De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Virtual Classroom Examentraining Wft Zorg
€ 139,00 vrijgesteld van btw
 • 210 minuten
 • Geen reistijd en -kosten
 • Interactie met docent en medecursisten

Heb jij de Opleiding Wft Zorg gevolgd en wil jij je slaagkans vergroten? Wij helpen jou met onze effectieve, interactieve én examengerichte training om je examen met vertrouwen af te leggen.

Wat kun je van onze examentraining verwachten?
 • Behandeling van casusvragen die veel fout gaan op het examen, terwijl je daar veel punten mee behaalt.

 • Leren hoe je bij een examenvraag tot het juiste antwoord komt.

 • Veel ruimte om je vragen te stellen en te sparren met je medecursisten en de docent.

Interactieve examentraining Wft Zorg

De examentraining vindt plaats in de virtual classroom en wordt verzorgd door een van onze ervaren docenten. Samen met een kleine groep cursisten sta je tijdens de training uitgebreid stil bij de casuïstiek die in het examen aan bod komt. Ook krijg je ruim de tijd om met representatieve examenvragen te oefenen. Daarnaast kun je met de docent en de andere cursisten sparren over de vragen die je hebt. We sluiten de training af met praktische examentips, zodat jij optimaal voorbereid op examen kunt. Deze examentraining vormt zo dus écht de extra ondersteuning waar jij naar op zoek bent!

Examentrainingen in de digital classroom

Meer weten over onze virtual classroom?

In deze video legt onze trainer Remco uit wat je van de examentraining Wft Zorg kunt verwachten.

HF_content_rogier

Representatieve examentrainingen

Onze interne vakredactie bestaat uit inhoudsdeskundigen met jarenlange ervaring binnen de financiële branche. Om er zorg voor te dragen dat ons studiemateriaal aansluit op het landelijke examen, gaan zij regelmatig zelf op examen. Op deze manier zijn onze examentrainingen altijd actueel en gebaseerd op de nieuwe casuïstiek. Zo weet jij na het volgen van de Wft Zorg examentraining precies wat je van het examen kunt verwachten!

hf_mockup-DC

Wat komt tijdens de examentraining aan bod?

 • Inventariseren klantgegevens
 • Nota controleren
 • Aanvullende dekking bepalen
 • Aansprakelijkheid
 • Vergoeding ziekenvervoer, fysiotherapie en zorgkosten buitenland
 • Vergelijking vergoedingen
HF_Digital classroom

Toegang tot de virtual classroom

De examentraining Wft Zorg volg je online in onze virtual classroom. Je kunt hier zo dus waar en wanneer je maar wil aan deelnemen. Nadat je de training hebt geboekt, ontvang je van ons een e-mail met een link naar de digitale leeromgeving. Je kunt inloggen via je smartphone, tablet of laptop. Wil je graag meer weten over hoe je de software installeert en gebruikt? Bekijk dan onze speciale informatiepagina.

Jouw optimale voorbereiding op je examen Wft Zorg

Onze Wft-opleidingen zijn volledig digitaal ingericht, stapsgewijs opgezet en bevatten veel animaties en examengerichte oefenvragen. Combineer je opleiding met een extra set oefenexamens en bereik zo met een lage studiebelasting de hoogste kans om te slagen voor je Wft Zorg examen! 

HF_aantal_examenvragen_33

Het examen Wft Zorg

Het examen duurt in totaal 90 minuten.

Het examen bestaat uit 33 vragen:

 • 14 vragen over het onderdeel kennis en begrip;
 • 1 vraag over het onderdeel professioneel gedrag;
 • 18 vragen over het onderdeel vaardigheden en competenties. 

De examenvragen komen ook in deze volgorde aan bod op het examen.

HF_Examenlocaties

Examen doen via het grootste examenlocatienetwerk van heel Nederland

Wij zijn een door het CDFD erkend exameninstituut en kunnen daardoor de Wft-examens op onze examenlocaties afnemen. Met 55+ vestigingen, verspreid door heel Nederland, bieden wij het grootste locatienetwerk van de financiële branche. Je kunt zo altijd in de buurt examen doen, of je nu vanuit huis werkt, op kantoor bent of op de terugweg bent van een afspraak met een klant. Onze speciaal voor Wft ontwikkelde boekingswidget selecteert de beste match voor jou en houdt de keuzemogelijkheden zo lekker overzichtelijk.

Plan nu je examen

Veelgestelde vragen

 • Wat moet je weten en kunnen op het Wft Zorg examen?

  Wat je tijdens het examen Wft Zorg moet weten en kunnen staat beschreven in de eind- en toetstermen. De eindtermen beschrijven op hoofdlijnen aan welke criteria je als examenkandidaat moet voldoen. Elke eindterm wordt opgesplitst in meerdere toetstermen. Per toetsterm staat meer uitgebreid omschreven wat er op het examen terug kan komen. De examenvragen worden daarom altijd gebaseerd op de toetstermen. De eind- en toetstermen van het examen Wft Zorg vind je op de website van het CDFD.

 • Moet je nog andere examens behalen naast het Wft Zorg examen om te mogen adviseren?

  Om te mogen adviseren, moet je adviesbevoegd zijn. Dit betekent dat je moet beschikken over een beroepskwalificatie. In het vakbekwaamheidsbouwwerk van het CDFD kun je zien welke modulecertificaten je moet behalen om tot een bepaalde beroepskwalificatie te komen. Om aan de slag te kunnen als Adviseur Zorg hoef je naast dit examen geen andere examens te behalen. Voor meer informatie over het vakbekwaamheidsbouwwerk en de vereisten waaraan je moet voldoen kun je terecht op onze speciale informatiepagina hierover.

 • Wat is het resultaat na afloop van de examentraining Wft Zorg?

  Tijdens de Wft Zorg examentraining wordt de casuïstiek die tijdens het examen aan bod komt uitgebreid besproken. Per casus ga je vervolgens eerst zelf aan de slag met het oefenen van examenvragen en bespreek je deze daarna na met de docent. Ook krijg je veel praktische examentips. Zo weet jij na afloop van de training exact wat jij moet doen om bij een examenvraag tot het juiste antwoord te komen en zie jij het examen met vertrouwen tegemoet!

 • Wanneer kun je het beste je examen inplannen?

  We adviseren je om binnen één week nadat je je opleiding hebt afgerond op examen te gaan. Volgens wetenschappelijk onderzoek is namelijk aangetoond dat, hoe verder je in de tijd komt, hoe meer je van het geleerde vergeet.

  Probeer in de dagen voorafgaand aan je examen geregeld herhalingsmomenten in te plannen. Door meerdere korte studiesessies te houden, oefen je je geheugen met het oproepen van de stof. Zo houd je de kennis vers in je geheugen.