daardoor dé partner voor jouw professionele ontwikkeling. Daarom zijn we al twee jaar op rij verkozen tot de Beste Opleider van Nederland.

Coronavirus
Wij werken samen met professionele toetscentra. In verband met het coronavirus treffen wij extra voorzorgsmaatregelen om ieders veiligheid te waarborgen. Deze maatregelen gelden op alle examenlocaties. Bekijk alle informatie en de maatregelen op onze informatiepagina.