De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

100% Online Opleiding Wft Basis
€ 229,00 vrijgesteld van btw
 • 49 uur studiebelasting
 • ± 850 examengerichte oefenvragen
 • Met 5 representatieve oefenexamens

Ben je op zoek naar een Wft-opleiding die je van A tot Z helpt om snel en eenvoudig je Wft Basis diploma te behalen? Dan is onze volledige digitale Opleiding Wft Basis de juiste voorbereiding voor jou.

Uniek aan Hoffelijk is de jarenlange ervaring in het opleiden van de professional van de toekomst. Dagelijks ondersteunen we financieel dienstverleners en organisaties in hun professionele ontwikkeling. Dit zorgt ervoor dat we precies weten wat er nodig is om examengericht studiemateriaal aan te bieden, met als resultaat een lage studiebelasting én hoge slagingspercentages bij onze deelnemers.

Het Wft Basis diploma is echt de basis wanneer je binnen de financiële dienstverlening aan de slag wilt. Het is dan ook een verplicht onderdeel van de Wft beroepskwalificaties. Enkel voor de functie Adviseur Zorg is dit diploma niet verplicht.

Na het behalen van je Wft-diploma kun je klanten informeren over financiële diensten en hen doorverwijzen naar de juiste specialist. Ook kun je klantvragen als eerstelijnscontact behandelen en weet je alles over betalen, sparen en verzekeringen.

De Opleiding Wft Basis: Jouw complete examenvoorbereiding

Wij bieden met onze stap voor stap Opleiding Wft Basis structuur en houvast gedurende de voorbereidingen op je Wft-examen. Zodra jij deze opleiding hebt afgerond, weet jij precies wat jij moet doen om in één keer voor het examen te slagen.

Deze opleiding bestaat uit:

Onderdeel Toelichting
E-learning Wft Basis Met diverse animaties en met veel examengerichte oefenvragen helpen wij jou, zodat je zonder moeite door de lesstof heen gaat.
Videoleren Een selectie van video’s waarin casuïstiek besproken wordt en examengerichte tips worden gegeven.
Slim Leren Onbeperkt oefenen met alle oefenvragen uit de opleiding.
5 oefenexamens Representatieve oefenexamens die precies zo zijn opgebouwd als in het examen.
9,0
102 reviews op springest.nl

Dit zeggen anderen

WFT Prima opleiding met veel afwisseling in lezen, luisteren en oefeningen. Ook voldoende oefen-examens en mogelijkheden om de stof te herhalen. De optie om tijdens het studeren online notities te maken werkt prima.

Inhoud van de Opleiding Wft Basis

De Opleiding Wft Basis is geschikt voor mensen die graag aan de slag willen als financieel adviseur bij bijvoorbeeld een bank of verzekeraar.

In deze opleiding worden alle onderdelen en onderwerpen behandeld die je op het examen kunt tegenkomen, denk hierbij aan:

 • De financiële markt;
 • Financiële wet- en regelgeving;
 • Bank- en verzekeringswezen; en
 • Algemene financiële vaardigheden.

Door middel van examentrainingen, casuïstiek en oefenexamens word je voorbereid op het belangrijke examenonderdeel Vaardigheden & Competenties. Ook behandelen we het examenonderdeel Professional gedrag uitgebreid. Je ontwikkelt hiermee zelf je kennis en vaardigheden op dit gebied.

Stap voor stap door de opleiding

We bereiden je stap voor stap voor op het digitale Wft-examen. We adviseren je daarom om de voorgestelde leerroute van Hoffelijk te doorlopen. Deze stapsgewijze structuur wordt door onze deelnemers zeer gewaardeerd, net als het leren van feedback bij de vragen. De opleiding bevat daarnaast handige examengerichte tips en veel oefenmogelijkheden. Liever zelf bepalen met welk onderdeel van de e-learning je begint? Ook dat is mogelijk! 

Plan je Wft-examen zelf

Wij werken samen met verschillende professionele toetscentra. Hier kun je terecht om je Wft-examen Basis af te leggen. Dit kan op meer dan 55 verschillende locaties door heel Nederland, waardoor er altijd een locatie bij jou in de buurt is.

Je ontvangt, nadat je examen hebt gedaan, binnen 48 uur je resultaat van DUO. Bij het halen van het examen, ontvang je het diploma Wft Basis. Een waardevol diploma voor de rest van je carrière.

