De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Wft-examen Schade Zakelijk
€ 138,00 vrijgesteld van btw
 • 120 minuten
 • 56 examenvragen
 • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
 • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar

Het Wft-examen Schade Zakelijk is wettelijk verplicht voor alle professionals die onder andere adviseren op het gebied van zakelijke schaderisico’s. Naast dit examen moet je ook de Wft-examens Basis en Schade Particulier succesvol hebben afgerond om te mogen adviseren.

Heb je de Wft-opleiding Schade Zakelijk bijna afgerond en ben je er klaar voor om het examen te maken? Als je klaar bent met de opleiding beschik je namelijk over de nodige voorbereiding en kennis om het examen in te gaan. De opleiding heeft jou volledig klaargestoomd, zodat je met de volle bak zelfvertrouwen het examen aflegt.

Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele examencentra. In een van deze examencentra kun je terecht om jouw Wft-examen Schade Zakelijk af te leggen. De toetscentra zijn te vinden op verschillende locaties door heel Nederland. Hierdoor is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Je kunt het examen zowel doordeweeks als op zaterdag afleggen. De examens vinden plaats in de middag of in de avond. Er is dus altijd wel een moment beschikbaar die jou het beste uitkomt.

Voor wie is het Wft-examen Schade Zakelijk?
Ben je van plan om binnen de financiële wereld als schadeadviseur aan de slag te gaan? Dan dien je eerst het Wft-examen Schade Zakelijk te behalen. Nadat je het examen behaald hebt en het Wft-diploma Schade Zakelijk officieel op zak hebt, beschik je over de bevoegdheid om zakelijke klanten te adviseren over verschillende schaderisico’s. Je bemiddelt in zakelijke schadeverzekeringen en maakt onderscheid tussen materiële en vermogensbeschermende schadeverzekeringen.

Het examen
Tijdens de voorbereiding heb je een hoop kennis opgedaan. Deze kennis toetst het examen aan de hand van 56 examenvragen. De examenvragen hebben uiteraard betrekking op de onderwerpen die tijdens de Wft-opleiding Schade Zakelijk aan de orde zijn gekomen. Denk hierbij aan:

 • Materiële schadeverzekeringen voor zakelijke klanten;
 • Vermogensbeschermende schadeverzekeringen voor zakelijke klanten; en
 • Zorg- en ongevallenverzekeringen voor zakelijke klanten.

Wanneer kun je op examen?
Als je jouw Wft-opleiding Schade Zakelijk met succes in zijn geheel hebt afgerond, mag je het examen afleggen. Daarnaast is het een vereiste om de e-leerlijn met een voldoende af te sluiten. Hierdoor weet je namelijk dat je genoeg kennis hebt opgedaan en er klaar voor bent om het Wft-examen succesvol af te ronden.

Binnen 48 uur nadat je het examen hebt gemaakt, ontvang je het resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Dan ontvang je jouw diploma Wft Schade Zakelijk. Een zeer waardevol diploma voor het verdere verloop van jouw carrière.

Coronavirus
Wij werken samen met professionele toetscentra. In verband met het coronavirus treffen wij extra voorzorgsmaatregelen om ieders veiligheid te waarborgen. Deze maatregelen gelden op alle examenlocaties. Bekijk alle informatie en de maatregelen op onze informatiepagina.

Veelgestelde vragen

Wil je advies geven op het gebied van zakelijke schaderisico’s? Dan is het Wft-examen Schade Zakelijk wettelijk verplicht. Naast dit examen dien je ook het Wft-examen Basis en Schade Particulier met succes afgerond te hebben. Het Wft-diploma is zeer waardevol voor de rest van je carrière. Wil je iets weten over onze dienstverlening? Wij hebben de belangrijkste vragen en antwoorden hierover op een rijtje gezet:

 • Wat is de moeilijkheidsgraad van het examen Wft Schade Zakelijk?

  Het examen Wft Schade Zakelijk hoeft niet moeilijk te zijn en is in principe voor iedereen toegankelijk. Wel raden we aan om vooraf de Wft-opleiding te volgen. De opleiding zorgt er namelijk voor dat je optimaal voorbereid het examen in gaat en verhoogt je slagingskansen enorm.

  Tijdens de opleiding behandelen we alle leerstof en onderwerpen die je ongetwijfeld op het examen tegenkomt. Doordat de opleiding veel examengerichte oefeningen biedt, is de kans groot dat je het examen zonder slag of stoot in één keer haalt.

 • Welke onderwerpen komen in het examen Wft Schade Zakelijk voor?

  De kennis die je tijdens de Wft-opleiding Schade Zakelijk opgedaan hebt, toetsen we tijdens het examen aan de hand van een aantal vragen. De vragen gaan onder andere over:

  • materiële schadeverzekeringen voor zakelijke klanten;
  • vermogensbeschermende schadeverzekeringen voor zakelijke klanten; en
  • zorg- en ongevallenverzekeringen voor zakelijke klanten.
 • Wat zijn de voordelen van het maken van dit examen bij Hoffelijk?

  De slagingspercentages onder onze deelnemers zijn erg hoog. Dit heeft ermee te maken dat de studiebelasting tijdens de Wft-opleiding redelijk laag is, zodat je je optimaal voorbereidt. Hoffelijk heeft daarnaast al vele jaren ervaring in het opleiden van de professional van de toekomst.

  We ondersteunen iedere dag financieel dienstverleners en organisaties in hun professionele ontwikkeling. Op die manier weten we precies wat er nodig is om te voorzien in examengericht studiemateriaal. We voorzien je tijdens de opleiding van veel examengerichte vragen en oefeningen, zodat je tijdens het examen niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

 • Wat kan ik na het behalen van mijn Wft Schade Zakelijk examen?

  Heb je de Wft-opleiding met succes gevolgd en ben je geslaagd voor het Wft Schade Zakelijk examen? Dan ben je in het bezit van het Wft-diploma Schade Zakelijk. Met dit diploma op zak zijn er vele wegen te bewandelen. Je hebt bijvoorbeeld de bevoegdheid om als financieel adviseur advies te geven op het gebied van inkomens.

  Verder ben je in staat om de gegevens en de kredietbehoefte van de klant te analyseren. Je beoordeelt over de leencapaciteit, terwijl je de opties kent voor aanvullende betalingsbeschermers. Vervolgens informeer je de klant over diverse aflossingsvormen.