De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE-examen Schade Zakelijk
€ 149,00 vrijgesteld van btw
 • 60 minuten
 • 23 examenvragen
 • Vragen over Wft Basis, Schade Particulier en Schade Zakelijk
 • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
 • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar
 • Inclusief syllabus in leeromgeving

Heb je het oefenmateriaal van Hoffelijk, bijvoorbeeld de e-Learning PE Schade Zakelijk, met succes afgerond? Dan ben je er klaar voor om het PE-examen Schade Zakelijk te volbrengen. Dankzij de nodige voorbereiding mag je er zeker van zijn dat je nu beschikt over alle kennis om te slagen voor het examen. Het PE-examen toetst deze kennis. Het examen gaat over de actualiteiten binnen het vakgebied Schade Zakelijk.

Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele toetscentra. Deze zitten verspreid over heel Nederland en je kunt hier terecht om jouw PE-examen Schade Zakelijk af te leggen. Je kunt het examen zowel doordeweeks als op zaterdag maken en de examens vinden overdag of in de avond plaats. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt en een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Het PE-examen Schade Zakelijk

Het PE-examen Schade Zakelijk bestaat in totaal uit 24 examenvragen over Wft Basis, Wft Schade Particulier en Wft Schade Zakelijk. De vragen in het examen gaan over al jouw opgedane kennis betreft dit vakgebied. De meeste punten scoor je met de vragen die zich richten op het toepassen van de theorie op casussen. De volgende onderwerpen worden mogelijk gevraagd tijdens het examen:

 • CIS-registratie;
 • Opzetclausule; en
 • Wegenverkeerswet.

Voor wie is het PE-examen?

Het PE-examen is bedoeld voor adviseurs die hun adviesbevoegdheid op het gebied van schade zakelijk willen behouden. Daarom is het belangrijk dat je iedere PE-periode jouw PE-examen met succes afrondt. Heb je het examen gehaald? Dan mag je zorgeloos de volgende PE-periode blijven adviseren over zakelijke schaderisico’s.

Wanneer mag je op examen?

We zitten nu in de derde PE-periode. Deze periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Wil je jouw adviesbevoegdheid behouden? Dan is het de bedoeling dat je jouw PE-examen binnen deze periode haalt.

Wil je voordat je op examen gaat oefenen met representatieve oefenexamens? Bestel dan de Oefenexamens PE Schade Zakelijk.

Het resultaat

Binnen 48 uur nadat je het examen hebt afgelegd, ontvang je het resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Dan ontvang je het PE-diploma. Het is een zeer waardevol diploma waarmee je jouw adviesbevoegdheid behoudt. Daarnaast is dit diploma een toevoeging aan het verdere verloop van jouw carrière.

Erkend opleidings- en exameninstituut

Hoffelijk is een erkend opleidings- en exameninstituut. We ondersteunen dag in dag uit ruim 28.000 professionals in onze digitale leeromgeving en zijn daardoor dé partner voor jouw professionele ontwikkeling. Daarom zijn we al vier jaar op rij verkozen tot de Beste Opleider van Nederland.

 • Wat is de moeilijkheidsgraad van het examen PE Schade Zakelijk?

  Als voorbereiding op het PE-examen bieden we divers lesmateriaal aan. Zowel de oefenexamens als de examentraining zijn vergelijkbaar met het echte examen. Op die manier weet je ongeveer wat je te wachten staat op het examen en dat maakt dat hij goed te doen is voor iedereen.

 • Welke onderwerpen komen in het examen PE Schade Zakelijk?

  Het PE-examen Schade Zakelijk bestaat in totaal uit 23 examenvragen. De vragen toetsen de kennis die je in de voorbereiding, aan de hand van het lesmateriaal van Hoffelijk, hebt opgedaan. Met deze voorbereiding is de kans groot dat je het PE-examen in één keer te haalt.

  De meeste punten op het examen scoor je met de vragen die zich richten op het toepassen van de theorie op casussen. Het examen behandelt onder andere de volgende onderwerpen:

  • CIS-registratie
  • Opzetclausule
  • Wegenverkeerswet
 • Wat zijn de voordelen van het maken van dit examen bij Hoffelijk?

  Iedere dag ondersteunen we ruim 25.000 mensen bij hun professionele ontwikkeling. Dit doen we vanuit onze digitale leeromgeving. Daarbij staat Hoffelijk bekend als erkend exameninstituut.

  Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele examencentra. De verschillende examenlocaties zijn verspreid over heel Nederland. Zo is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Je maakt het examen doordeweeks of op een zaterdag. We bieden je tevens de mogelijkheid om het examen overdag of in de avond te maken.

 • Wat kan ik na het behalen van mijn PE Schade Zakelijk?

  Heb je het examen gemaakt? Dan ontvang je binnen 48 uur het resultaat in DUO. Als je geslaagd bent, krijg je van ons officieel het PE-diploma Schade Zakelijk. Dit diploma is van waarde voor de rest van je carrière en je behoudt teven jouw adviesbevoegdheid.

  Met het PE-diploma op zak kan je aan de slag als schadeadviseur. Als schadeadviseur adviseer je zakelijke klanten over verschillende schaderisico’s. Je bemiddelt in schadeverzekeringen en je maakt onderscheid tussen materiële en vermogensbeschermende schadeverzekeringen.