De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Statistieken inzien over je voortgang

Meer inzicht in je voortgang, betekent meer grip op de resultaten die je wil behalen. We hebben daarom gezorgd voor handige grafieken die je hierbij kunnen helpen. Je ziet voortaan in één oogopslag hoe ver je bent gevorderd met je opleiding en/of in hoeverre je up-to-date bent met de ontwikkelingen binnen je vak.

Je voortgang wordt gemeten aan de hand van drie statistieken:

 • Opdrachten voltooid
 • Gemiddelde toetsscore
 • Overzicht van maanden
opdrachten voltooid PA

Opdrachten voltooid
Het percentage laat zien in hoeverre alle openstaande verplichte ‘Opdrachten voltooid’ zijn. Eronder staat hoeveel van het totaal aantal opdrachten voltooid zijn. Zo heb je direct inzicht in hoeveel opdrachten je nog moet doen. Om welke opdrachten het gaat kun je direct onder de statistieken zien. Zo kun je daar gelijk mee verdergaan.

Gemiddelde toetsscore Hoffelijk

Gemiddelde toetsscore
Hier zie je de gemiddelde toetsscore in een percentage weergegeven. Eronder staat op hoeveel toetsen het percentage is gebaseerd.

Veel organisaties hanteren een ondergrens van 50% als minimale toetsscore. Voor jezelf kun je nagaan wat jij als norm wil hanteren en ervoor zorgen dat je daarboven blijft.

overzicht van maanden

Overzicht van maanden
In dit overzicht zie je hoeveel opdrachten er per maand voor je zijn klaargezet en hoeveel van die opdrachten je hebt afgerond. Hoe meer balkjes volledig zijn gevuld, hoe actueler je kennis is. Zo zie je ook direct of je alle opdrachten op tijd hebt bijgewerkt en jouw kennis dus écht up-to-date is.

Filteren
In de balk boven de statistieken kun je met behulp van de filters inzoomen op je voortgang voor bepaalde onderdelen. Zo kun je bij ‘Concept’ filteren op de PA- en Wft-modules die je bij ons volgt. Verder kun je kiezen voor het inzicht in de statistieken per module (die onder het ‘Concept’ vallen) of alle modules bij elkaar. Tot slot kun je aangeven of je je voortgang wil zien op basis van de laatste 12 maanden, dit kalenderjaar en vorig kalenderjaar. 

Ben je benieuwd naar welke PA-modules en opleidingen je nog meer kunt volgen via Hoffelijk? Bekijk hier ons aanbod.

Hoffelijk statistieken filters

Modules kiezen buiten je functie

Speciaal voor Permanent Actueel-gebruikers die artikelen hebben klaarstaan op basis van hun functie is het onderdeel ‘Zelf gekozen’ toegevoegd. Dit kun je zelf instellen.

Je hebt dus vanaf nu vier blokken waar je Permanent Actueel-artikelen onder verdeeld zijn:

 • Verplicht voor je functie
 • Gewenst
 • Zelf gekozen
 • Overig

Alleen de blokken die relevant zijn voor jou, zie je ook daadwerkelijk in je leeromgeving.

Voorbeeld:
Je hebt het Wft-certificaat Basis en de Wft-diploma’s Schade Particulier, Schade Zakelijk en Inkomen. Voor je functie is het Wft-diploma Inkomen geen vereiste, maar je wil er wel graag van op de hoogte worden gehouden. Wanneer je dit invult in ‘Mijn PA-profiel’ zie je de PA-artikelen over Inkomen voortaan onder ‘Zelf gekozen’ staan en weet je zeker dat je geen belangrijke berichten mist.

De artikelen van de Wft-modules Basis, Schade Particulier en Schade Zakelijk staan onder ‘Verplicht voor je functie’.

 

Verschil tussen ‘Gewenst’ en ‘Zelf gekozen’
Het verschil tussen ‘Gewenst’ en ‘Zelf gekozen’ is dat ‘Gewenst’ onderdeel is van je verplichte functieprofiel, maar de inhoud van het artikel nog niet wordt gezien als dermate belangrijk dat het ook verplicht moet zijn. Een voorbeeld hiervan is de bekendmaking van een nieuw wetsvoorstel, maar die mogelijk nog verandert.

Gemakkelijk je Permanent Actueel-profiel aanpassen

Je kunt nu nog makkelijker je Permanent Actueel-profiel instellen of wijzigen via je leeromgeving. In het menu ga je naar ‘Activiteiten’ en daar zie je rechts bovenin (op desktop) een blauw vlak met ‘Mijn PA-profiel’. Lees bij de kopjes hieronder wat je kunt aanpassen in je profiel, want dit verschilt als je functieprofiel door je werkgever is vastgesteld of wanneer je hier vrije keuze in hebt.

