De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE-examen Vermogen
€ 149,00 vrijgesteld van btw
 • 60 minuten
 • 23 examenvragen
 • Vragen over Wft Basis en Vermogen
 • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
 • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar
 • Inclusief syllabus in leeromgeving

Ben jij er klaar voor om het PE-examen Vermogen te maken? Het oefenmateriaal van Hoffelijk, bijvoorbeeld de e-Learning PE Vermogen, heeft je volledig klaargestoomd om het examen met succes af te ronden. Je bezit nu alle kennis. Het examen toetst deze kennis over de actualiteiten wat betreft het vakgebied vermogen.

Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele toetscentra. Deze zitten verspreid over heel Nederland en je kunt hier terecht om jouw PE-examen Vermogen te maken. Je kunt het examen zowel doordeweeks als op zaterdag maken. De examens vinden overdag of in de avond plaats. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt en een moment dat jou het beste uitkomt.

Het PE-examen Vermogen

Het PE-examen Vermogen bestaat uit 24 examenvragen over Wft Basis en Wft Vermogen. Het examen toetst al jouw opgedane kennis over dit vakgebied. De kennis hierover heb je opgedaan tijdens de voorbereiding, zoals de Oefenexamens PE.

De meeste punten scoor je met de vragen die zich richten op het toepassen van de theorie op de casussen. De volgende onderwerpen kunnen gevraagd worden op het examen:

 • Algemene leidraad Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme;
 • Besluit verzekeringskeuringen ex-kankerpatiënten; en
 • Inkomsten uit tijdelijke verhuur van deel eigen woning belast in box 1.

Voor wie is het PE-examen?

Het PE-examen is gericht op adviseurs die hun adviesbevoegdheid op het gebied van vermogen willen behouden. Het is daarom van belang dat je iedere PE-periode jouw PE-examen met succes afrondt. Dit resulteert in het feit dat je de volgende PE-periode nog steeds mag adviseren over levensverzekeringen, beleggingen en andere vermogens.

Wanneer mag je op examen?

We zitten nu in de tweede PE-periode. Deze periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Wil je jouw adviesbevoegdheid behouden? Dan is het de bedoeling dat je jouw PE-examen binnen deze periode haalt.

Het resultaat

Binnen 48 uur nadat je het examen hebt afgelegd, ontvang je jouw resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Dan ontvang je jouw PE-certificaat. Het is een zeer waardevol certificaat waarmee je jouw adviesbevoegdheid behoudt. Daarnaast is dit certificaat een toevoeging aan het verdere verloop van jouw carrière.

Erkend opleidings- en exameninstituut

Hoffelijk is een erkend opleidings- en exameninstituut. We ondersteunen dag in dag uit ruim 28.000 professionals in onze digitale leeromgeving en zijn daardoor dé partner voor jouw professionele ontwikkeling. Daarom zijn we al vier jaar op rij verkozen tot de Beste Opleider van Nederland.

 • Wat is de moeilijkheidsgraad van het examen PE Vermogen?

  Doordat je je vooraf optimaal voorbereidt op het examen aan de hand van het oefenmateriaal van Hoffelijk, is het PE-examen goed te doen. De oefenexamens en examentraining van Hoffelijk lijken sterk op het echte PE-examen. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan tijdens het maken van het examen.

 • Welke onderwerpen komen in het examen PE Vermogen?

  Het PE-examen Vermogen bestaat uit 23 examenvragen. Alle kennis en vaardigheden die het examen toetst, heb je als het goed is, al uitgebreid behandeld aan de hand van het oefenmateriaal van Hoffelijk. Zo begin je optimaal voorbereid aan het PE-examen.

  De meeste punten op het examen scoor je met de vragen die zich richten op het toepassen van de theorie op casussen. Het examen behandelt onder andere de volgende onderwerpen:

  • Algemene leidraad Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme
  • Besluit verzekeringskeuringen ex-kankerpatiënten
  • Inkomsten uit tijdelijke verhuur van deel eigen woning belast in box 1
 • Wat zijn de voordelen van het maken van dit examen bij Hoffelijk?

  Hoffelijk biedt aan ruim 25.000 mensen iedere dag ondersteuning bij hun professionele ontwikkeling. Dit doen we vanuit onze digitale omgeving. We staan bekend als erkend exameninstituut.

  Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele examencentra. De verschillende examenlocaties zijn verspreid over heel Nederland. Zo is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. We bieden je de mogelijkheid om het examen doordeweeks of op een zaterdag te maken, ’s middags of ’s avonds.

 • Wat kan ik na het behalen van mijn PE Vermogen?

  Nadat je het examen gemaakt hebt, ontvang je al binnen 48 uur het resultaat in DUO. Als je geslaagd bent, ontvang je van ons jouw welverdiende PE-diploma. Een diploma die van waardevolle toevoeging is aan de rest van je carrière. Het diploma zorgt er tevens voor dat je je adviesbevoegdheid behoudt.

  Met het PE-diploma Vermogen heb je de bevoegdheid om aan de slag te gaan als Adviseur Vermogen. Je adviseert klanten over levensverzekerings- en beleggingsproducten.