De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE-examen Inkomen
€ 138,00 vrijgesteld van btw
  • 60 minuten
  • 23 examenvragen
  • Vragen over Wft Basis en Inkomen
  • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
  • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar

Behoud ook na 1 april 2022 je adviesbevoegdheid, door het PE-examen Adviseur Inkomen voor die tijd succesvol af te leggen.

Heb je het oefenmateriaal van Hoffelijk, bijvoorbeeld de e-Learning PE Inkomen, met succes afgerond? Dan ben je er klaar voor om het PE-examen Inkomen te maken. Dankzij de nodige voorbereiding mag je er zeker van zijn dat je nu beschikt over alle kennis om te slagen voor het examen. Het PE-examen toetst vervolgens deze kennis die gaat over de actualiteiten binnen het vakgebied inkomen.

Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele toetscentra. Deze zitten verspreid over heel Nederland en je kunt hier terecht om jouw PE-examen Inkomen af te leggen. Je kunt het examen zowel doordeweeks als op zaterdag maken. De examens vinden overdag en in de avond plaats. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt en een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Het examen
Het PE-examen Inkomen bestaat uit 23 examenvragen over Wft Basis en Wft Inkomen. Dit examen toetst al jouw opgedane kennis over dit vakgebied. De leerstof van Hoffelijk biedt in de voorbereidingen alle nodige kennis aan. De meeste punten scoor je met de vragen die zich richten op het toepassen van de theorie op casussen. De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen tijdens het examen:

  • Compensatie transitievergoeding bij bedrijfsbeëindiging
  • Impact van COVID-19 op de verzuimverzekering en loondoorbetalingsverplichting
  • RI&E i.v.m. COVID-19-crisis

Voor wie is het PE-examen?
Het PE-examen leent zich voor adviseurs die hun adviesbevoegdheid op het gebied van inkomen willen behouden. Dat is de reden waarom het erg belangrijk is dat je iedere PE-periode jouw PE-examen met succes behaalt. Dat leidt er namelijk toe dat je de volgende PE-periode nog steeds mag adviseren wat betreft inkomensrisico’s bij ziekte en bij arbeidsongeschiktheid.

Wanneer mag je op examen?
We zitten nu in de tweede PE-periode. Deze periode loopt van 1 april 2019 tot 1 april 2022. Wil je jouw adviesbevoegdheid behouden? Dan is het de bedoeling dat je jouw PE-examen binnen deze periode haalt.

Wil je voordat je op examen gaat oefenen met representatieve oefenexamens? Bestel dan de Oefenexamens PE Inkomen.

Het resultaat
Binnen 48 uur nadat je het examen hebt afgelegd, ontvang je het resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Dan ontvang je het PE-certificaat. Het is een zeer waardevol certificaat waarmee je jouw adviesbevoegdheid behoudt. Daarnaast is dit certificaat een toevoeging aan het verdere verloop van jouw carrière.

Erkend opleidings- en exameninstituut
Hoffelijk is een erkend opleidings- en exameninstituut. We ondersteunen dag in dag uit ruim 25.000 professionals in onze digitale leeromgeving en zijn daardoor dé partner voor jouw professionele ontwikkeling. Daarom zijn we al twee jaar op rij verkozen tot de Beste Opleider van Nederland.

Coronavirus
Wij werken samen met professionele toetscentra. In verband met het coronavirus treffen wij extra voorzorgsmaatregelen om ieders veiligheid te waarborgen. Deze maatregelen gelden op alle examenlocaties. Bekijk alle informatie en de maatregelen op onze informatiepagina.