De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE-examen Zorg
€ 138,00 vrijgesteld van btw
  • 60 minuten
  • 21 examenvragen
  • Vragen over Wft Zorg
  • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
  • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar

Behoud ook na de huidige PE-periode je adviesbevoegdheid door het PE-examen Adviseur Zorg met succes af te leggen vóór 1 april 2022.

Heb jij genoeg voorbereidingen getroffen voor het PE-examen Zorg? Dan is het nu tijd om je PE-examen te maken. De getroffen voorbereidingen, zoals het volgen van de e-Learning PE Zorg, hebben je volledig klaargestoomd om het examen met succes af te leggen. Het examen toetst vervolgens de actualiteiten binnen het vakgebied zorg.

Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele toetscentra. Hier kun je terecht om jouw PE-examen Zorg te maken. De toetscentra zijn op verschillende locaties door heel Nederland te vinden. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Je kunt het examen zowel doordeweeks als op zaterdag maken. De examens vinden overdag of in de avond plaats. Zo is er ook altijd wel een moment beschikbaar dat jou het beste uitkomt.

Het examen
Het PE-examen Zorg bestaat uit 21 examenvragen over Wft Zorgverzekeringen. Het examen toetst al jouw opgedane kennis over de theorie. Deze theorie behandelen we ook al in de oefenexamens, zodat je goed voorbereid het examen ingaat.

De meeste punten scoor je met de vragen die zich richten op het toepassen van de theorie op casussen. De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen tijdens het examen:

  • Akte van cessie
  • Invloed op beleid zorgverzekeraar
  • Vergoeding van ongecontracteerde zorg

Voor wie is het PE-examen?
Het PE-examen is bedoeld voor adviseurs die hun adviesbevoegdheid op het gebied van zorgverzekeringen willen behouden. Het is dus belangrijk dat je iedere PE-periode jouw PE-examen succesvol afrondt. Op die manier mag je de volgende PE-periode nog steeds adviseren.

Wanneer mag je op examen?
Op dit moment zitten we in de tweede PE-periode. Deze periode loopt van 1 april 2019 tot 1 april 2022. Om jouw adviesbevoegdheid niet te verliezen, is het de bedoeling dat je jouw PE-examen binnen deze tijd behaalt. Zo mag je gewoon blijven adviseren binnen jouw vakgebied.

Wil je voordat je op examen gaat oefenen met representatieve oefenexamens? Bestel dan de Oefenexamens PE Zorg.

Het resultaat
Binnen 48 uur nadat je het examen hebt afgelegd, ontvang je jouw resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Dan ontvang je jouw PE-certificaat. Het is een zeer waardevol certificaat waarmee je jouw adviesbevoegdheid behoudt. Daarnaast is dit certificaat een toevoeging aan het verdere verloop van jouw carrière.

Erkend opleidings- en exameninstituut
Hoffelijk is een erkend opleidings- en exameninstituut. We ondersteunen dag in dag uit ruim 25.000 professionals in onze digitale leeromgeving en zijn daardoor dé partner voor jouw professionele ontwikkeling. Daarom zijn we al twee jaar op rij verkozen tot de Beste Opleider van Nederland.

Coronavirus
Wij werken samen met professionele toetscentra. In verband met het coronavirus treffen wij extra voorzorgsmaatregelen om ieders veiligheid te waarborgen. Deze maatregelen gelden op alle examenlocaties. Bekijk alle informatie en de maatregelen op onze informatiepagina.