De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Wft-examen Vermogen
€ 138,00 vrijgesteld van btw
 • 135 minuten
 • 47 examenvragen
 • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
 • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar

Voor iedereen die wil adviseren op het gebied van vermogens  is het Wft-diploma Vermogen een must. In combinatie met het Wft-modulecertificaat basis mag je jezelf adviseur Vermogen noemen. 

Ben je bijna klaar met de Wft-opleiding Vermogen en wil je graag op examen gaan? Hoffelijk werkt samen met professionele testcentra, waar je terecht kunt om je Wft-examen Vermogen af te leggen. Dit kan op meer dan 55 locaties door heel Nederland. Hierdoor is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Het is mogelijk om je examen doordeweeks, overdag of in de avond af te leggen. Je kunt er ook voor kiezen om op zaterdag examen te doen.

Voor wie is het Wft-examen Vermogen?
Het Wft-examen Vermogen is voor mensen die graag willen werken als financieel adviseur op het gebied van vermogen of willen werken bij een klantcontactcentrum op dit gebied. Nadat je geslaagd bent kun je natuurlijke personen advies geven in het beheer van vermogen in financiële, juridische, fiscale en actuariële zin.

Het examen
Tijdens het examen wordt je kennis getoetst middels 47 examenvragen. Deze vragen hebben uiteraard betrekking op de onderwerpen die zijn behandeld tijdens de Wft- opleiding Vermogen. Je kunt hierbij denken aan:

 • Het inventarissen van de gegevens van de klant;
 • Het opstellen van de risicoanalyse ten behoeve van het advies; en
 • Het adviseren van een klant met een passende oplossing, zowel financieel als organisatorisch.

Wanneer kun je op examen?
Je kunt op examen wanneer je ter voorbereiding de Wft-opleiding Vermogen hebt gevolgd. Inmiddels heb je deze opleiding volledig doorlopen en heb je het e-leerlijn examen afgesloten met een voldoende. Je beschikt nu dan ook over voldoende kennis om het Wft- examen succesvol af te ronden.

Binnen 48 uur nadat je examen hebt gedaan, ontvang je het resultaat van DUO. Bij het halen van het examen, ontvang je het diploma Wft Vermogen. Een waardevol diploma voor de rest van je carrière.

Coronavirus
Wij werken samen met professionele testcentra. In verband met het coronavirus treffen zij extra voorzorgsmaatregelen voor de examenlocaties. Bekijk alle informatie en de maatregelen op onze informatiepagina.

Veelgestelde vragen

Wil je in het bezit komen van het Wft-diploma Vermogen? Dan dien je het Wft-examen met goed resultaat af te leggen. Nadat je het diploma in ontvangst neemt, noem je jezelf officieel adviseur Vermogen. Dit is een zeer waardevol diploma voor jouw toekomst. Onze dienstverlening roept soms vragen op. Daarom hebben we de volgende vragen en antwoorden geformuleerd:

 • Wat is de moeilijkheidsgraad van het examen Wft Vermogen?

  Staat binnenkort het examen Wft Vermogen op de planning? Dan raden we je aan om vooraf eerst de Wft-opleiding Vermogen te volgen. De opleiding stoomt je namelijk klaar op het examen. Tijdens de opleiding behandelen we alle onderwerpen die je ongetwijfeld tegenkomt op het Wft-examen. Als je de opleiding hebt afgerond, is de kans enorm groot dat je zonder moeite in één keer slaagt.

 • Welke onderwerpen komen in het examen Wft Vermogen voor?

  De kennis die je tijdens de Wft-opleiding Vermogen opgedaan hebt, toetsen we tijdens het examen aan de hand van een aantal vragen. De vragen gaan onder andere over:

  • het inventariseren van de gegevens van de klant;
  • het opstellen van de risicoanalyse ten behoeve van het advies; en
  • het adviseren van een klant met een passende oplossing, zowel financieel als organisatorisch.
 • Wat zijn de voordelen van het maken van dit examen bij Hoffelijk?

  De slagingspercentages onder de deelnemers zijn bij Hoffelijk erg hoog. Dit komt, omdat de studiebelasting tijdens de Wft-opleiding vrij laag is. Daarnaast heeft Hoffelijk al vele jaren ervaring in het opleiden van de professional van de toekomst.

  We ondersteunen iedere dag financieel dienstverleners en organisaties in hun professionele ontwikkeling. Op die manier weten we precies wat er nodig is om te voorzien in examengericht studiemateriaal. We loodsen jou als het ware door het examen heen door te voorzien in examengerichte oefeningen tijdens de opleiding. Dit vergroot jouw slagingskansen enorm.

 • Wat kan ik na het behalen van mijn Wft Vermogen examen?

  Heb je de Wft-opleiding met succes gevolgd en ben je geslaagd voor het Wft Vermogen examen? Dan ben je in het bezit van het Wft-diploma Vermogen. Met dit diploma kan je aan de slag gaan als financieel adviseur op het gebied van levensverzekeringen, beleggingen en andere vermogens.