De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Opleiding Erkend Financieel Adviseur (EFA) incl. assessment
€ 1.350,00 vrijgesteld van btw
 • Drie opleidingsdagen
 • Registratie in register EFA
 • Inclusief assessment
 • 15 tot 20 uur per week thuisstudie

Over de Opleiding Erkend Financieel Adviseur (EFA)

Tijdens deze driedaagse opleiding leer je breder te kijken naar de financiële situatie van je klanten, waardoor je betere adviezen kan geven. Met behulp van onze deskunde trainers verbreed jij je kennis en vaardigheden als adviseur en ben je na afloop helemaal klaar voor het assessment. 

Inhoud van de opleiding

Tijdens de opleiding behandelen we verschillende onderwerpen. Van adviesvaardigheden en het analyseren van inkomensrisico’s tot integraal adviseren en budgetteren. Je wordt tijdens de interactieve opleidingsdagen voorzien van praktijkvoorbeelden en er is uiteraard genoeg gelegenheid om vragen te stellen.

Je kan de volgende thema's verwachten tijdens de opleiding:

 • Adviesvaardigheden
 • Integraal adviseren
 • Budgetteren
 • Analyseren van inkomensrisico


Voor wie is de opleiding?

Heb jij de Wft's Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet behaald en wil jij je kennis en vaardigheden als financieel adviseur verder ontwikkelen? Dan is de Opleiding EFA een mooie volgende stap voor jou!

Wat levert de opleiding mij op?

De Erkend Financieel Adviseur Opleiding is heel geschikt voor hypotheekadviseurs met de Wft-diploma’s Basis, Vermogen, Consumptief- en Hypothecair krediet. Je bouwt verder op je kennis over hypotheken en leert breder te kijken naar de financiële situatie van je klanten. Zo kom je tot een integraal advies wat boven gemiddeld hypotheekadvies uitstijgt. Daarnaast krijg je ook training over hoe je dit advies het best kan uitbrengen.

Wil je je inschrijven in het register? Let dan op, want de SEH heeft als aanvullende eis voor het register dat de E-learning Adviseur Duurzaam wonen wordt gevolgd. Na het succesvol afronden van de opleiding, het assessment en de E-learning Adviseur Duurzaam wonen kan je je inschrijven in het register Stichting Erkend Hypotheek Adviseur (SEH) en mag je de titel Erkend Financieel Hypotheekadviseur dragen.

Wat krijg ik bij de opleiding?

Je ontvangt voorafgaan aan de opleiding een digitale EFA-syllabus. Deze kan je gebruiken als naslagwerk, bijvoorbeeld bij het maken van de instaptoets.

Wat je verder nog moet weten over deze opleiding

Om te kunnen starten met de Opleiding EFA is het van belang dat je in het bezit bent van een akkoordverklaring van de SEH. Hiervoor moet je minimaal over de Wft’s Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet behaald hebben. Daarnaast heb je minimaal een jaar ervaring nodig in het zelfstandig adviseren van klanten over hun financiële positie.

Wanneer je aan al deze eisen voldoet kan je jouw akkoordverklaring aanvragen bij de SEH. Heb je je akkoordverklaring ontvangen, dan kan je je aanmelden voor de opleiding. Ten slotte geldt er een instaptoets voor de opleiding. Deze vind je in de leeromgeving moet je uiterlijk drie werkdagen voor aanvang van de opleiding gemaakt hebben.

 

 • Wat kan ik verwachten van het examen?

  Het examen bestaat uit een assessment, deze is bij de opleiding inbegrepen. Voorafgaand aan de opleiding controleert de Stichting Erkend Hypotheekadviseur (SEH) jouw gegevens. Je moet je inschrijven bij de SEH en je daarnaast voldoen aan de diploma- en ervaringseis. Tijdens de opleiding schrijf jij je in voor het assessment. De trainer neemt hierin de lead en geeft je inschrijving door aan de SEH. Nadat je het assessment succesvol hebt afgerond, wordt jouw inschrijving bij het register definitief gemaakt. Meer informatie over het assessment zelf vind je op de website van SEH.