De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Oefenexamens PE Pensioen
€ 39,00 vrijgesteld van btw
 • 2 uur studiebelasting
 • 3 representatieve oefenexamens
 • Digitale toetsomgeving
 • Voorzien van uitgebreide feedback
 • Onbeperkt vragen herhalen
 • Twaalf maanden beschikbaarheid (uiterlijk tot einde PE-termijn)

Hoffelijk biedt in totaal drie oefenmogelijkheden aan, namelijk: de e-learning PE, oefenexamens PE en de examentraining PE. Je kunt ze apart van elkaar volgen of gecombineerd. 91% van onze kandidaten slaagt met onze meest gekozen combinatie e-Learning PE én Oefenexamens PE.

E-learning PE Pensioen

Om jou te ondersteunen op weg naar het examen, biedt Hoffelijk de e-learning PE aan. Deze e-learning zorgt voor een optimale voorbereiding. Op gestructureerde wijze doorloop je tijdens de e-learning alle Wft-PE actualiteiten die ook aan bod komen op het PE-examen Pensioen.

De leerstof die de e-learning bevat, is soortgelijk aan het landelijk examen. Zo weet je van te voren exact wat er van jou verwacht wordt. Daarnaast geeft de e-learning ook inzicht in jouw voortgang. Op die manier is het voor jou duidelijk wanneer je genoeg bent voorbereid voor het echte examen.

Wat houdt de e-learning PE concreet in?

De e-learning PE behandelt de complete examenstof, waarin de ontwikkelingen van Wft Pensioen aan bod komen. Denk hierbij aan onderwerpen als:

 • Algemeen pensioenfonds;
 • Hoofdlijnennotitie uitwerking pensioenakkoord;
 • Collectieve waardeoverdracht protocol en uitgangspunten AFM; en
 • Waardebepaling afstorten pensioenrechten na echtscheiding.


Binnen de online leeromgeving is een syllabus beschikbaar waarin al het lesmateriaal staat. Tijdens de voorbereiding op het examen kun je kosteloos onze syllabus met het lesmateriaal downloaden.

Oefenexamens

Goed voorbereid het examen ingaan? Maak dan gebruik van de oefenexamens PE die Hoffelijk aanbiedt. Wij hebben een unieke set oefenexamens die je vertrouwd laten voelen met het echte PE-examen. Het oefenexamen toont namelijk vele overeenkomsten met het landelijk examen. Je kunt oefenen met allerlei verschillende soorten vraagstellingen; dit resulteert in verhoogde slagingskansen.

Wanneer je tijd investeert in het maken van oefenexamens, investeer je tijd in jezelf. Hoffelijk zorgt namelijk voor inzage in jouw resultaten en uitgebreide feedback op alle beantwoorde vragen. Hiermee voorkom je eventuele fouten op het echte examen. Samen streven we naar continue verbetering tijdens het leerproces, zodat je zonder problemen slaagt voor het echte examen.

Examentraining

Tot slot biedt Hoffelijk ook een Examentraining PE Pensioen aan die je nog meer zekerheid geeft om het echte examen zonder slag of stoot te halen. De examentraining volg je samen met medestudenten in onze zogenaamde digital classroom. Tijdens de training deel je opgedane kennis met elkaar en is er ruimte om vragen te stellen. Er vindt veel interactie plaats waarbij het leerproces centraal staat.

In één keer slagen voor jouw PE-examen? Combineer dan de drie genoemde diensten die Hoffelijk aanbiedt. De perfecte voorbereiding op je PE-examen Pensioen bestaat uit de e-learning PE, de oefenexamens PE en de examentraining PE. Maximaliseer met deze combinatie je slagingskans en verminder de studiebelasting.

Wil je graag zekerheid over het behalen van jouw PE Pensioen examen? Boek dan een van onze losse diensten of een combinatie hiervan.

Door onze jarenlange ervaring als (online) opleider weten we precies wat nodig is om examengericht studiemateriaal aan te bieden. Dit zorgt voor een lage studiebelasting en hoge slagingspercentages bij onze deelnemers. Zo investeren wij samen in jouw duurzame ontwikkeling als professional van de toekomst.

9,2

Beste opleider van Nederland

Hoffelijk is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.

 • Waar kun je een oefenexamen PE Pensioen maken?

  De oefenexamens PE Pensioen zijn volledig digitaal en maak je dus vanuit huis. Deze oefenexamens bestel je bij Hoffelijk. Je komt dan in het bezit van drie representatieve oefenexamens. Op het moment dat je de oefenexamens bij ons afneemt, ontvang je twaalf maanden toegang tot de online leeromgeving. De oefenexamens komen ongeveer overeen met het landelijke PE-examen. Op die manier ben je optimaal voorbereid en kom je tijdens het examen niet voor onverwachte verrassingen te staan.

 • Wat voor soort examenvragen kun je verwachten bij PE Pensioen?

  De vragen uit het oefenexamen PE Pensioen zijn goed te vergelijken met de examenvragen uit het landelijk PE-examen. De vragen bevatten dezelfde kenmerken bijvoorbeeld. Dit zorgt voor een vertrouwd gevoel bij het echte PE-examen. Je oefent met verschillende vraagsoorten. Dit resulteert in een verhoogde slagingskansen. Naast deze oefening is het ook een test voor jezelf; je weet gelijk of je wel echt klaar bent om deel te nemen aan het examen.

 • Waar kun je het Wft-examen Pensioen maken?

  Wij hebben meer dan 55 examenlocaties door heel Nederland waar we je de mogelijkheid bieden om het examen te maken. Zo is er altijd wel een locatie bij je in de buurt. Je kiest zelf of je het examen doordeweeks of in het weekend maakt, overdag of in de avond.

 • Is de opleiding Wft Pensioen moeilijk?

  Nee, de opleiding Wft Pensioen is niet moeilijk. De opleiding is erg laagdrempelig en bevat veel structuur. Dat maakt dat de opleiding voor iedereen toegankelijk is. Je gaat pas verder met een nieuw onderdeel wanneer je het vorige onderdeel volledig begrijpt. Dit zorgt voor houvast. Gedurende de opleiding beantwoord je allerlei oefenvragen. Op al deze vragen voorzien wij je van uitgebreide feedback, zodat je eventuele fouten voorkomt op het echte examen. Daarnaast geven we je handige, examengerichte tips. Samen zorgen we ervoor dat je slaagt voor het Wft-examen.

  Aan de hand van verschillende animaties en meer dan 450 examengerichte oefenvragen ga je bijna moeiteloos door alle lesstof heen. Daarnaast is de studiebelasting vrij laag, zodat je optimaal voorbereid deelneemt aan het Wft-examen Pensioen.