De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

100% Online Opleiding Wft Pensioen
€ 349,00 vrijgesteld van btw
 • 43 uur studiebelasting
 • ± 650 examengerichte oefenvragen
 • Met 4 representatieve oefenexamens

Ben je op zoek naar een Wft-opleiding Pensioen die je van A tot Z helpt om snel en makkelijk je Wft Pensioen diploma te halen? Wij bieden een volledig digitale stap voor stap opleiding aan, waardoor je zeker slaagt voor je examen.

Iedere dag ondersteunen wij financieel dienstverleners en organisaties in hun professionele ontwikkeling. De kracht van Hoffelijk ligt in onze jarenlange ervaring als (online) opleider voor de professional van de toekomst. Door onze ervaring weten we wat er nodig is om het studiemateriaal zo gericht mogelijk voor je te maken. Dit zorgt voor een lage studiebelasting en voor hoge slagingspercentages bij onze deelnemers.

Na het behalen van de Wft-opleiding Pensioen beschik je over de kennis om de risico’s die betrekking hebben op een pensioenverzekering in kaart te brengen. Daarnaast ben je bekend met de eventuele gevolgen van ziekte en arbeidsongeschiktheid voor de pensioenopbouw. Ook kun je klanten op dit gebied voorzien van het beste advies.
 

De Opleiding Wft Pensioen: Jouw complete examenvoorbereiding

Wat kun je van onze Wft-opleiding verwachten? Wij bieden met onze stapsgewijze opleiding structuur en houvast tijdens de voorbereiding op je Wft-examen. Zodra jij deze opleiding hebt afgerond, weet jij precies wat jij moet doen om in één keer voor het examen te slagen.

Deze opleiding bestaat uit:

Onderdeel Toelichting
E-learning Wft Pensioen Met diverse animaties en met veel examengerichte oefenvragen helpen wij jou, zodat je zonder moeite door de lesstof heen gaat.
Videoleren Een selectie van video’s waarin casuïstiek besproken wordt en examengerichte tips worden gegeven.
Slim Leren Onbeperkt oefenen met alle oefenvragen uit de opleiding.
5 oefenexamens Representatieve oefenexamens die precies zo zijn opgebouwd als in het examen.
9,0
14 reviews op springest.nl

Dit zeggen anderen

Duidelijk studiemateriaal, goede opbouw en niet te veel tijdsinvestering nodig. Examen in 1 x behaald. Fijn dat er ook een te printen syllabus was. Wat mij betreft hadden er nog meer oefenexamens mogen zijn.

Inhoud van de Opleiding Wft Pensioen

De Opleiding Wft Pensioen is geschikt voor mensen die graag aan de slag willen als financieel adviseur op het gebied van pensioenvoorzieningen of willen werken bij een klantcontactcentrum op dit gebied.

In de Opleiding Wft Pensioen worden alle onderwerpen en onderdelen behandeld die je op het examen kunt verwachten, denk hierbij aan:

 • De toekomstvoorzieningen;
 • Fiscale behandeling;
 • Juridische aspecten;
 • Rechtsvormen; en
 • Pensioenregelingen.

Natuurlijk staan we tijdens de opleiding uitgebreid stil bij het examenonderdeel Professional gedrag. Ook word je aan de hand van casuïstiek, examentrainingen en oefenexamens voorbereid op het belangrijke examenonderdeel Vaardigheden & Competenties. Hiermee worden je vaardigheden en kennis op dit gebied ontwikkeld.

Stap voor stap door de opleiding

Onze online opleiding staat bekend door de stapsgewijze structuur. Dit wordt samen met de vele oefenmogelijkheden en het leren van feedback bij de vragen door onze deelnemers enorm gewaardeerd. We adviseren je daarom om de voorgestelde leerroute van Hoffelijk te doorlopen. Ook ontvang je gedurende de opleiding handige examentips, die jou helpen bij het beantwoorden van de examenvragen. Je wordt door ons zo stap voor stap voorbereid op het digitale Wft-examen. Liever zelf bepalen met welk onderdeel van de e-learning je begint? Ook dat is mogelijk!

Plan je Wft-examen zelf

Voor het afleggen van het Wft-examen Pensioen kun je terecht bij een van de professionele toetscentra waarmee wij samenwerken. Dit is mogelijk op meer dan 55 locaties door heel Nederland. Er is hierdoor altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Je ontvangt, nadat je examen hebt gedaan, binnen 48 uur het resultaat van DUO. Bij het halen van het examen, ontvang je het diploma Wft Pensioen. Een waardevol diploma voor de rest van je carrière.

