De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Wft-examen Schade Particulier
€ 148,00 vrijgesteld van btw
 • 120 minuten
 • 48 examenvragen
 • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
 • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar
 • Inclusief syllabus in leeromgeving

Zit je in de afrondingsfase van de Wft-opleiding Schade Particulier en wil je het examen gaan inplannen? Via Hoffelijk kun je het Wft-examen Schade Particulier afleggen bij een van de professionele testcentra, waarmee wij samenwerken. De testcentra bevinden zich op meer dan 55 verschillende locaties door heel Nederland. Er is hierdoor altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Je kunt het examen afleggen van maandag tot en met vrijdag, overdag of in de avond, of op een zaterdag.

Voor wie is het Wft-examen Schade Particulier?

Het Wft-examen Schade Particulier is voor mensen die graag advies willen geven aan particulieren op het gebied van schadeverzekeringen of die graag willen werken bij een klantcontactcentrum op dit gebied.
Je bent bevoegd om te adviseren in zorgverzekeringen en je kunt bemiddelen in particuliere schadeverzekeringen, zoals auto- en woonverzekeringen.

Is het Wft Schade Particulier examen moeilijk?

Indien je je goed voorbereidt op het examen, is het examen niet moeilijk en voor iedereen goed te doen. De moeilijkheidsgraad van het examen is afhankelijk van jouw voorbereiding, voorkennis, intelligentie en inzet. We raden je aan om eerst de Wft-opleiding Schade Particulier te volgen, voordat je deelneemt aan het Wft-examen. De opleiding bereidt je optimaal voor op het examen door te voorzien in alle noodzakelijke onderwerpen die je op het examen ook tegenkomt.

Ook kun je tijdens de opleiding al oefenen met examengerichte vragen en oefenexamens. Deze Oefenexamens Wft zijn bijna identiek aan het echte examen, zodat je al een klein voorproefje hebt waar je veel van leert. Een van onze topdocenten verzorgt de opleiding en geeft uitgebreide feedback op al deze gemaakte vragen. Ook voorzien ze je van handige, examengerichte tips.

Het examen

Aan de hand van 48 examenvragen word je kennis getoetst. Uiteraard gaan de vragen over de onderwerpen die ook zijn behandeld in de Wft-opleiding Schade Particulier. De examenvragen gaan bijvoorbeeld over:

 • Materiële verzekeringen;
 • Vermogensbeschermende schadeverzekeringen; en
 • Zorg- en ongevallenverzekeringen.

Wanneer kun je op examen?

Je kunt op examen gaan wanneer je de Wft-opleiding Schade Particulier volledig hebt doorlopen. Ook heb je het e-leerlijn examen met een voldoende afgesloten. Je beschikt hierdoor nu over voldoende kennis om het Wft-examen succesvol af te ronden.

Nadat je examen hebt gedaan ontvang binnen 48 uur het resultaat van DUO. Bij het halen van het examen, ontvang je het diploma Wft Schade Particulier. Een waardevol diploma voor de rest van je carrière.

Veelgestelde vragen

Heb je de Wft-opleiding Schade Particulier met een voldoende afgerond? Dan ben je er klaar voor om het Wft-examen tot een goed einde te brengen. Wanneer je het examen haalt, ontvang je het Wft-diploma Schade Particulier. Met dit diploma liggen er verscheidene banen in het verschiet. Doordat we veel vragen binnenkrijgen over onze dienstverlening, hebben we de belangrijkste vragen en antwoorden op een rijtje gezet:

 • Welke onderwerpen komen in het examen Wft Schade Particulier voor?

  Op het moment dat je het Wft-examen Schade Particulier behaald hebt, ben je officieel in het bezit van het Wft-adviseursdiploma Schade Particulier. Een zeer waardevol diploma, want dit betekent dat je klanten mag adviseren over particuliere schades.

  De kennis die je tijdens de Wft-opleiding Schade Particulier opgedaan hebt, toetsen we tijdens het examen aan de hand van een aantal vragen. Het is daarom belangrijk om eerst de opleiding te volgen, voordat je je inschrijft voor het examen. Dit vergroot de kans dat je het examen in één keer haalt.

  Het examen bestaat uit 48 vragen en hier heb je 120 minuten de tijd voor. De vragen zijn onderverdeeld in drie onderdelen, te weten: Kennis en Begrip (25 vragen), Vaardigheden en Competenties (22 vragen) en Professioneel Gedrag (1 vraag). De vragen gaan onder andere over:

  • Materiële verzekeringen;
  • Vermogensbeschermende schadeverzekeringen; en
  • Zorg- en ongevallenverzekeringen.


  Wanneer je klaar bent met het examen, ontvang je binnen 48 uur het resultaat van DUO.

 • Wat zijn de voordelen van het maken van dit examen bij Hoffelijk?

  Een groot voordeel is dat Hoffelijk de meeste examenlocaties van Nederland heeft. Het gaat om meer dan 55 locaties. Op die manier zit er altijd wel een examenlocatie bij jou in de buurt. Als je het examen bij ons boekt, type je je postcode of plaatsnaam in en dan zie je welke locaties dat zijn. Een ander voordeel is dat er veel mogelijk is wat betreft de afname van het examen. Dit kan namelijk zowel doordeweeks als in het weekend, overdag of in de avonduren. Zo kun je het goed combineren met een drukke baan bijvoorbeeld.

  De slagingspercentages liggen bij Hoffelijk erg hoog. Dit heeft ermee te maken dat de studiebelasting voor de opleiding relatief laag ligt. Zo bereiden de deelnemers zich optimaal voor en kost het hen niet veel tijd. We ondersteunen iedere dag financieel dienstverleners en organisaties in hun professionele ontwikkeling. Op die manier weten we precies wat er nodig is om te voorzien in examengericht studiemateriaal. Aan de hand van deze examengerichte oefeningen tijdens de opleiding, start je vol zelfvertrouwen aan het examen en breng je deze tot een goed einde.

 • Wat kan ik na het behalen van mijn Wft Schade Particulier examen?

  Ben je geslaagd voor het Wft-examen Schade Particulier? Dan ben je in het bezit van het Wft-diploma Schade Particulier. Aan de hand van dit diploma beschik je over de bevoegdheid om advies te geven aan particulieren op het gebied van schadeverzekeringen. Ook maakt dit diploma het mogelijk om te werken bij een klantcontactcentrum op dit gebied.

  Verder mag je advies uitbrengen over zorgverzekeringen en je kunt bemiddelen in particuliere schadeverzekeringen, zoals auto- en woonverzekeringen.

  Het Wft-diploma Schade Particulier blijft niet voor altijd geldig, je dient deze te onderhouden. Om het diploma geldig te houden en hiermee jouw adviesbevoegdheid te behouden, dien je eens in de zoveel jaar een PE-examen af te leggen. PE staat voor Permanente Educatie. De huidige PE-periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Wanneer je jouw Wft-diploma voor 1 april 2022 behaald hebt, betekent dit dat je voor 1 april 2025 het PE-examen moet afleggen. Als je het Wft-diploma pas na 1 april 2022 behaald hebt, dan hoef je pas de volgende PE-periode het PE-examen af te leggen. Deze termijn loopt van 1 april 2025 tot 1 april 2028.