De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Wft-examen Zorg
€ 138,00 vrijgesteld van btw
 • 90 minuten
 • 34 examenvragen
 • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
 • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar

Na het succesvol afronden van het Wft-examen Zorg mag je advies geven over zorgverzekeringen. Zo kun je na het afronden van het examen bijvoorbeeld aan de slag als klantcontactmedewerker bij een zorgverzekeraar. 

Wij werken samen met professionele toetscentra. In verband met het coronavirus, treffen zij extra voorzorgsmaatregelen voor de examenlocaties. Bekijk alle maatregelen op onze informatiepagina.

Na het succesvol afronden van het Wft-examen Adviseur Zorg, ben je in het bezit van het Wft-adviseursdiploma Zorg. Dit betekent dat je mag gaan adviseren over zorgverzekeringen. 

Voor wie?
Je wilt graag aan de slag als financieel adviseur op het gebied van zorgverzekeringen of aan het werk als klantcontactmedewerker bij een zorgverzekeraar. Daarvoor heb je de Wft-beroepskwalificatie Zorg nodig.

Het examen
Je kennis over zorgverzekeringen zal tijdens dit examen getoetst worden. De vragen zullen gaan over:

 • De inzetbaarheid van de verschillende interne en externe klachtentrajecten;
 • Het doorverwijzen van de klant naar de juiste persoon; en
 • Je moet risico's kunnen noemen die verbonden zijn aan de gezondheid en welke verzekeringen daarbij gesloten kunnen worden.

Wanneer op examen?
Je bent klaar om op examen te gaan wanneer je de Wft-opleiding Adviseur Zorg volledig hebt doorlopen en je het Examen Opleiding Wft met een voldoende hebt afgerond.

Veelgestelde vragen

Heb je de Wft-opleiding Zorg met succes afgerond? Dan ben je klaar voor het Wft-examen Zorg. Nadat je het examen haalt, ben je officieel in het bezit van het Wft-diploma Zorg. Een zeer waardevol diploma. Heb je een vraag over onze dienstverlening? Wij hebben de belangrijkste vragen en antwoorden geformuleerd:

 • Wat is de moeilijkheidsgraad van het examen Wft Zorg?

  Voorafgaand aan het examen raden we je aan om de Wft-opleiding Zorg volledig te doorlopen. Deze opleiding behandelt uitgebreid alle onderwerpen die je ongetwijfeld op het examen tegenkomt.

  De opleiding stoomt je klaar op het examen en zorgt ervoor dat je optimaal voorbereid bent en beschikt over alle nodige kennis en vaardigheden. Wanneer je de opleiding afgerond hebt, is de kans extra groot dat je het examen zonder moeite haalt.

 • Welke onderwerpen komen in het examen Wft Zorg voor?

  De kennis die je tijdens de Wft-opleiding Zorg opgedaan hebt, toetsen we tijdens het examen aan de hand van een aantal vragen. De vragen gaan onder andere over:

  • de inzetbaarheid van de verschillende interne en externe klachten trajecten;
  • het doorverwijzen van de klant naar de juiste persoon; en
  • je moet risico’s kunnen noemen die verbonden zijn aan de gezondheid en welke verzekeringen daarbij gesloten kunnen worden.
 • Wat zijn de voordelen van het maken van dit examen bij Hoffelijk?

  De studiebelasting van de Wft-opleiding Zorg bij Hoffelijk is vrij laag. Dit resulteert in hoge slagingspercentages onder de deelnemers. Daarbij heeft Hoffelijk al vele jaren ervaring in het opleiden van de professional van de toekomst.

  We ondersteunen iedere dag financieel dienstverleners en organisaties in hun professionele ontwikkeling. Zo weten we precies wat er nodig is om te voorzien in examengericht studiemateriaal, zodat je vol zelfvertrouwen aan het examen begint.

 • Wat kan ik na het behalen van mijn Wft Zorg examen?

  Wanneer je het Wft-examen Zorg met succes gehaald hebt, ben je in het bezit van het Wft-certificaat Zorg. Met dit certificaat heb je de bevoegdheid om advies te geven over zorgverzekeringen.

  Er zijn vele banen waar je met dit certificaat aan de slag kunt gaan. Je werkt bijvoorbeeld als klantcontact medewerker bij een zorgverzekeraar of als financieel adviseur op het gebied van zorgverzekeringen.