De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Wft-examen Schade Particulier
€ 138,00 vrijgesteld van btw
 • 120 minuten
 • 49 examenvragen
 • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
 • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar

Om de Wft-beroepskwalificatie Schade Particulier te behalen moet je de Wft-examens Basis en Schade Particulier behalen. Wanneer je de beroepskwalificatie behaald hebt kun je aan de slag als adviseur.

Zit je in de afrondingsfase van de Wft-opleiding Schade Particulier en wil je het examen gaan inplannen? Via Hoffelijk kun je het Wft-examen afleggen bij een van de professionele testcentra, waarmee wij samenwerken. De testcentra bevinden zich op meer dan 55 verschillende locaties door heel Nederland. Er is hierdoor altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Je kunt het examen afleggen van maandag tot en met vrijdag, overdag of in de avond, of op een zaterdag.

Voor wie is het Wft-examen Schade Particulier?
Het Wft-examen Schade Particulier is voor mensen die graag advies willen geven aan particulieren op het gebied van schadeverzekeringen of die graag willen werken bij een klantcontactcentrum op dit gebied.
Je bent bevoegd om te adviseren in zorgverzekeringen en je kunt bemiddelen in particuliere schadeverzekeringen, zoals auto- en woonverzekeringen.

Het examen
Aan de hand van 49 examenvragen word je kennis getoetst. Uiteraard gaan de vragen over de onderwerpen die ook zijn behandeld in de Wft-opleiding Schade Particulier. De examenvragen gaan bijvoorbeeld over:

 • Materiële verzekeringen;
 • Vermogensbeschermende schadeverzekeringen; en
 • Zorg- en ongevallenverzekeringen.

Wanneer kun je op examen?
Je kunt op examen gaan wanneer je de Wft-opleiding Schade Particulier volledig hebt doorlopen. Ook heb je het e-leerlijn examen met een voldoende afgesloten. Je beschikt hierdoor nu over voldoende kennis om het Wft-examen succesvol af te ronden.

Nadat je examen hebt gedaan ontvang binnen 48 uur het resultaat van DUO. Bij het halen van het examen, ontvang je het diploma Wft Schade Particulier. Een waardevol diploma voor de rest van je carrière.

Coronavirus
Wij werken samen met professionele testcentra. In verband met het coronavirus treffen zij extra voorzorgsmaatregelen voor de examenlocaties. Bekijk alle informatie en de maatregelen op onze informatiepagina.

Veelgestelde vragen

Heb je de Wft-opleiding Schade Particulier met een voldoende afgerond? Dan ben je er klaar voor om het Wft-examen tot een goed einde te brengen. Wanneer je het examen haalt, ontvang je het Wft-diploma Schade Particulier. Met dit diploma liggen er verscheidene banen in het verschiet. Doordat we veel vragen binnenkrijgen over onze dienstverlening, hebben we de belangrijkste vragen en antwoorden op een rijtje gezet:
 • Wat is de moeilijkheidsgraad van het examen Wft Schade Particulier?

  Voordat je je inschrijft voor het Wft-examen Schade Particulier, raden we je aan om de Wft-opleiding Schade Particulier te volgen. De opleiding zorgt er namelijk voor dat je optimaal voorbereid bent om het examen zonder slag of stoot te halen.

  Tijdens de opleiding leer je alle noodzakelijke onderwerpen die je op het examen ook tegenkomt. Dit vergroot jouw slagingskansen enorm.

 • Welke onderwerpen komen in het examen Wft Schade Particulier voor?

  De kennis die je tijdens de Wft-opleiding Schade Particulier opgedaan hebt, toetsen we tijdens het examen aan de hand van een aantal vragen. De vragen gaan onder andere over:

  • materiële verzekeringen;
  • vermogensbeschermende schadeverzekeringen; en
  • zorg- en ongevallenverzekeringen.
 • Wat zijn de voordelen van het maken van dit examen bij Hoffelijk?

  Wanneer je voorafgaand de Wft-opleiding bij Hoffelijk volgt, krijg je te maken met een lage studiebelasting. Dit zorgt ervoor dat de slagingspercentages onder onze deelnemers erg hoog zijn. Daarnaast heeft Hoffelijk al vele jaren ervaring in het opleiden van de professional van de toekomst.

  We ondersteunen iedere dag financieel dienstverleners en organisaties in hun professionele ontwikkeling. Op die manier weten we precies wat er nodig is om te voorzien in examengericht studiemateriaal. Aan de hand van deze examengerichte oefeningen tijdens de opleiding, start je vol zelfvertrouwen aan het examen en breng je deze tot een goed einde.

 • Wat kan ik na het behalen van mijn Wft Schade Particulier examen?

  Ben je geslaagd voor het Wft -examen Schade Particulier? Dan ben je in het bezit van het Wft-diploma Schade Particulier. Aan de hand van dit diploma beschik je over de bevoegdheid om advies te geven aan particulieren op het gebied van schadeverzekeringen. Ook maakt dit diploma het mogelijk om te werken bij een klantcontactcentrum op dit gebied.

  Verder mag je advies uitbrengen over zorgverzekeringen en je kunt bemiddelen in particuliere schadeverzekeringen, zoals auto- en woonverzekeringen.