De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

E-learning Wft Basis
€ 199,00 vrijgesteld van btw
 • 45 uur studiebelasting
 • Voorzien van examengerichte oefenvragen
 • Digitaal
 • 12 maanden toegang tot leeromgeving

E-learning Wft Basis

In de E-learning Wft Basis worden alle belangrijke onderdelen uit het examen behandeld. Daarnaast krijg je ook twee oefenexamens. Je studeert per onderwerp en toetst je kennis online na elk hoofdstuk. Je kunt onbeperkt oefenen en hebt daarnaast de mogelijkheid om casuïstiek en rekenvragen gecombineerd te oefenen. Ook kun je tijdens de e-learning gebruikmaken van Slim Leren: een vragenmethodiek waarbij de vragen herhaald worden tot je ze allemaal goed hebt beantwoord. Wanneer je een vraag fout beantwoordt, krijg je deze dus later nogmaals te zien. Daarnaast is de e-learning inclusief Videoleren: Een selectie van video’s waarin casuïstiek besproken wordt en examengerichte tips worden gegeven.

Extra examentips

Meer tips en oefeningen nodig voor je examen? Vergroot je kennis en kans op het slagen voor je Wft Basis examen. Bekijk de trainingsvideo ‘Studievoorbereiding’ en lees de 'Examen- en Studietips'.

 

Inhoud van de E-learning Wft Basis

De Wft Basis E-learning is geschikt voor mensen die graag aan de slag willen als financieel adviseur bij bijvoorbeeld een bank of verzekeraar.

In deze opleiding worden alle onderdelen en onderwerpen behandeld die je op het examen kunt tegenkomen, denk hierbij aan:

 • Uitleg over financiële dienstverlening
 • Uitleg over de Wet op het financieel toezicht
 • Het beoordelen van de financiële, juridische en fiscale positie van de klant
 • Introductie beleggen
 • Introductie lenen en verzekeren
 • Adviseren over sparen en betalen
 • Professioneel gedrag, integriteit en adviesvaardigheden


Wat je nog meer moet weten

De module Wft Basis is een verplicht onderdeel van de Wft-beroepskwalificaties. De enige uitzondering is de beroepskwalificatie Adviseur Zorgverzekering, waar het Wft-certificaat Basis geen vereiste is.

Geen PE

Omdat Wft Basis niet langer als beroepskwalificatie adviseur Basis wordt aangeduid, maar alleen als module Basis vervalt de PE-plicht. De eis om permanent actueel te zijn wanneer er sprake is van klantcontact, blijft gewoon bestaan.

Jouw Examen Wft Basis

Het Examen Wft Basis wordt digitaal afgenomen op één van onze examenlocaties. De vragen zijn onderverdeeld in ‘kennis en begrip’, ‘vaardigheden en competenties’ en ‘professioneel gedrag’.

Tip! We adviseren je om zo snel mogelijk, bij voorkeur binnen een week na afronding van de cursus, examen te doen. Plan het examen direct in bij het boeken van de Opleiding Wft Basis.

9,2

Beste opleider van Nederland

Hoffelijk is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.