De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Wft-examen Vermogen
€ 159,00 vrijgesteld van btw
 • 135 minuten
 • 46 examenvragen
 • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
 • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar
 • Inclusief syllabus in leeromgeving

Ben je bijna klaar met de Wft-opleiding Vermogen en wil je graag op examen gaan? Hoffelijk werkt samen met professionele testcentra, waar je terecht kunt om je Wft-examen Vermogen af te leggen. Dit kan op meer dan 55 locaties door heel Nederland. Hierdoor is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Het is mogelijk om je examen doordeweeks, overdag of in de avond af te leggen. Je kunt er ook voor kiezen om op zaterdag examen te doen.

Voor wie is het Wft-examen Vermogen?

Het Wft-examen Vermogen is voor mensen die graag willen werken als financieel adviseur op het gebied van vermogen of willen werken bij een klantcontactcentrum op dit gebied. Nadat je geslaagd bent kun je natuurlijke personen advies geven in het beheer van vermogen in financiële, juridische, fiscale en actuariële zin.

Is het Wft Vermogen examen moeilijk?

De moeilijkheidsgraad van het examen Wft Vermogen is geheel afhankelijk van jouw voorbereiding, voorkennis, intelligentie en uiteraard inzet. We raden iedereen aan om eerst de Wft-opleiding Vermogen te volgen, alvorens je je inschrijft voor het Wft-examen Vermogen. De opleiding is de ultieme voorbereiding op het examen. Tijdens de opleiding leer je alle relevante kennis en vaardigheden om het examen in één keer te halen.

Daarnaast kun je alvast wennen aan het examen door diverse oefenvragen en oefenexamens te maken. Deze Oefenexamens Wft lijken sterk op het echte examen, dus dit is de perfecte oefening. Een van onze topdocenten verzorgt de opleiding en voorziet je van uitgebreide feedback op alle gemaakte vragen. Daarnaast ontvang je handige, examengerichte tips.

Het examen

Tijdens het examen wordt je kennis getoetst middels 46 examenvragen. Deze vragen hebben uiteraard betrekking op de onderwerpen die zijn behandeld tijdens de Wft-opleiding Vermogen. Je kunt hierbij denken aan:

 • Het inventariseren van de gegevens van de klant;
 • Het opstellen van de risicoanalyse ten behoeve van het advies; en
 • Het adviseren van een klant met een passende oplossing, zowel financieel als organisatorisch.

Wanneer kun je op examen?

Je kunt op examen wanneer je ter voorbereiding de Wft-opleiding Vermogen hebt gevolgd. Inmiddels heb je deze opleiding volledig doorlopen en heb je het e-leerlijn examen afgesloten met een voldoende. Je beschikt nu dan ook over voldoende kennis om het Wft-examen succesvol af te ronden.

Binnen 48 uur nadat je examen hebt gedaan, ontvang je het resultaat van DUO. Bij het halen van het examen, ontvang je het diploma Wft Vermogen. Een waardevol diploma voor de rest van je carrière.

Veelgestelde vragen

Wil je in het bezit komen van het Wft-diploma Vermogen? Dan dien je het Wft-examen met goed resultaat af te leggen. Nadat je het Wft-diploma in ontvangst neemt, noem je jezelf officieel adviseur Vermogen. Dit is een zeer waardevol diploma voor jouw toekomst. Onze dienstverlening roept soms vragen op. Daarom hebben we de volgende vragen en antwoorden geformuleerd:

 • Welke onderwerpen komen in het examen Wft Vermogen voor?

  Wanneer je slaagt voor het Wft-examen Vermogen, ben je officieel in het bezit van het Wft-diploma Vermogen. Een zeer waardevol diploma, want je beschikt nu over adviesbevoegdheid. De kennis die je tijdens de Wft-opleiding Vermogen opgedaan hebt, toetsen we tijdens het examen aan de hand van een aantal vragen. We raden om die reden aan om eerst de opleiding te volgen, zodat je optimaal voorbereid deelneemt aan het examen. Dit vergroot je slagingskansen enorm. Het examen duurt 135 minuten en bestaat uit 46 vragen. De vragen zijn onderverdeeld in drie onderdelen, te weten: Kennis en Begrip (20 vragen), Vaardigheden en Competenties (25 vragen) en Professioneel gedrag (1 vraag). De vragen gaan onder andere over:

  • Het inventariseren van de gegevens van de klant;
  • Het opstellen van de risicoanalyse ten behoeve van het advies; en
  • Het adviseren van een klant met een passende oplossing, zowel financieel als organisatorisch.


  Wanneer je klaar bent met het examen, ontvang je binnen 48 uur het resultaat van DUO.

 • Wat zijn de voordelen van het maken van dit examen bij Hoffelijk?

  Hoffelijk heeft de meeste examenlocaties van Nederland. Dit is erg voordelig, want zo is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Het gaat om maar liefst meer dan 55 examenlocaties. Deze zijn verspreid door heel Nederland. Wanneer je het examen bij ons boekt, zoek je op jouw postcode en/of woonplaats en je ziet welke locatie bij jou in de buurt zit. Een ander voordeel is dat je zelf kunt kiezen wanneer je het examen afneemt. Dit kan zowel doordeweeks als in het weekend, overdag of in de avond. Deze flexibiliteit is erg handig wanneer je daarnaast nog een drukke baan heb bijvoorbeeld.

  De slagingspercentages onder de deelnemers zijn bij Hoffelijk erg hoog. Dit komt, omdat de studiebelasting tijdens de Wft-opleiding vrij laag is. Daarnaast heeft Hoffelijk al vele jaren ervaring in het opleiden van de professional van de toekomst. We ondersteunen iedere dag financieel dienstverleners en organisaties in hun professionele ontwikkeling. Op die manier weten we precies wat er nodig is om te voorzien in examengericht studiemateriaal. We loodsen jou als het ware door het examen heen door te voorzien in examengerichte oefeningen tijdens de opleiding. Dit vergroot jouw slagingskans enorm.

 • Wat kan ik na het behalen van mijn Wft Vermogen examen?

  Ben je geslaagd voor het Wft-examen Vermogen? Dan ben je in het bezit van het Wft-diploma Vermogen. Met dit diploma kun je aan de slag als financieel adviseur op het gebied van levensverzekeringen, beleggingen en andere vermogens. Een zeer waardevol diploma, want hiermee genereer je adviesbevoegdheid.

  Ook kun je met dit diploma bijvoorbeeld werken als vermogensadviseur. Je adviseert natuurlijke personen in het beheer van vermogen in actuariële, financiële, juridische en fiscale zin. In het specifiek over voorzieningen die de bestemming hebben voor de oude dag, voor toekomstige uitgaven of een vrij te besteden vermogen.

  Het Wft-diploma Vermogen blijft niet voor altijd geldig, je dient deze te onderhouden. Om het diploma geldig te houden en hiermee jouw adviesbevoegdheid te behouden, dien je eens in de zoveel jaar een PE-examen af te leggen. PE staat voor Permanente Educatie. De huidige PE-periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Wanneer je jouw Wft-diploma voor 1 april 2022 behaald hebt, betekent dit dat je voor 1 april 2025 het PE-examen moet afleggen. Als je het Wft-diploma pas na 1 april 2022 behaald hebt, dan hoef je pas de volgende PE-periode het PE-examen af te leggen. Deze termijn loopt van 1 april 2025 tot 1 april 2028.