De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Examenuitslag

Binnen 48 uur ontvang je de definitieve examenuitslag vanuit DUO via het door jou opgegeven e-mailadres.

Je diploma

De gegevens die op het diploma staan, worden rechtstreeks bij de gemeente opgehaald vanuit het BRP en kunnen wij niet voor je wijzigen. Wil je dit aanpassen? Neem dan contact op met je gemeente of pas het aan via deze link Formulier voor burgers | Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties | Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (rvig.nl).

Check persoonsgegevens

Controleer of al je persoonsgegevens kloppen, zodra je achter de juiste computer zit. Deze gegevens komen op je diploma te staan. Controleer vervolgens of het juiste examen is opgestart. De toezichthouder komt ook langs om je persoonsgegevens te verifiëren. Je mag alleen samen met de toezichthouder het examen starten.

Verzetten en annuleren van het examenmoment

Hieronder een overzicht van de kosten om je examen te verzetten of annuleren:

 

Moment van annuleren/verzetten Kosten
Annuleren/verzetten tot 14 dagen na het boeken Geen*
Annuleren/verzetten meer dan 14 dagen na het boeken € 25,-
Annuleren/verzetten minder dan 14 dagen voor het examen 50% examengelden
Annuleren/verzetten op de dag zelf Niet mogelijk, 100% examengelden betalen


*Indien je examen binnen 14 kalenderdagen na het moment van boeken plaatsvindt, heb je tijdens het bestelproces afgezien van het wettelijk bedenktermijn. In dat geval geldt 50% van het examengeld.

 

De complete regeling met betrekking tot afmelden en afwezigheid is te vinden in artikel 15 van het examenreglement. Onderaan de pagina vind je het examenreglement.

 

Wil je het examenmoment verzetten of annuleren? Neem dan telefonisch contact op met Hoffelijk op telefoonnummer 010 - 760 11 00.  

Toegestane hulpmiddelen tijdens het examen

Tijdens het examen mag je gebruikmaken van kladpapier en een niet-programmeerbare rekenmachine. Wanneer deze niet op je toetsplek liggen, kun je ernaar vragen bij de surveillant. Bij de Wft-examen Vermogen, Inkomen, Hypothecair Krediet en Pensioen mag ook een fiscaal memo worden gebruikt. Het is niet toegestaan om een eigen rekenmachine te gebruiken. Alle hulpmiddel worden door ons verstrekt.

Diploma’s en certificaten

Ben je volgens de definitieve uitslag geslaagd? Gefeliciteerd! Binnen zes weken ontvang je je diploma of certificaat, tenzij een andere termijn is aangegeven in de e-mail met de uitslag. Heb je een diplomadossier bij ons? Dan uploaden wij je nieuwe diploma’s en certificaten voor je.

Opmerkingen examen

Kladpapier moet aan het einde van het examen worden ingeleverd. Heb je vragen over het examen of kom je onvolkomenheden tegen? Noteer dit en geef het na afloop aan bij de surveillant. De aantekeningen worden gebruikt om onder andere de dienstverlening en de inhoud van de vragenbank te verbeteren.

Identiteitsbewijs

We zijn verplicht om te controleren of je een geldig Nederlands identiteitsbewijs met BSN bij je hebt, ook tijdens het examen. Vergeet dit dus niet! Indien het niet kan worden overlegd, word je van deelname uitgesloten. 

Examenplek

Wanneer je het examenlokaal binnentreedt, geeft de toezichthouder aan achter welke computer je plaats mag nemen. Leg je identiteitsbewijs op de hoek van je tafel. Wacht met het starten van het examen totdat de toezichthouder je hiervoor toestemming geeft.

Persoonlijke eigendommen

Persoonlijk eigendommen, zoals je telefoon, jas, tas, sleutels en dergelijke, moeten voor aanvang worden ingeleverd. Deze worden in een beveiligde ruimte of opbergbox opgeslagen en krijg je na afloop van het examen terug. Zorg ervoor dat je je identiteitsbewijs wel bij de hand houdt. Indien je examen doet in de Examenbus kunnen jassen en tassen boven de werkplekken opgeborgen worden.

Aanvang

Om op tijd te kunnen beginnen dien je 15 minuten voor aanvang van het examen aanwezig te zijn. Indien je te laat bent, kan de surveillant je toegang tot het examen weigeren.

Afsluiten examen

Wanneer je de laatste vraag van het examen hebt beantwoord, maak je dit kenbaar aan de toezichthouder. De toezichthouder sluit dan samen met jou de examenomgeving af.

Eten en drinken

Eten en drinken zijn tijdens het examen niet toegestaan.

Toiletbezoek

Het is niet toegestaan om tijdens het examen het examenlokaal te verlaten voor een toiletbezoek.

Indien bovengenoemde aandachtspunten en het examenreglement niet worden nageleefd, wordt dit gemeld aan de examencommissie en kun je van deelname worden uitgesloten of kan het examen ongeldig worden verklaard. 

Veel succes met je examen!