De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Wft-examen Inkomen
€ 138,00 vrijgesteld van btw
 • 135 minuten
 • 46 examenvragen
 • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
 • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar

Het halen van het Wft-examen Inkomen is noodzakelijk voor alle professionals die willen adviseren over onder andere inkomensrisico’s bij ziekte en bij arbeidsongeschiktheid. Om in het bezit te zijn van de beroepskwalificatie Inkomen, moet je ook het Wft-modulecertificaat Basis behaald hebben.

Heb je de Wft-opleiding Inkomen bijna afgerond? Dan beschik je over de nodige voorbereiding en kennis om het examen in te gaan. De opleiding heeft jou namelijk volledig klaargestoomd, zodat je met alle zelfvertrouwen het examen aflegt.

Hoffelijk werkt met meer dan 55 professionele examencentra. Je kunt terecht in een van deze examencentra om jouw Wft-examen Inkomen te maken. De toetscentra bevinden zich op verschillende locaties door heel Nederland. Er is dus altijd wel een locatie beschikbaar bij jou in de buurt. Je maakt het examen op een doordeweekse dag of op een zaterdag. Zowel in de middagen als avonden zijn er genoeg mogelijkheden. Er is dus altijd wel een moment beschikbaar die jou het beste uitkomt.

Voor wie is het Wft-examen Inkomen?
Het Wft-examen Inkomen leent zich voor financieel adviseurs die graag op het gebied van inkomens advies geven. Nadat je jouw diploma hebt behaald, kun je de gegevens en de kredietbehoefte van de klant analyseren. Je doet een oordeel over de leencapaciteit, terwijl je de opties kent voor aanvullende betalingsbeschermers. Vervolgens informeer je de klant over diverse aflossingsvormen.

Het examen
Jouw kennis die je tijdens de voorbereiding hebt opgedaan, wordt getoetst aan de hand van 46 examenvragen. De examenvragen hebben dan ook betrekking op de onderwerpen die ook tijdens je Wft-opleiding Inkomen aan bod zijn gekomen. Denk hierbij aan:

 • De actuele hoogte van de sociale loongrenzen;
 • Het verband tussen arbeidsongeschiktheid en overige financiële producten; en
 • De dekking rondom een inkomensverzekering voor schade door opzet of roekeloosheid.

Wanneer kun je op examen?
Je mag op examen als je de Wft-opleiding Inkomen met succes in zijn geheel hebt doorlopen. Daarnaast is het ook een vereiste om de e-leerlijn met een voldoende te hebben afgesloten. Zo weet je namelijk dat je voldoende kennis hebt opgedaan en gereed bent om het Wtf-examen succesvol af te ronden. Binnen 48 uur nadat je het examen hebt gemaakt, ontvang je het resultaat van DUO. Als je geslaagd bent, ontvang je het diploma Wtf Inkomen. Dit is een zeer waardevol diploma voor het verdere verloop van jouw carrière.

Coronavirus
Wij werken samen met professionele toetscentra. In verband met het coronavirus treffen wij extra voorzorgsmaatregelen die gelden op alle examenlocaties. Bekijk alle informatie en de maatregelen op onze informatiepagina.

 

Veelgestelde vragen

Heb je de ambitie om te adviseren over onder andere inkomensrisico’s bij ziekte en arbeidsongeschiktheid? Dan dien je eerst het Wft-examen Inkomen te halen. Met dit diploma kun je veel kanten op wat banen betreft. Heb je een vraag over onze dienstverlening? Dat kan. Daarom hebben we de belangrijkste vragen en antwoorden als volgt geformuleerd:

 • Wat is de moeilijkheidsgraad van het examen Wft Inkomen?

  Staat binnenkort het examen Wft Inkomen op de planning? Dan is het aan te raden om vooraf de Wft-opleiding Inkomen te volgen. De opleiding bereidt je namelijk optimaal voor op het Wft-examen. Tijdens de opleiding behandelen we alle onderwerpen die je tegenkomt op het examen. Dit vergroot jouw slagingskansen enorm. Wanneer je goed geoefend hebt gedurende de opleiding, start je vol zelfvertrouwen aan het examen.

 • Welke onderwerpen komen in het examen Wft Inkomen voor?

  De kennis die je tijdens de Wft-opleiding Inkomen opgedaan hebt, toetsen we tijdens het examen aan de hand van een aantal vragen. De vragen gaan onder andere over:

  • de actuele hoogte van de sociale loongrenzen;
  • het verband tussen arbeidsongeschiktheid en overige financiële producten; en
  • de dekking rondom een inkomensverzekering voor schade door opzet of roekeloosheid.
 • Wat zijn de voordelen van het maken van dit examen bij Hoffelijk?

  Doordat de studiebelasting van de opleiding vrij laag ligt, zijn de slagingspercentages onder onze deelnemers erg hoog. Hoffelijk heeft al vele jaren ervaring in het opleiden van de professional van de toekomst.

  We ondersteunen iedere dag financieel dienstverleners en organisaties in hun professionele ontwikkeling. Op die manier weten we precies wat er nodig is om te voorzien in examengericht studiemateriaal. Doordat je tijdens de opleiding de mogelijkheid krijgt om veel te oefenen met examengerichte oefeningen, is de kans groot dat je het echte examen zonder slag of stoot haalt.

 • Wat kan ik na het behalen van mijn Wft Inkomen examen?

  Heb je de Wft-opleiding met succes gevolgd en ben je geslaagd voor het Wft Inkomen examen? Dan ben je in het bezit van het Wft-diploma Inkomen. Dit betekent dat je de bevoegdheid hebt om bijvoorbeeld als financieel adviseur advies te geven op het gebied van inkomens.

  Je hebt de capaciteiten om de gegevens en kredietbehoefte van de klant te analyseren en je doet een oordeel over de leencapaciteit, terwijl je de opties kent voor aanvullende betalingsbeschermers. Vervolgens informeer je de klant over diverse aflossingsvormen.