De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE-examen Vermogen
€ 138,00 vrijgesteld van btw
  • 60 minuten
  • 24 examenvragen
  • Vragen over Wft Basis en Vermogen
  • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
  • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar

Maak het PE-examen Adviseur Vermogen vóór 1 april 2022 om je adviesbevoegdheid ook in de volgende PE-periode te kunnen behouden.

Ben jij er klaar voor om het PE-examen Vermogen te maken? Het oefenmateriaal van Hoffelijk, bijvoorbeeld de e-Learning PE Vermogen, heeft je volledig klaargestoomd om het examen met succes af te ronden. Je bezit nu alle kennis. Het examen toetst deze kennis over de actualiteiten wat betreft het vakgebied vermogen.

Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele toetscentra. Deze zitten verspreid over heel Nederland en je kunt hier terecht om jouw PE-examen Vermogen te maken. Je kunt het examen zowel doordeweeks als op zaterdag maken. De examens vinden overdag of in de avond plaats. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt en een moment dat jou het beste uitkomt.

Het examen
Het PE-examen Vermogen bestaat uit 24 examenvragen over Wft Basis en Wft Vermogen. Het examen toetst al jouw opgedane kennis over dit vakgebied. De kennis hierover heb je opgedaan tijdens de voorbereiding, zoals de oefenexamens.

De meeste punten scoor je met de vragen die zich richten op het toepassen van de theorie op de casussen. De volgende onderwerpen kunnen gevraagd worden op het examen:

  • Algemene leidraad Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme
  • Besluit verzekeringskeuringen ex-kankerpatiënten
  • Inkomsten uit tijdelijke verhuur van deel eigen woning belast in box 1

Voor wie is het PE-examen?
Het PE-examen is gericht op adviseurs die hun adviesbevoegdheid op het gebied van vermogen willen behouden. Het is daarom van belang dat je iedere PE-periode jouw PE-examen met succes afrondt. Dit resulteert in het feit dat je de volgende PE-periode nog steeds mag adviseren over levensverzekeringen, beleggingen en andere vermogens.

Wanneer mag je op examen?
We zitten nu in de tweede PE-periode. Deze periode loopt van 1 april 2019 tot 1 april 2022. Wil je jouw adviesbevoegdheid behouden? Dan is het de bedoeling dat je jouw PE-examen binnen deze periode haalt.

Het resultaat
Binnen 48 uur nadat je het examen hebt afgelegd, ontvang je jouw resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Dan ontvang je jouw PE-certificaat. Het is een zeer waardevol certificaat waarmee je jouw adviesbevoegdheid behoudt. Daarnaast is dit certificaat een toevoeging aan het verdere verloop van jouw carrière.

Erkend opleidings- en exameninstituut
Hoffelijk is een erkend opleidings- en exameninstituut. We ondersteunen dag in dag uit ruim 25.000 professionals in onze digitale leeromgeving en zijn daardoor dé partner voor jouw professionele ontwikkeling. Daarom zijn we al twee jaar op rij verkozen tot de Beste Opleider van Nederland.

Coronavirus
Wij werken samen met professionele toetscentra. In verband met het coronavirus treffen wij extra voorzorgsmaatregelen om ieders veiligheid te waarborgen. Deze maatregelen gelden op alle examenlocaties. Bekijk alle informatie en de maatregelen op onze informatiepagina.