Zekerheid en slagingsgarantie

Door de hoge slagingspercentages bij onze deelnemers laten wij zien dat onze opleiding goed aansluit op het landelijke Wft-examen. Met onze unieke slagingsgarantie ben je er zeker van dat je in één keer slaagt voor je examen en je diploma behaalt.

Wil jij de zekerheid hebben dat je slaagt voor je Wft-examen? Begin dan nu met de Opleiding Wft Basis van Hoffelijk.

Lees meer over onze slagingsgarantie en begeleiding bij je opleiding.

Neem contact op

Wil je meer weten over de Opleiding Wft Basis, de mogelijkheden voor incompany bespreken of kijken welke opleiding het beste bij jou past?

Stuur ons een e-mail of bel naar
010 - 760 11 00

Wft-opleidingen Hoffelijk

In één keer slagen voor je Wft-examen

Met de digitale Wft-opleidingen van Hoffelijk word je volledig ontzorgd in het leerproces naar je Wft-certificering. Benieuwd hoe we er met onze opleidingen voor zorgen dat jij in één keer slaagt voor je Wft-examen? Bekijk dan de video.

Opleiding Wft Basis

Veelgestelde vragen

Wil je in het bezit komen van het Wft-certificaat Basis? Volg dan eerst de Wft-opleiding Basis. Onze digitale opleiding stoomt je klaar om het examen in één keer te halen. Het is de ideale voorbereiding. We krijgen veel vragen over onze dienstverlening. Om deze reden hebben we onderstaande vragen geformuleerd:

 • Wat is de moeilijkheidsgraad van de Opleiding Wft Basis?

  De Opleiding Wft Basis is erg laagdrempelig en op gestructureerde wijze ingericht. De opleiding volg je stap voor stap, dit zorgt voor houvast. Je gaat pas door naar het volgende onderdeel, wanneer je het onderdeel ervoor hebt afgerond.

  Naast deze stapsgewijze structuur, ontvang je uitgebreide feedback bij het maken van de oefenvragen. Ook geven we handige, examengerichte tips. Deze opleiding is voor iedereen toegankelijk.

  Dankzij de verschillende animaties en meer dan 450 examengerichte oefenvragen, zorgen wij ervoor dat je gemakkelijk door de lesstof heen gaat. Daarbij is de studiebelasting laag, zodat je je optimaal voorbereidt op het Wft-examen Basis.

 • Wat houdt de Opleiding Wft Basis in?

  Wil je graag aan de slag als financieel adviseur bij bijvoorbeeld een bank of verzekeraar? Dan is deze opleiding wat voor jou. De opleiding behandelt alle onderwerpen die je ongetwijfeld tegenkomt op het Wft-examen. Denk hierbij aan:

  • de financiële markt;
  • financiële wet- en regelgeving;
  • bank- en verzekeringswezen; en
  • algemene financiële vaardigheden.

  De opleiding voorziet in examentrainingen, casuïstiek en oefenexamens, zodat je vol zelfvertrouwen het examen maakt. Daarnaast behandelen we uitgebreid het examenonderdeel Professioneel Gedrag. Je ontwikkelt hierbij je kennis en vaardigheden op dit gebied.

 • Wat is het voordeel van het volgen van deze Wft opleiding bij Hoffelijk?

  Hoffelijk heeft al vele jaren ervaring in het opleiden van de professional van de toekomst. Dagelijks ondersteunen we financieel dienstverleners en organisaties in hun professionele ontwikkeling. Dit zorgt ervoor dat we precies weten wat er nodig is om te voorzien in examengericht studiemateriaal. Met als resultaat een lage studiebelasting en hoge slagingspercentages bij onze deelnemers.

  Wil je zeker weten dat je in één keer slaagt voor het Wft-examen Basis? Volg dan de Wft opleiding Basis van Hoffelijk.

 • Hoelang duurt de Opleiding Wft Basis?

  De Opleiding Wft Basis van Hoffelijk is volledig digitaal en volg je dus vanuit huis. Op die manier deel je zelf je tijd in en bepaal je helemaal zelf wanneer je tijd besteedt aan de opleiding. In totaal komt de studiebelasting neer op 43 uur. Op het moment dat je de opleiding afneemt bij Hoffelijk, ontvang je 12 maanden toegang tot de leeromgeving.