De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE-examen Schade Zakelijk
€ 138,00 vrijgesteld van btw
  • 60 minuten
  • 24 examenvragen
  • Vragen over Wft Basis, Schade Particulier en Schade Zakelijk
  • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
  • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar

Wil je ook in de volgende PE-periode blijven adviseren? Leg dan het PE-examen Adviseur Schade Zakelijk vóór 1 april 2022 succesvol af.

Heb je het oefenmateriaal van Hoffelijk, bijvoorbeeld de e-Learning PE Schade Zakelijk, met succes afgerond? Dan ben je er klaar voor om het PE-examen Schade Zakelijk te volbrengen. Dankzij de nodige voorbereiding mag je er zeker van zijn dat je nu beschikt over alle kennis om te slagen voor het examen. Het PE-examen toetst deze kennis. Het examen gaat over de actualiteiten binnen het vakgebied Schade Zakelijk.

Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele toetscentra. Deze zitten verspreid over heel Nederland en je kunt hier terecht om jouw PE-examen Schade Zakelijk af te leggen. Je kunt het examen zowel doordeweeks als op zaterdag maken en de examens vinden overdag of in de avond plaats. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt en een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Het examen
Het PE-examen Schade Zakelijk bestaat in totaal uit 24 examenvragen over Wft Basis, Wft Schade Particulier en Wft Schade Zakelijk. De vragen in het examen gaan over al jouw opgedane kennis betreft dit vakgebied. De meeste punten scoor je met de vragen die zich richten op het toepassen van de theorie op casussen. De volgende onderwerpen worden mogelijk gevraagd tijdens het examen:

  • CIS-registratie
  • Opzetclausule
  • Wegenverkeerswet

Voor wie is het PE-examen?
Het PE-examen is bedoeld voor adviseurs die hun adviesbevoegdheid op het gebied van schade zakelijk willen behouden. Daarom is het belangrijk dat je iedere PE-periode jouw PE-examen met succes afrondt. Heb je het examen gehaald? Dan mag je zorgeloos de volgende PE-periode blijven adviseren over zakelijke schaderisico’s.

Wanneer mag je op examen?
We zitten nu in de tweede PE-periode. Deze periode loopt van 1 april 2019 tot 1 april 2022. Wil je jouw adviesbevoegdheid behouden? Dan is het de bedoeling dat je jouw PE-examen binnen deze periode haalt.

Wil je voordat je op examen gaat oefenen met representatieve oefenexamens? Bestel dan de Oefenexamens PE Schade Zakelijk.

Het resultaat
Binnen 48 uur nadat je het examen hebt afgelegd, ontvang je het resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Dan ontvang je het PE-diploma. Het is een zeer waardevol diploma waarmee je jouw adviesbevoegdheid behoudt. Daarnaast is dit diploma een toevoeging aan het verdere verloop van jouw carrière.

Erkend opleidings- en exameninstituut
Hoffelijk is een erkend opleidings- en exameninstituut. We ondersteunen dag in dag uit ruim 25.000 professionals in onze digitale leeromgeving en zijn daardoor dé partner voor jouw professionele ontwikkeling. Daarom zijn we al twee jaar op rij verkozen tot de Beste Opleider van Nederland.

Coronavirus
Wij werken samen met professionele toetscentra. In verband met het coronavirus treffen wij extra voorzorgsmaatregelen om ieders veiligheid te waarborgen. Deze maatregelen gelden op alle examenlocaties. Bekijk alle informatie en de maatregelen op onze informatiepagina.