De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Wft-examen Basis
€ 138,00 vrijgesteld van btw
 • 120 minuten
 • 42 examenvragen
 • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
 • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar

Het Wft-modulecertificaat Basis vormt de basis voor iedere financieel professional die moet zich houden aan de Wet op Financieel Toezicht (Wft). Om een beroepskwalificatie te behalen heb je dit modulecertificaat nodig, met uitzondering van Wft Adviseur Zorg.

Wij werken samen met professionele toetscentra. In verband met het coronavirus, treffen zij extra voorzorgsmaatregelen voor de examenlocaties. Bekijk alle maatregelen op onze informatiepagina.

Voor wie?
Je bent financieel professional (in spe) en wilt je het Wft-modulecertificaat Basis halen om uiteindelijk een beroepskwalificatie te behalen. 

Het examen
Tijdens het examen zal je kennis getoetst worden aan de hand van een aantal vragen over de onderwerpen die ook tijdens je Wft-opleiding aan bod zijn gekomen. Dit zijn onder andere de volgende onderwerpen:

 • Het opstellen van een balanspositie;
 • Verschillende soorten overeenkomsten vastleggen; en
 • Je moet kunnen omschrijven waarom de overheid de zorgplicht wettelijk regelt.

Wanneer op examen
Je hebt de Wft-opleiding Basis gevolgd ter voorbereiding. Deze opleiding heb je volledig doorlopen en afgesloten met een Examen Opleiding Wft, die je met een voldoende hebt afgerond. Je weet nu dat je over voldoende kennis beschikt om het Wft-examen succesvol af te ronden.

Veelgestelde vragen

Wil je in het bezit komen van het Wft-certificaat Basis? Leg dan eerst het Wft-examen Basis af. Het Wft-certificaat Basis vormt de basis voor iedere financieel professional die zich dient te houden aan de Wet op Financieel Toezicht (Wft). We krijgen veel vragen over onze dienstverlening. Om deze reden hebben we de volgende vragen geformuleerd:

 • Wat is de moeilijkheidsgraad van het examen Wft Basis?

  In de voorbereiding op het Wft-examen Basis volg je de Wft-opleiding Basis. Deze opleiding stoomt je klaar op het echte examen door alle onderwerpen te behandelen die het examen toetst. Wanneer je de opleiding volledig doorlopen hebt, betekent het dat je er klaar voor bent om het examen met een voldoende af te sluiten. Dat maakt dat het examen voor iedereen goed te doen is.

 • Welke onderwerpen komen in het examen Wft Basis voor?

  Tijdens het examen toetsen we je kennis aan de hand van een aantal vragen. De vragen gaan over onderwerpen die ook tijdens je Wft-opleiding aan bod kwamen. Dit zijn onder andere de volgende onderwerpen:

  • het opstellen van een balanspositie;
  • verschillende soorten overeenkomsten vastleggen; en
  • je moet kunnen omschrijven waarom de overheid de zorgplicht wettelijk regelt.
 • Wat zijn de voordelen van het maken van dit examen bij Hoffelijk?

  Dankzij de lage studiebelasting tijdens de opleidingen bij Hoffelijk zijn de slagingspercentages onder de deelnemers erg hoog. Hoffelijk heeft al jaren ervaring in het opleiden van de professional van de toekomst.

  Daarnaast ondersteunen we iedere dag financieel dienstverleners en organisaties in hun professionele ontwikkeling. Zo weten we precies wat er nodig is om te voorzien in examengericht studiemateriaal, zodat je vol zelfvertrouwen aan het examen begint.

 • Wat kan ik na het behalen van mijn Wft Basis examen?

  Wanneer je de Wft-opleiding Basis voltooid hebt en het examen met een voldoende hebt afgesloten, ben je in het bezit van het Wft-modulecertificaat Basis. Dit certificaat toont aan dat je beschikt over alle noodzakelijke basiskennis. Het Wft Basis is een verplicht onderdeel van de Wft beroepskwalificaties.

  Aan de hand van dit certificaat informeer je klanten over financiële diensten en verwijst hen door naar de juiste specialist. Daarnaast beantwoord je vragen van klanten en je weet alles uit te leggen over betalen, sparen en verzekeringen.