De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Wft-examen Consumptief Krediet
€ 159,00 vrijgesteld van btw
 • 90 minuten
 • 31 examenvragen
 • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
 • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar
 • Inclusief syllabus in leeromgeving

Ben je bijna klaar met de Wft-opleiding Consumptief Krediet en wil je op examen gaan? Bij Hoffelijk werken we samen met meer dan 55 professionele testcentra. Hier kun je terecht om je Wft-examen Consumptief Krediet af te leggen. De testcentra bevinden op verschillende locaties door heel Nederland. Hierdoor is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Je kunt het examen afleggen op een doordeweekse dag in de middag of avond. Ook bieden wij de mogelijkheid aan om je examen op zaterdag te maken.

Voor wie is het Wft-examen Consumptief Krediet?

Het Wft-examen Consumptief Krediet is geschikt voor financieel professionals die graag op het gebied van consumptieve kredieten willen werken. Als je je Wft-diploma hebt behaald kun je de gegevens en de kredietbehoefte van de klant analyseren. Je beoordeelt de leencapaciteit, kent de opties qua aanvullende betalingsbeschermers en informeert de klant over diverse aflossingsvormen.

Moeilijkheidsgraad Wft Consumptief Krediet examen

Het examen Wft Consumptief Krediet hoeft niet moeilijk te zijn en is in principe goed te doen. De een vindt het lastiger dan de ander. Dit heeft te maken met jouw voorbereiding, voorkennis, intelligentie en inzet. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op het examen. Daarom raden we aan om eerst de Wft-opleiding Consumptief Krediet te volgen, voordat je deelneemt aan het examen.

De opleiding stoomt je klaar op het examen en voorziet je van alle kennis en vaardigheden die ook voorkomen op het examen. Daarnaast biedt de opleiding diverse mogelijkheden aan om goed te oefenen, zoals oefenvragen en oefenexamens. Deze oefenexamens Wft komen overeen met het echte examen, zodat je weet wat je ongeveer kunt verwachten. Tot slot ontvang je gedurende de opleiding examengerichte tips en uitgebreide feedback op alle gemaakte vragen.

Het examen

Je kennis wordt getoetst aan de hand van 31 examenvragen. Uiteraard hebben de examenvragen betrekking op de onderwerpen die ook tijdens je Wft-opleiding Consumptief Krediet aan bod zijn gekomen. Denk hierbij aan;

 • Verschillende kredietvormen en krediettechnische kenmerken van aflossingsvormen
 • De leencapaciteit van een aanvraag; en
 • De meest gebruikelijke arbeidsongeschiktheids-, werkloosheids- en overlijdensrisicoverzekeringen.

Wanneer kun je op examen?

Je kunt op examen wanneer je de Wft-opleiding Consumptief Krediet in zijn geheel hebt doorlopen en je het e-leerlijn examen met een voldoende hebt afgerond. Hierdoor weet je dat je voldoende kennis hebt opgedaan en klaar bent om het Wft-examen succesvol af te ronden.

Binnen 48 uur nadat je examen hebt gedaan, ontvang je het resultaat van duo. Bij het halen van het examen, ontvang je het diploma Wft Consumptief Krediet. Een waardevol diploma voor de rest van je carrière.

Veelgestelde vragen

Heb je Wft-opleiding Consumptief Krediet met succes doorlopen? Schrijf je dan in voor het Wft-examen Consumptief Krediet. Wanneer je dit examen haalt, ben je in het bezit van het diploma Consumptief Krediet. We krijgen veel vragen over onze dienstverlening. Om deze reden hebben we de volgende vragen geformuleerd:

 • Welke onderwerpen komen in het examen Wft Consumptief Krediet voor?

  Wanneer je het Wft-examen Consumptief Krediet behaald heb, ben je officieel in het bezit van het Wft-adviseursdiploma Consumptief Krediet. Dit betekent dat je klanten mag adviseren over consumptieve kredieten.

  De kennis die je tijdens de Wft-opleiding Consumptief Krediet opgedaan hebt, toetsen we tijdens het examen aan de hand van een aantal vragen. Het is daarom verstandig om eerst de opleiding te volgen, voordat je deelneemt aan het examen. Dit vergroot jouw slagingskansen enorm.

  De vragen zijn verdeeld in verschillende categorieën, te weten: Kennis en Begrip (15 vragen), Vaardigheden en Competenties (15 vragen) en Professioneel Gedrag (1 vraag). Het examen bestaat in totaal uit 31 vragen en hier heb je 90 minuten de tijd voor. De vragen gaan onder andere over:

  • Verschillende kredietvormen en krediettechnische kenmerken van aflossingsvormen
  • De leencapaciteit van een aanvraag; en
  • De meest gebruikelijke arbeidsongeschiktheids-, werkloosheids- en overlijdensrisicoverzekeringen.


  Wanneer je klaar bent met het examen, ontvang je binnen 48 uur het resultaat van DUO.

 • Wat zijn de voordelen van het maken van dit examen bij Hoffelijk?

  Een groot voordeel van het examen maken bij Hoffelijk is dat Hoffelijk de meeste examenlocaties van Nederland heeft, namelijk meer dan 55. Deze locaties zitten verspreid door heel Nederland, dus er is altijd wel een locatie dicht bij jou in de buurt. Wanneer je het examen bij ons boekt, type je je postcode of plaatsnaam en zie je welke dat zijn. Een ander voordeel is dat je het examen doordeweeks of in het weekend maakt. Dit kies je zelf. Ook bieden we de mogelijkheid om het examen overdag of in de avond te maken. Zo kun je het goed combineren met jouw baan bijvoorbeeld.

  De slagingspercentages liggen bij Hoffelijk erg hoog. Dit heeft ermee te maken dat de studiebelasting voor de opleiding relatief laag ligt. Zo bereiden de deelnemers zich optimaal voor en kost het hen niet veel tijd. Hoffelijk heeft al jaren ervaring in het opleiden van de professional van de toekomst. Daarnaast ondersteunen we iedere dag financieel dienstverleners en organisaties in hun professionele ontwikkeling. Zo weten we precies wat er nodig is om te voorzien in examengericht studiemateriaal, zodat je het examen in één keer haalt.

 • Wat kan ik na het behalen van mijn Wft Consumptief Krediet examen?

  Ben je geslaagd voor het Wft Consumptief Krediet examen? Dan ben je officieel in het bezit van het Wft-diploma Consumptief Krediet. Aan de hand van dit diploma beschik je over de bevoegdheid om te werk te gaan als financieel professional op het gebied van consumptieve kredieten. Je adviseert klanten over consumptieve kredieten. Een zeer waardevol diploma dus.

  Als financieel professional op dit gebied analyseer je de gegevens en de kredietbehoefte van de klant. Daarnaast beoordeel je de leencapaciteit, je kent de opties qua aanvullende betaalbeschermers en je informeert de klant over diverse aflossingsvormen.

  Het Wft-diploma Consumptief Krediet blijft niet onbeperkt geldig. Om het diploma geldig te houden en hiermee jouw adviesbevoegdheid te behouden, dien je eens in de zoveel jaar een PE-examen af te leggen. PE staat voor Permanente Educatie. De huidige PE-periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Wanneer je jouw Wft-diploma voor 1 april 2022 behaald hebt, betekent dit dat je voor 1 april 2025 het PE-examen moet afleggen. Als je het Wft-diploma pas na 1 april 2022 behaald hebt, dan hoef je pas de volgende PE-periode het PE-examen af te leggen. Deze termijn loopt van 1 april 2025 tot 1 april 2028.