De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Wft-examen Consumptief Krediet
€ 138,00 vrijgesteld van btw
 • 90 minuten
 • 32 examenvragen
 • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
 • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar

De beroepskwalificatie Consumptief Krediet bestaat uit de Wft-examens Basis en Consumptief Krediet. Na het succesvol afronden van beide examens ontvang je het diploma Consumptief Krediet.

Ben je bijna klaar met de Wft-opleiding Consumptief Krediet en wil je op examen gaan? Bij Hoffelijk werken we samen met meer dan 55 professionele testcentra. Hier kun je terecht om je Wft-examen Consumptief Krediet af te leggen. De testcentra bevinden op verschillende locaties door heel Nederland. Hierdoor is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Je kunt het examen afleggen op een doordeweekse dag in de middag of avond. Ook bieden wij de mogelijkheid aan om je examen op zaterdag te maken.

Voor wie is het Wft-examen Consumptief Krediet?
Het Wft-examen Consumptief Krediet is geschikt voor financieel professionals die graag op het gebied van consumptieve kredieten willen werken. Als je je diploma hebt behaald kun je de gegevens en de kredietbehoefte van de klant analyseren. Je beoordeelt de leencapaciteit, kent de opties qua aanvullende betalingsbeschermers en informeert de klant over diverse aflossingsvormen.

Het examen
Je kennis wordt getoetst aan de hand van 32 examenvragen. Uiteraard hebben de examenvragen betrekking op de onderwerpen die ook tijdens je Wft-opleiding Consumptief Krediet aan bod zijn gekomen. Denk hierbij aan;

 • Verschillende kredietvormen en krediettechnische kenmerken van aflossingsvormen
 • De leencapaciteit van een aanvraag; en
 • De meest gebruikelijke arbeidsongeschiktheids- werkloosheids- en overlijdensrisicoverzekeringen

Wanneer kun je op examen?
Je kunt op examen wanneer je de Wft-opleiding Consumptief Krediet in zijn geheel hebt doorlopen en je het e-leerlijn examen met een voldoende hebt afgerond. Hierdoor weet je dat je voldoende kennis hebt opgedaan en klaar bent om het Wft-examen succesvol af te ronden.

Binnen 48 uur nadat je examen hebt gedaan, ontvang je het resultaat van duo. Bij het halen van het examen, ontvang je het diploma Wft Consumptief Krediet. Een waardevol diploma voor de rest van je carrière.

Coronavirus
Wij werken samen met professionele testcentra. In verband met het coronavirus treffen zij extra voorzorgsmaatregelen voor de examenlocaties. Bekijk alle informatie en de maatregelen op onze informatiepagina.

Veelgestelde vragen

Heb je Wft-opleiding Consumptief Krediet met succes doorlopen? Schrijf je dan in voor het Wft-examen Consumptief Krediet. Wanneer je dit examen haalt, ben je in het bezit van het diploma Consumptief Krediet. We krijgen veel vragen over onze dienstverlening. Om deze reden hebben we de volgende vragen geformuleerd:

 • Wat is de moeilijkheidsgraad van het examen Wft Consumptief Krediet?

  Wil jij er zeker van zijn dat je het Wft-examen Consumptief Krediet zonder slag of stoot haalt? Volg dan eerst de Wft-opleiding Consumptief Krediet. De opleiding behandelt alle onderwerpen die je ongetwijfeld tegenkomt op het Wft-examen. Zo ga je optimaal voorbereid en met de volle bak zelfvertrouwen het examen in. De kans is hiermee extra groot dat je het examen zonder moeite in één keer haalt.

 • Welke onderwerpen komen in het examen Wft Consumptief Krediet voor?

  De kennis die je tijdens de Wft-opleiding Consumptief Krediet opgedaan hebt, toetsen we tijdens het examen aan de hand van een aantal vragen. De vragen gaan onder andere over:

  • verschillende kredietvormen en krediettechnische kenmerken van aflossingsvormen;
  • de leencapaciteit van een aanvraag; en
  • de meest gebruikelijke arbeidsongeschiktheids- werkloosheids- en overlijdensrisicoverzekeringen.
 • Wat zijn de voordelen van het maken van dit examen bij Hoffelijk?

  Wanneer je voorafgaand de Wft-opleiding bij Hoffelijk volgt, krijg je te maken met een lage studiebelasting. Dit zorgt ervoor dat de slagingspercentages onder onze deelnemers erg hoog zijn. Daarnaast heeft Hoffelijk al vele jaren ervaring in het opleiden van de professional van de toekomst.

  We ondersteunen iedere dag financieel dienstverleners en organisaties in hun professionele ontwikkeling. Op die manier weten we precies wat er nodig is om te voorzien in examengericht studiemateriaal. Aan de hand van deze examengerichte oefeningen tijdens de opleiding, start je vol zelfvertrouwen aan het examen en breng je deze tot een goed einde.

 • Wat kan ik na het behalen van mijn Wft Consumptief Krediet examen?

  Ben je geslaagd voor het Wft Consumptief Krediet examen? Dan ben je in het bezit van het Wft-diploma Consumptief Krediet. Aan de hand van dit diploma beschik je over de bevoegdheid om te werk te gaan als financieel professional op het gebied van consumptieve kredieten.

  Als financieel professional op dit gebied analyseer je de gegevens en de kredietbehoefte van de klant. Daarnaast beoordeel je de leencapaciteit, je kent de opties qua aanvullende betalingsbeschermers en je informeert de klant over diverse aflossingsvormen.