PA profiel instellen

Vastgesteld functieprofiel door je werkgever
Wanneer je op ‘Mijn PA-profiel’ klikt kom je op een scherm met een overzicht van de modules die je werkgever voor je heeft vastgesteld. Aangezien dit is afgestemd met je werkgever, kun je in dit geval alleen extra Wft-modules toevoegen.

Dit doe je door naar ‘Extra modules kiezen’ te gaan. Je komt dan op het scherm ‘Meld je aan voor extra Wft-modules’. Hier vink je aan welke modules je als ‘extra’ wil toevoegen. Vervolgens klik je op ‘Wijzigingen opslaan’ om je keuze te bevestigen. Vanaf nu ontvang je de artikelen van de extra Wft-modules die je hebt geselecteerd onder ‘Zelf gekozen’.

Zelf je functieprofiel kiezen
Wanneer je volledig zelf je functieprofiel kunt instellen en je op ‘Mijn PA-profiel’ klikt, kom je direct bij het scherm ‘Kies Wft-modules’. Op deze pagina kun je bij alle Wft-modules aangeven of je de Permanent Actueel-artikelen als ‘Verplicht’, ‘Extra’ of niet wil ontvangen. Zodra je je profiel naar wens hebt ingevuld, klik je op ‘Wijzigingen opslaan’ om je nieuwe profiel te bevestigen. Bij je ‘Activiteiten’ staan de Wft-modules die je als ‘Verplicht’ hebt gekozen voortaan onder ‘Verplicht en de extra Wft-modules onder ‘Zelf gekozen’. Ga gelijk naar je leeromgeving en stel dit in voor jouw profiel.

Bekijk jouw dashboard

Beter navigeren door je opleidingen

Gemakkelijk navigeren én overzicht in de verschillende onderdelen binnen je opleiding! Daar hebben we met deze nieuwe ontwikkeling voor gezorgd.

Je ziet de opleidingen die voor je klaarstaan onder elkaar (ingeklapt). Om te zien uit welke hoofdstukken en onderdelen de opleiding bestaat klik je helemaal rechts van de opleiding op het plusteken (+). Zo klapt de opleiding open en zie je:

 • De inhoudsopgave per hoofdstuk
 • Per hoofdstuk de onderdelen weergegeven
 • Welke onderdelen zijn afgerond of nog gemaakt moeten worden
 • De knop ‘Download syllabus’ onderaan de inhoudsopgave

Zo heb je snel inzichtelijk welke onderdelen zijn afgerond en welke nog voor je openstaan. Door op de opleiding zelf te klikken kun je direct doorgaan met het onderdeel uit de opleiding waar je was gebleven.

Resterende studiebelasting

Inzicht studieduur

Inzicht in studieduur bij je Wft- en PE-opleidingen

We kunnen ons voorstellen dat wanneer je een opleiding start, je graag wil weten hoeveel tijd je er ongeveer voor nodig hebt om alle stof tot je te nemen. Zo kun je het makkelijker inplannen tussen al je andere werkzaamheden door. We hebben daarom de studiebelasting een prominentere rol gegeven in je leeromgeving.

Je ziet bij de opleiding in je leeromgeving twee statistieken: je voortgang en de resterende studiebelasting. Je voortgang is uitgedrukt in een percentage dat aangeeft hoeveel procent van de opleiding je al hebt afgerond. Ernaast staat de resterende studiebelasting in uren en minuten. Dit is gebaseerd op een inschatting van het gemiddelde. Neem dus ook altijd nog je eigen studietempo in overweging bij het zien van de resterende studiebelasting.

Permanent Actueel Widget

Meer inzicht op je Hoffelijk Dashboard

Binnenkort zie je de voortgang van Permanent Actueel ook op je Hoffelijk Dashboard. Een vergelijkbaar blok als die je nu ziet staan over je Wft-diploma’s (diplomadossier). Deze blokken noemen we widgets. Zo zie je gelijk wanneer je inlogt alle statistieken in de verschillende widgets die je meer inzicht geven in jouw persoonlijke situatie. Binnenkort volgen er meer statistieken.

Bekijk jouw dashboard

Direct aan de slag

Ga naar je leeromgeving om direct de nieuwe ontwikkelingen te ervaren.

Mocht je hier nog vragen over hebben, dan kun je ons bereiken via 010 – 760 11 00.

Naar je leeromgeving