Zekerheid en slagingsgarantie

De hoge slagingspercentages van onze deelnemers laten zien dat onze Opleiding Wft Pensioen goed aansluit op het landelijke Wft-examen. Door onze unieke slagingsgarantie ben jij er zeker van dat je straks slaagt voor je Wft-examen en je diploma behaalt.

Wil jij snel, makkelijk en in één keer slagen voor je Wft-examen? Start dan nu met de Opleiding Wft Pensioen.

Lees meer over onze slagingsgarantie en begeleiding bij je opleiding.

Neem contact op

Wil je meer weten over de Opleiding Wft Pensioen, de mogelijkheden voor incompany bespreken of kijken welke opleiding het beste bij jou past?

Stuur ons een e-mail of bel naar
010 - 760 11 00

Wft-opleidingen Hoffelijk

In één keer slagen voor je Wft-examen

Met de digitale Wft-opleidingen van Hoffelijk word je volledig ontzorgd in het leerproces naar je Wft-certificering. Benieuwd hoe we er met onze opleidingen voor zorgen dat jij in één keer slaagt voor je Wft-examen? Bekijk dan de video.

Opleiding Wft Pensioen

Veelgestelde vragen

Staat het Wft-examen Pensioen binnenkort op het programma? Start dan eerst met de Opleiding Wft Pensioen. Deze opleiding is de meest complete voorbereiding op het examen. We behandelen tijdens deze opleiding alle kennis en vaardigheden die het examen toetst. We krijgen veel vragen over onze dienstverlening. Om deze reden hebben we de volgende vragen geformuleerd:

 • Wat is de moeilijkheidsgraad van de Opleiding Wft Pensioen?

  Stap voor stap volg je de Opleiding Wft Pensioen. Je gaat pas door naar het volgende onderdeel, op het moment dat je het vorige onderdeel goed onder de knie hebt. Deze gestructureerde wijze van lesgeven zorgt voor houvast. De opleiding is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.

  De opleiding is ingericht aan de hand van verschillende animaties en meer dan 300 oefenvragen. Hierdoor heb je geen moeite met de lesstof. Verder voorzien we je van uitgebreide feedback op alle vragen en geven we examengerichte tips. De studiebelasting is relatief laag, zodat je je optimaal voorbereidt op het Wft-examen Pensioen.

 • Wat houdt de Opleiding Wft Pensioen in?

  De Opleiding Wft Pensioen bereidt je optimaal voor op het examen en behandelt dan ook alle onderwerpen die je ongetwijfeld tegenkomt op het examen. Denk hierbij aan:

  • de toekomstvoorzieningen;
  • fiscale behandeling;
  • juridische aspecten;
  • rechtsvormen; en
  • pensioenregelingen.

  Naast bovenstaande onderwerpen besteden we ook veel tijd en aandacht aan het examenonderdeel Professioneel Gedrag. We voorzien je van diverse examentrainingen, casuïstiek en oefenexamens. De optimale voorbereiding beleef je bij Hoffelijk.

 • Wat is het voordeel van het volgen van deze Wft opleiding bij Hoffelijk?

  Dankzij de lage studiebelasting bij Hoffelijk zijn de slagingspercentages onder de deelnemers erg hoog. Hoffelijk heeft al jaren ervaring in het opleiden van de professional van de toekomst. Daarnaast ondersteunen we iedere dag financieel dienstverleners en organisaties in hun professionele ontwikkeling. Zo weten we precies wat er nodig is om te voorzien in examengericht studiemateriaal.

  Wil je zeker weten dat je in één keer slaagt voor het Wft-examen Pensioen? Volg dan de Wft opleiding Pensioen van Hoffelijk.

 • Hoelang duurt de Opleiding Wft Pensioen bij Hoffelijk?

  De opleiding van Hoffelijk is volledig digitaal en volg je dus vanuit huis. Doordat de opleiding online beschikbaar is, bepaal je zelf wanneer je tijd aan de opleiding besteedt. De studiebelasting vergt in totaal 42 uur. Op het moment dat je de opleiding bij Hoffelijk afneemt, ontvang je 12 maanden toegang tot de leeromgeving.