De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE-examen Schade Particulier
€ 149,00 vrijgesteld van btw
 • 60 minuten
 • 23 examenvragen
 • Vragen over Wft Basis en Schade Particulier
 • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
 • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar
 • Inclusief syllabus in leeromgeving

Ben jij er klaar voor om het PE-examen Schade Particulier te maken? Heb je genoeg voorbereidingen getroffen met dank aan het oefenmateriaal van Hoffelijk, bijvoorbeeld de e-Learning PE Schade Particulier? Dan is het nu tijd om alle opgedane kennis te toetsen tijdens het PE-examen Schade Particulier. Je bent volledig klaargestoomd en je beschikt over meer dan genoeg kennis over de actualiteiten binnen het vakgebied.

Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele toetscentra. Hier kun je terecht om jouw PE-examen over jouw vakgebied te maken. De toetscentra zijn verspreid over verschillende plekken door heel Nederland. Je kunt het examen zowel doordeweeks als op zaterdag afleggen. De examens vinden overdag of in de avond plaats. Op die manier is er altijd wel een examenlocatie bij jou in de buurt en een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Het PE-examen Schade Particulier

Het PE-examen Schade Particulier bestaat uit 23 examenvragen over Wft Basis en Wft Schade Particulier. Het examen toetst al jouw opgedane kennis over de theorie. Deze theorie behandelen we ook in de Oefenexamens PE, zodat je zonder twijfel het echte examen met succes maakt.

De meeste punten scoor je met de vragen die zich richten op het toepassen van de theorie op de casussen. De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen tijdens het examen:

 • Invloed op beleid zorgverzekeraars;
 • Vergoeding van ongecontracteerde zorg; en
 • Zonnepanelen.

Voor wie is het PE-examen?

Het PE-examen is bedoeld voor adviseurs die hun adviesbevoegdheid op het gebied van particuliere schaderisico’s willen behouden. Het is om die reden van belang dat je iedere PE-periode jouw PE-examen met succes behaalt. Dat betekent namelijk dat je de volgende PE-periode nog steeds advies mag uitbrengen.

Wanneer mag je op examen?

We zitten nu in de derde PE-periode. Deze periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Wil je jouw adviesbevoegdheid behouden? Dan is het een vereiste om jouw PE-examen binnen deze periode te halen.

Het resultaat

Binnen 48 uur nadat je het examen hebt afgelegd, ontvang je jouw resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Dan ontvang je jouw PE-certificaat. Het is een zeer waardevol certificaat waarmee je jouw adviesbevoegdheid behoudt. Daarnaast is dit certificaat een toevoeging aan het verdere verloop van jouw carrière.

Erkend opleidings- en exameninstituut

Hoffelijk is een erkend opleidings- en exameninstituut. We ondersteunen dag in dag uit ruim 28.000 professionals in onze digitale leeromgeving en zijn daardoor dé partner voor jouw professionele ontwikkeling. Daarom zijn we al vier jaar op rij verkozen tot de Beste Opleider van Nederland.

 • Wat is de moeilijkheidsgraad van het examen PE Schade Particulier?

  Aan de hand van het oefenmateriaal die Hoffelijk aanbiedt, bereiden we je optimaal voor om het PE-examen in één keer te halen. De oefenexamens en de examentraining komen sterk overeen met het echte examen. Aan de hand van deze optimale voorbereidingen is het examen voor iedereen goed te doen.

 • Welke onderwerpen komen in het examen PE Schade Particulier?

  Het PE-examen Schade Particulier bestaat uit 23 examenvragen. De kennis en vaardigheden die je aan de hand van het oefenmateriaal hebt opgedaan, toetst het examen.

  De meeste punten op het examen scoor je met de vragen die zich richten op het toepassen van de theorie op casussen. Het examen behandelt onder andere de volgende onderwerpen:

  • Invloed op beleid zorgverzekeraars
  • Vergoeding van ongecontracteerde zorg
  • Zonnepanelen
 • Wat zijn de voordelen van het maken van dit examen bij Hoffelijk?

  Hoffelijk staat bekend als erkend exameninstituut. Dit resulteert in het feit dat we dag in en dag uit ondersteuning bieden aan ruim 25.000 mensen bij hun professionele ontwikkeling. Deze ondersteuning bieden we vanuit onze digitale omgeving.

  Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele examencentra. De examenlocaties zijn verdeeld over heel Nederland. Op die manier is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Het examen maak je doordeweeks of op zaterdag, in de middag of in de avond. Erg flexibel dus.

 • Wat kan ik na het behalen van mijn PE Schade Particulier?

  Als je klaar bent met het examen, ontvang je binnen 48 uur het resultaat hiervan in DUO. Ben je geslaagd? Dan ben je nu in het bezit van het PE-diploma. Een zeer waardevolle toevoeging voor de rest van je carrière. Daarbij zorgt dit diploma ervoor dat je jouw adviesbevoegdheid behoudt.

  Met het PE-diploma op zak ben je bevoegd om aan de slag te gaan als schadeadviseur. Als schadeadviseur adviseer je klanten in particuliere schadeverzekeringen, zoals auto-, woon-, reis-, rechtsbijstand- en vele andere verzekeringen.