De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE-examen Inkomen
€ 149,00 vrijgesteld van btw
 • 60 minuten
 • 23 examenvragen
 • Vragen over Wft Basis en Inkomen
 • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
 • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar
 • Inclusief syllabus in leeromgeving

Heb je het oefenmateriaal van Hoffelijk, bijvoorbeeld de e-Learning PE Inkomen, met succes afgerond? Dan ben je er klaar voor om het PE-examen Inkomen te maken. Dankzij de nodige voorbereiding mag je er zeker van zijn dat je nu beschikt over alle kennis om te slagen voor het examen. Het PE-examen toetst vervolgens deze kennis die gaat over de actualiteiten binnen het vakgebied inkomen.

Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele toetscentra. Deze zitten verspreid over heel Nederland en je kunt hier terecht om jouw PE-examen Inkomen af te leggen. Je kunt het examen zowel doordeweeks als op zaterdag maken. De examens vinden overdag en in de avond plaats. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt en een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Het PE-examen Inkomen

Het PE-examen Inkomen bestaat uit 23 examenvragen over Wft Basis en Wft Inkomen. Dit examen toetst al jouw opgedane kennis over dit vakgebied. De leerstof van Hoffelijk biedt in de voorbereidingen alle nodige kennis aan. De meeste punten scoor je met de vragen die zich richten op het toepassen van de theorie op casussen. De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen tijdens het examen:

 • Compensatie transitievergoeding bij bedrijfsbeëindiging;
 • Impact van COVID-19 op de verzuimverzekering en loondoorbetalingsverplichting; en
 • RI&E i.v.m. COVID-19-crisis.

Voor wie is het PE-examen?

Het PE-examen leent zich voor adviseurs die hun adviesbevoegdheid op het gebied van inkomen willen behouden. Dat is de reden waarom het erg belangrijk is dat je iedere PE-periode jouw PE-examen met succes behaalt. Dat leidt er namelijk toe dat je de volgende PE-periode nog steeds mag adviseren wat betreft inkomensrisico’s bij ziekte en bij arbeidsongeschiktheid.

Wanneer mag je op examen?

We zitten nu in de derde PE-periode. Deze periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Wil je jouw adviesbevoegdheid behouden? Dan is het de bedoeling dat je jouw PE-examen binnen deze periode haalt.

Wil je voordat je op examen gaat oefenen met representatieve oefenexamens? Bestel dan de Oefenexamens PE Inkomen.

Het resultaat

Binnen 48 uur nadat je het examen hebt afgelegd, ontvang je het resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Dan ontvang je het PE-certificaat. Het is een zeer waardevol certificaat waarmee je jouw adviesbevoegdheid behoudt. Daarnaast is dit certificaat een toevoeging aan het verdere verloop van jouw carrière.

Erkend opleidings- en exameninstituut

Hoffelijk is een erkend opleidings- en exameninstituut. We ondersteunen dag in dag uit ruim 28.000 professionals in onze digitale leeromgeving en zijn daardoor dé partner voor jouw professionele ontwikkeling. Daarom zijn we al vier jaar op rij verkozen tot de Beste Opleider van Nederland.

 • Wat is de moeilijkheidsgraad van het examen PE Inkomen?

  Aan de hand van al het lesmateriaal van Hoffelijk bereid je je optimaal voor op het PE-examen Inkomen. Doordat de oefenexamens het de examentraining sterk vergelijkbaar zijn met het echte examen, geeft dit je vertrouwen. Je komt namelijk niet op het examen voor onverwachte verrassingen te staan. Dat maakt dat het examen voor iedereen goed te doen is.

 • Welke onderwerpen komen in het examen PE Inkomen?

  Het PE-examen Inkomen bestaat uit 23 examenvragen. De kennis die je gedurende alle voorbereidingen hebt opgedaan, toetst het examen. Met de leerstof van Hoffelijk ben je honderd procent klaar voor het examen.

  De meeste punten op het examen scoor je met de vragen die zich richten op het toepassen van de theorie op casussen. Het examen behandelt onder andere de volgende onderwerpen:

  • Compensatie transitievergoeding bij bedrijfsbeëindiging
  • Impact van COVID-19 op de verzuimverzekering en loondoorbetalingsverplichting
  • RI&E i.v.m. COVID-19-crisis
 • Wat zijn de voordelen van het maken van dit examen bij Hoffelijk?

  Hoffelijk heeft geruime ervaring met ondersteuning van mensen bij hun professionele ontwikkeling. Zo ondersteunen we iedere dag ruim 25.000 mensen. Hoffelijk staat bekend als erkend exameninstituut.

  Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele examencentra. De verschillende examenlocaties zijn verspreid over heel Nederland. Zo is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Je maakt het examen doordeweeks of op een zaterdag. We bieden je tevens de mogelijkheid om het examen overdag of in de avond te maken. Wat jou het beste uitkomt.

 • Wat kan ik na het behalen van mijn PE Inkomen?

  Het resultaat van je examen ontvang je binnen 48 uur in DUO. Wanneer je slaagt, ben je officieel in het bezit van het PE-diploma Inkomen. Een zeer waardevol diploma voor de rest van je carrière. Aan de hand van dit diploma behoud je je adviesbevoegdheid.

  Je bent met dit PE-diploma op zak bevoegd om bijvoorbeeld aan de slag te gaan als inkomensadviseur. Als inkomensadviseur adviseer je klanten over inkomensrisico’s tijdens ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.