De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Oefenexamens Wft Zorg
€ 70,00 vrijgesteld van btw
 • 2 uur studiebelasting
 • Voorzien van uitgebreide feedback
 • Onbeperkt vragen herhalen

Om te toetsen of je de examenstof voldoende beheerst kun je de Wft Zorg Oefenexamens bestellen. Je ontvangt van ons 3 representatieve oefenexamens in je persoonlijke leeromgeving. De examens zijn voorzien van uitgebreide feedback. Daarnaast kun je alle vragen uit een Wft-oefenexamen gedurende een periode van zes maanden onbeperkt herhalen.

Volg je bij ons je Wft-opleiding Zorg?
De Oefenexamens Wft Zorg zitten hierbij inbegrepen. Als je de Opleiding Wft Zorg volgt, word je dus optimaal voorbereid op je Wft-examen.

Examengericht oefenen

Met de Oefenexamens Wft heb je een set oefenexamens in handen die je helpt om vertrouwd te raken met het échte Wft-examen. Zo hebben onze Oefenexamens Wft Zorg dezelfde kenmerken als het landelijk examen en kun je oefenen met de verschillende vraagsoorten die gebruikt worden op het examen.

Inhoud Oefenexamens Wft Zorg

De oefenexamens bestaan uit 33 vragen en duren per examen 90 minuten. De vragen in de oefenexamens zijn onder te verdelen in drie onderdelen:

 • Kennis en Begrip (14 vragen)
 • Vaardigheden en Competenties (18 vragen)
 • Professioneel gedrag (1 vraag)

In de oefenexamens toetsen we de kennis die je tijdens de Wft-opleiding Zorg hebt opgedaan. We raden je daarom ook aan om eerst de opleiding te volgen, voordat je aan de slag gaat met de oefenexamens.

Inzicht in je resultaten

Met de Oefenexamens Wft krijg je inzage in je resultaten en uitgebreide feedback op de beantwoorde vragen. Je kunt dus echt leren van je fouten en jezelf continu verbeteren. Zo weet je echt zeker of je klaar bent voor het examen en een goed resultaat kunt behalen.

Aanpak oefenexamens

Nadat je alle vragen van de oefenexamens hebt gemaakt, is het handig om alle antwoorden nogmaals te doorlopen. Je kunt daarbij ook de uitgebreide feedback bekijken op de antwoorden die je gegeven hebt. Bestudeer dan de lesstof nogmaals van de vragen die je fout hebt beantwoord. Dit kan ook gelden indien je nog moeite hebt met bepaalde vraagsoorten. We raden dan aan om nog te oefenen met deze soorten vragen. Ook geven we het advies om bijvoorbeeld te monitoren hoe lang je bezig bent met een examen. Ben je ruim op tijd klaar of heb je vrijwel alle tijd nodig?

Wil je ook graag snel en in één keer slagen voor je Wft-examen Zorg? Ga dan nu aan de slag met de Oefenexamens Wft Zorg.

 • Waar kun je een oefenexamen Wft Zorg maken?

  Volg je de Wft-opleiding Zorg al bij ons? Dan zitten de oefenexamens hier standaard bij inbegrepen. De oefenexamens voorzien je van een optimale voorbereiding. Dit komt, doordat de oefenexamens sterk lijken op het echte examen.

  Wanneer je opleiding niet volgt bij ons, is het ook mogelijk om alleen het pakket met de oefenexamens bij ons af te nemen. Je ontvangt dan drie representatieve oefenexamens. Op het moment dat je dit pakket bij Hoffelijk afneemt, ontvang je zes maanden toegang tot de leeromgeving.

 • Wat voor soort Wft oefenexamens zijn er?

  De oefenexamens zijn beschikbaar voor alle modules die Hoffelijk aanbiedt. In totaal zijn dat negen modules. Het gaat om de volgende:

 • Wat voor soort vragen komen voor in het Wft Zorg oefenexamen?

  Het oefenexamen hanteert ongeveer dezelfde vragen als de vragen die het echte examen toetst. Op die manier leer je goed om te gaan met de vraagsoorten en kenmerken van het landelijk examen. Zo zorgen wij ervoor dat je optimaal voorbereid het examen ingaat en niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

 • Wat zijn goede tips voor de voorbereiding op het examen Wft Zorg?

  De beste tip die we geven om het Wft-examen tot een goed einde te brengen, is om vooraf de Wft-opleiding van Hoffelijk te volgen. De Wft-opleiding voorziet je ook gelijk van de oefenexamens. Deze dienen als een perfecte voorbereiding. Een andere tip is om de vragen van de oefenexamens onbeperkt te herhalen, zodat je goed oefent. Daarnaast ontvang je op alle vragen uitgebreide feedback van ons. Neem deze dan ook aandachtig door.