De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

E-learning CDD Professional
€ 399,00 vrijgesteld van btw
  • 10 uur studiebelasting
  • Inclusief bewijs van deelname
  • Oefenvragen en studieboek inbegrepen
  • Online leeromgeving

Over de E-learning CDD Professional

De E-learning CDD Professional is in principe bedoeld voor professionals werkzaam binnen financiële instellingen, maar zeker ook interessant voor professionals die aangesloten zijn bij andere Wwft-plichtige instellingen, zoals accountants en advocaten.

Inhoud van de e-learning 

Tijdens de e-learning komen alle facetten van het CDD-proces aan bod. Deze zijn onderverdeeld in zes verschillende hoofdstukken:

  1. Algemene introductie; wet- en regelgeving en de pijlers van CDD, namelijk witwassen, terrorismefinanciering, sancties en corruptie.
  2. Hoe werkt de organisatie; het control framework en three lines of defence.
  3. Client lifecycle; van identificatie en verificatie tot sign-off, en van vereenvoudigd tot verscherpt onderzoek.
  4. Klantbeeld; het doel en de aard, de activiteiten, de herkomst van vermogen en het transactieprofiel.
  5. Organisatiestructuren; belangrijkste (inter)nationale rechtsvormen en bijbehorende risico’s.
  6. Risicogebieden; geografisch, transactie, PEP, sector, media- en klantsignalen, leveringskanalen en professional judgement.

Na ieder hoofdstuk volgen er oefenvragen waarmee je kunt toetsen of je de stof begrepen hebt. 

De E-learning CDD Professional is tot stand gekomen in samenwerking met de professionals van Delta Capita. 

Wat levert de e-learning mij op?

Aan het einde van de e-learning ken je de relevante wet- en regelgeving, van FATF tot Wwft. Je begrijpt wanneer er sprake is van witwassing, terrorisme financiering en/of corruptie en wat de daarbij horende sancties zijn.

Daarnaast snap je het belang en de werking van het CDD-control framework. Je kent de verschillende stappen die ondernomen moeten worden binnen het cliëntenonderzoek. Je kunt risicovolle situaties herkennen en daar op basis van professioneel beoordelingsvermogen naar handelen. Tot slot begrijp je het belang van verslaglegging en oordeelsvorming binnen het CDD-proces.

Na het afronden van de e-learning ontvang je van ons een (digitaal) bewijs van deelname.

Praktijkmodule CDD Professional

Om je optimaal voor te bereiden op het Examen Erkend CDD-analist raden we je aan om ook de Praktijkmodule CDD Professional te volgen. Deze module bestaat uit drie trainingsdagen verspreid over drie weken. Tijdens deze dagen ga je samen met een ervaren trainer en een aantal medecursisten aan de slag met verschillende casussen, waarbij je de opgedane kennis uit de E-learning CDD Professional direct toe kan passen.

 

9,2

Beste opleider van Nederland

Hoffelijk is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.