De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Opleiding Erkend Financieel Adviseur (EFA)
€ 940,00 vrijgesteld van btw
 • Drie opleidingsdagen
 • Registratie in register EFA
 • 15 tot 20 uur per week thuisstudie

Over de Opleiding Erkend Financieel Adviseur (EFA)

Tijdens de opleiding leer je hoe je beter advies aan je klanten kan geven door breder te kijken naar hun financiële situatie. In drie stomen onze professionele trainers je stapsgewijs klaar voor het assessment.

Let op: Deze opleiding is exclusief assessment. Wil je de volledige opleiding met assessment boeken? Meld je dan aan voor de Opleiding Erkend Financieel Adviseur (EFA) incl. assessment.

Inhoud van de opleiding

We gaan tijdens de opleidingsdagen in op verschillende onderwerpen. Zo komen adviesvaardigheden aan bod, gaan we aan de slag met het analyseren van inkomensrisico’s en is er aandacht voor integraal adviseren en budgetteren. Jij wordt voorzien van praktijkvoorbeelden en krijgt voldoende ruimte om je vragen te stellen.

Tijdens de opleidingsdagen behandelen we de volgende thema's:

 • Adviesvaardigheden
 • Integraal adviseren
 • Budgetteren
 • Analyseren van inkomensrisico


Voor wie is de opleiding?

De Opleiding EFA is geschikt voor financieel adviseurs die in het bezit zijn van de Wft's Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet en hun kennis en vaardigheden op het gebied van financieel advies verder willen ontwikkelen.

Wat levert de opleiding mij op?

De Erkend Financieel Adviseur Opleiding is bijzonder geschikt voor hypotheekadviseurs die in het bezit zijn van de Wft-diploma's Basis, Vermogen, Consumptief krediet en Hypothecair krediet. Met deze opleiding bouw je voort op je kennis van hypotheken en leer je breder te kijken naar de financiële situatie van je klanten. Hierdoor ben je in staat om integrale adviezen te geven die uitstijgen boven het gemiddelde hypotheekadvies. Bovendien ontvang je training over hoe je deze adviezen het beste kunt presenteren.

Als je je wilt inschrijven in het register, let dan op, want de SEH stelt als aanvullende eis dat je de E-learning Adviseur Duurzaam wonen volgt. Na succesvolle afronding van de opleiding, het assessment en de E-learning Adviseur Duurzaam wonen, kun je je inschrijven in het register van de Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) en mag je de titel van Erkend Financieel Hypotheekadviseur dragen.

Wat krijg ik bij de opleiding?

Voorafgaand aan de Opleiding Erkend Financieel Adviseur ontvang je een digitale EFA-syllabus, deze gebruik je als naslagwerk, bijvoorbeeld bij het maken van de instaptoets. 

Wat je verder nog moet weten over deze opleiding

Voordat je je aanmeldt voor de Opleiding EFA, moet een akkoordverklaring van de SEH ontvangen. De SEH stelt als eis dat je minimaal in het bezit bent van de Wft’s Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet. Ook moet je minimaal een jaar ervaring hebben in het zelfstandig adviseren van klanten over hun financiële positie.

Voldoe je aan al deze eisen? Vraag dan jouw akkoordverklaring aan bij de SEH. Wanneer je deze hebt ontvangen, kan je je aanmelden voor de opleiding. Tot slot moet je uiterlijk drie dagen voor aanvang van de opleiding je instaptoets maken. Deze vind je in je leeromgeving.

 • Kan ik het examen ook bij Hoffelijk boeken?

  Het examen bestaat uit een assessment, deze zit niet inbegrepen bij de opleiding. Wil je de opleiding inclusief het assessment boeken? Meld je dan aan voor de Opleiding Erkend Financieel Adviseur (EFA) incl. assessment.

  De kosten voor het assessment bedragen € 410,-. Meer informatie over het assessment vind je op de website van SEH. Daar kun je ook het assessment los boeken.