De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Virtual Classroom Examentraining Wft Vermogen
€ 139,00 vrijgesteld van btw
 • 210 minuten
 • Geen reistijd en -kosten
 • Interactie met docent en medecursisten

Heb jij de Opleiding Wft Vermogen gevolgd, maar ben je nog op zoek naar een extra steuntje in de rug? Of liep je tijdens het maken van de oefenexamens vast op een bepaald onderdeel? Volg dan onze effectieve, interactieve én examengerichte training via de virtual classroom van Hoffelijk.

Wat kun je van onze examentraining verwachten?
 • Behandeling van casusvragen die veel fout gaan op het examen, terwijl je daar veel punten mee behaalt.

 • Leren hoe je bij een examenvraag tot het juiste antwoord komt.

 • Veel ruimte om je vragen te stellen en te sparren met je medecursisten en de docent.

Interactieve examentraining Wft Vermogen

De examentraining vindt plaats in een kleine groep en wordt verzorgd door een van onze ervaren docenten. We staan tijdens de training uitgebreid stil bij de casuïstiek die in het examen aan bod komt en je krijgt ruim de tijd om met representatieve examenvragen te oefenen. Daarnaast kun je met de docent en de andere cursisten sparren over de vragen die je hebt. We sluiten de training af met praktische examentips, zodat jij optimaal voorbereid op examen kunt. De Virtual Classroom Examentraining Wft Vermogen vormt zo dus écht een extra steuntje in de rug!

Examentrainingen in de digital classroom

Meer weten over onze virtual classroom?

In deze video legt onze trainer Remco precies uit wat je van een examentraining bij Hoffelijk kunt verwachten.

HF_content_rogier

Onze examentrainingen zijn altijd up-to-date

We hebben een interne vakredactie die bestaat uit inhoudsdeskundigen met jarenlange ervaring binnen de financiële dienstverlening. Om er continu zorg voor te dragen dat ons studiemateriaal voldoende aansluit op het landelijke examen, gaan zij geregeld zelf op examen. Op deze manier zijn onze examentrainingen altijd actueel en gebaseerd op de nieuwe casuïstiek, waardoor we jou de hoogste slaagkans kunnen bieden.

hf_mockup-DC

Wat komt tijdens de examentraining onder meer aan bod

 • Eenmalige inleg bij doelkapitaal
 • Uitkering KEW
 • Besteedbaar inkomen overlijden
 • Oud regime lijfrente begunstiging
 • Berekening reserveringsruimte
 • Normaalverdeling beleggingswaarde
 • Rekening-courantkrediet box 3
 • Stakingswinst berekenen
HF_Digital classroom

Toegang tot de virtual classroom

De examentraining Wft Vermogen volg je in onze virtual classroom. Je kunt deze zo dus waar en wanneer je maar wil volgen. Nadat je de training hebt geboekt, ontvang je van ons een e-mail met een link naar de digitale leeromgeving. Je kunt inloggen via je smartphone, tablet of laptop. Wil je graag meer weten over hoe je de software installeert en gebruikt? Bekijk dan onze speciale informatiepagina.

Bereid je optimaal voor op je Wft-examen

Onze Wft-opleidingen zijn volledig digitaal ingericht, stapsgewijs opgezet en bevatten veel animaties en examengerichte oefenvragen. Combineer je opleiding met een extra set oefenexamens en bereik zo met een lage studiebelasting de hoogste kans om te slagen! 

HF_examenvraag

Het Wft Vermogen examen

Het examen duurt in totaal 135 minuten.

Het examen bestaat uit 46 vragen:

 • 20 vragen over het onderdeel kennis en begrip;
 • 1 vraag over het onderdeel professioneel gedrag;
 • 25 vragen over het onderdeel vaardigheden en competenties. 

De examenvragen komen ook in deze volgorde aan bod op het examen.

HF_Examenlocaties

Examen doen via het grootste examenlocatienetwerk van heel Nederland

Alle Wft-examens worden digitaal afgenomen via door het CDFD erkende exameninstituten. Met 55+ examenlocaties, verspreid door heel Nederland, bieden wij het grootste locatienetwerk van de financiële branche. Je kunt zo altijd in de buurt examen doen, of je nu vanuit huis werkt, op kantoor bent of op de terugweg bent van een afspraak met een klant. Onze speciaal voor Wft ontwikkelde boekingswidget selecteert de beste match voor jou en houdt de keuzemogelijkheden zo lekker overzichtelijk.

Plan nu je examen

Veelgestelde vragen

 • Wat is het resultaat na afloop van de examentraining Wft Vermogen?

  Tijdens de examentraining wordt de casuïstiek die tijdens het examen aan bod komt uitgebreid besproken. Per casus ga je vervolgens eerst zelf aan de slag met het oefenen van examenvragen en bespreek je deze daarna na met de docent. Ook krijg je veel praktische examentips. Zo weet jij na afloop van de training exact wat jij moet doen om bij een examenvraag tot het juiste antwoord te komen en zie jij het examen met vertrouwen tegemoet!

 • Wat moet je weten en kunnen op het Wft Vermogen examen?

  Wat je tijdens het examen moet weten en kunnen staat beschreven in de eind- en toetstermen. De eindtermen beschrijven op hoofdlijnen aan welke criteria je als examenkandidaat moet voldoen. Elke eindterm wordt opgesplitst in meerdere toetstermen. Per toetsterm staat meer uitgebreid omschreven wat er op het examen terug kan komen. De examenvragen worden daarom altijd gebaseerd op de toetstermen. De eind- en toetstermen van het examen Wft Vermogen vind je op de website van het CDFD.

 • Wanneer kun je het beste je examen inplannen?

  We adviseren je om binnen één week nadat je je opleiding hebt afgerond op examen te gaan. Volgens wetenschappelijk onderzoek is namelijk aangetoond dat, hoe verder je in de tijd komt, hoe meer je van het geleerde vergeet.

  Probeer in de dagen voorafgaand aan je examen geregeld herhalingsmomenten in te plannen. Door meerdere korte studiesessies te houden, oefen je je geheugen met het oproepen van de stof. Zo houd je de kennis vers in je geheugen.

 • Moet je nog andere examens behalen naast het Wft Vermogen examen om te mogen adviseren?

  Om te mogen adviseren, moet je adviesbevoegd zijn. Dit betekent dat je moet beschikken over een beroepskwalificatie. In het vakbekwaamheidsbouwwerk van het CDFD kun je zien welke modulecertificaten je moet behalen om tot een bepaalde beroepskwalificatie te komen. Om aan de slag te kunnen als Adviseur Vermogen moet je naast dit examen ook het Wft-examen Basis behalen. Voor meer informatie over het vakbekwaamheidsbouwwerk en de vereisten waaraan je moet voldoen kun je terecht op onze speciale informatiepagina hierover.