De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE-examen Zorg
€ 149,00 vrijgesteld van btw
 • 60 minuten
 • 23 examenvragen
 • Vragen over Wft Zorg
 • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
 • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar
 • Inclusief syllabus in leeromgeving

Heb jij genoeg voorbereidingen getroffen voor het PE-examen Zorg? Dan is het nu tijd om je PE-examen te maken. De getroffen voorbereidingen, zoals het volgen van de e-Learning PE Zorg, hebben je volledig klaargestoomd om het examen met succes af te leggen. Het examen toetst vervolgens de actualiteiten binnen het vakgebied zorg.

Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele toetscentra. Hier kun je terecht om jouw PE-examen Zorg te maken. De toetscentra zijn op verschillende locaties door heel Nederland te vinden. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Je kunt het examen zowel doordeweeks als op zaterdag maken. De examens vinden overdag of in de avond plaats. Zo is er ook altijd wel een moment beschikbaar dat jou het beste uitkomt.

Het PE-examen Zorg

Het PE-examen Zorg bestaat uit 23 examenvragen over Wft Zorgverzekeringen. Het examen toetst al jouw opgedane kennis over de theorie. Deze theorie behandelen we ook al in de oefenexamens, zodat je goed voorbereid het examen ingaat.

De meeste punten scoor je met de vragen die zich richten op het toepassen van de theorie op casussen. De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen tijdens het examen:

 • Akte van cessie;
 • Invloed op beleid zorgverzekeraar; en
 • Vergoeding van ongecontracteerde zorg.

Voor wie is het PE-examen?

Het PE-examen is bedoeld voor adviseurs die hun adviesbevoegdheid op het gebied van zorgverzekeringen willen behouden. Het is dus belangrijk dat je iedere PE-periode jouw PE-examen succesvol afrondt. Op die manier mag je de volgende PE-periode nog steeds adviseren.

Wanneer mag je op examen?

Op dit moment zitten we in de derde PE-periode. Deze periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Om jouw adviesbevoegdheid niet te verliezen, is het de bedoeling dat je jouw PE-examen binnen deze tijd behaalt. Zo mag je gewoon blijven adviseren binnen jouw vakgebied.

Wil je voordat je op examen gaat oefenen met representatieve oefenexamens? Bestel dan de Oefenexamens PE Zorg.

Het resultaat

Binnen 48 uur nadat je het examen hebt afgelegd, ontvang je jouw resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Dan ontvang je jouw PE-certificaat. Het is een zeer waardevol certificaat waarmee je jouw adviesbevoegdheid behoudt. Daarnaast is dit certificaat een toevoeging aan het verdere verloop van jouw carrière.

Erkend opleidings- en exameninstituut

Hoffelijk is een erkend opleidings- en exameninstituut. We ondersteunen dag in dag uit ruim 28.000 professionals in onze digitale leeromgeving en zijn daardoor dé partner voor jouw professionele ontwikkeling. Daarom zijn we al vier jaar op rij verkozen tot de Beste Opleider van Nederland.

 • Wat is de moeilijkheidsgraad van het examen PE Zorg?

  Dankzij alle getroffen voorbereidingen, zoals de examentraining PE Zorg, beschik je over alle kennis om het examen met succes te maken. Het examen komt sterk overeen met de oefenexamens en examentraining die Hoffelijk aanbiedt. Dit maakt dan ook dat het examen voor iedereen goed te doen is, wanneer je je hebt ingezet tijdens alle voorbereidingen.

 • Welke onderwerpen komen in het examen PE Zorg?

  Het PE-examen Zorg bestaat uit 23 examenvragen. De vragen gaan over de kennis en vaardigheden waar je je vooraf in hebt verdiept aan de hand van het oefenmateriaal van Hoffelijk. De theorie die het examen toetst, behandelen we ook uitgebreid tijdens de oefenexamens. Zo ben je optimaal voorbereid om het examen in één keer te halen.

  Tijdens het examen scoor je de meeste punten met vragen die zich richten op het toepassen van de theorie op casussen. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod tijdens het examen:

  • Akte van cessie
  • Invloed op beleid zorgverzekeraar
  • Vergoeding van ongecontracteerde zorg
 • Wat zijn de voordelen van het maken van dit examen bij Hoffelijk?

  Hoffelijk biedt iedere dag ondersteuning aan ruim 25.000 mensen bij hun professionele ontwikkeling. Dit doen we vanuit onze digitale omgeving. Om deze reden staat Hoffelijk dan ook bekend als erkend exameninstituut.

  Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele examencentra. Deze zijn verspreid door heel Nederland. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt. De examendata zijn flexibel: zo is er de mogelijkheid om het examen doordeweeks of op zaterdag te maken. ’s Middags of ’s avonds.

 • Wat kan ik na het behalen van mijn PE Zorg?

  Nadat je het examen gemaakt hebt, ontvang je binnen 48 uur het resultaat in DUO. Ben je geslaagd? Dan ontvang je officieel jouw PE-diploma. Een zeer waardevol diploma waar je de rest van je carrière nog profijt van hebt.

  Met dit diploma behoud je je adviesbevoegdheid. Er liggen verscheidene banen in het verschiet: ga bijvoorbeeld aan de slag als zorgadviseur met betrekking tot zorgverzekeringen of als medewerker met inhoudelijk klantcontact bij een financieel dienstverlener op dit gebied.