De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE-examen Schade Particulier
€ 138,00 vrijgesteld van btw
  • 60 minuten
  • 26 examenvragen
  • Vragen over Wft Basis en Schade Particulier
  • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
  • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar

Maak het PE-examen Adviseur Schade Particulier vóór 1 april 2022 en behoud je adviesbevoegdheid voor de volgende PE-periode.

Ben jij er klaar voor om het PE-examen Schade Particulier te maken? Heb je genoeg voorbereidingen getroffen met dank aan het oefenmateriaal van Hoffelijk, bijvoorbeeld de e-Learning PE Schade Particulier? Dan is het nu tijd om alle opgedane kennis te toetsen tijdens het PE-examen Schade Particulier. Je bent volledig klaargestoomd en je beschikt over meer dan genoeg kennis over de actualiteiten binnen het vakgebied.

Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele toetscentra. Hier kun je terecht om jouw PE-examen over jouw vakgebied te maken. De toetscentra zijn verspreid over verschillende plekken door heel Nederland. Je kunt het examen zowel doordeweeks als op zaterdag afleggen. De examens vinden overdag of in de avond plaats. Op die manier is er altijd wel een examenlocatie bij jou in de buurt en een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Het examen
Het PE-examen Schade Particulier bestaat uit 26 examenvragen over Wft Basis en Wft Schade Particulier. Het examen toetst al jouw opgedane kennis over de theorie. Deze theorie behandelen we ook in de oefenexamens, zodat je zonder twijfel het echte examen met succes maakt.

De meeste punten scoor je met de vragen die zich richten op het toepassen van de theorie op de casussen. De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen tijdens het examen:

  • Invloed op beleid zorgverzekeraars
  • Vergoeding van ongecontracteerde zorg
  • Zonnepanelen

Voor wie is het PE-examen?
Het PE-examen is bedoeld voor adviseurs die hun adviesbevoegdheid op het gebied van particuliere schaderisico’s willen behouden. Het is om die reden van belang dat je iedere PE-periode jouw PE-examen met succes behaalt. Dat betekent namelijk dat je de volgende PE-periode nog steeds advies mag uitbrengen.

Wanneer mag je op examen?
We zitten nu in de tweede PE-periode. Deze periode loopt van 1 april 2019 tot 1 april 2022. Wil je jouw adviesbevoegdheid behouden? Dan is het een vereiste om jouw PE-examen binnen deze periode te halen.

Het resultaat
Binnen 48 uur nadat je het examen hebt afgelegd, ontvang je jouw resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Dan ontvang je jouw PE-certificaat. Het is een zeer waardevol certificaat waarmee je jouw adviesbevoegdheid behoudt. Daarnaast is dit certificaat een toevoeging aan het verdere verloop van jouw carrière.

Erkend opleidings- en exameninstituut
Hoffelijk is een erkend opleidings- en exameninstituut. We ondersteunen dag in dag uit ruim 25.000 professionals in onze digitale leeromgeving en zijn daardoor dé partner voor jouw professionele ontwikkeling. Daarom zijn we al twee jaar op rij verkozen tot de Beste Opleider van Nederland.

Coronavirus
Wij werken samen met professionele toetscentra. In verband met het coronavirus treffen wij extra voorzorgsmaatregelen om ieders veiligheid te waarborgen. Deze maatregelen gelden op alle examenlocaties. Bekijk alle informatie en de maatregelen op onze informatiepagina.