De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE FFP - Echtscheiding
€ 595,00 vrijgesteld van btw
 • Twee praktijkdagen
 • 12 PE FFP-punten
 • Onderdeel praktijktoepassing
 • Inclusief PE-punten voor de SEH (6 in categorie A en 6 in categorie B)
 • Klassikaal of online

Wanneer je de tweedaagse PE FFP-training hebt afgerond, bezit jij alle kennis rondom huwelijkse voorwaarden en de mogelijkheden van overbedelingsschuld. Deze kennis kun je vanaf nu toepassen in de praktijk. Deze training levert jou 12 PE-punten op voor de FFP.

Rol van een deskundig adviseur
Helaas, maar waar: ruim één op de drie huwelijken loopt uit op een scheiding. Ook samenlevingsverbanden vinden geregeld vroegtijdig een einde. Jij, als adviseur, loopt een grote kans om deze gevallen dus meerdere keren tegen te komen in de praktijk.

Een echtscheiding heeft veel juridische en financiële gevolgen. De klant verwacht dan ook dat de adviseur goed op de hoogte is van de actuele ontwikkelingen, mogelijkheden en de praktische toepassingen hiervan. Het programma PE FFP Echtscheiding dat Hoffelijk aanbiedt, maakt dat je actief aan de slag gaat met de onderwerpen echtscheiding en relatiebreuk. Het programma biedt zowel theoretische kennis aan als praktijkadvies.

Het programma
Dit programma van Hoffelijk duurt in totaal twee dagen. Tijdens de eerste dag ga je dieper in op de rol van Financieel Planner in zijn algemeenheid en zijn rol wanneer er sprake is van een echtscheiding of relatiebreuk. Daarnaast besteden we aandacht aan het inventariseren van een klantsituatie en klantwensen bij een relatiebreuk of echtscheiding. Zo richten we ons op hoe en wat er geïnventariseerd wordt.

De tweede dag staat volledig in het teken van het adviseren van de klant. We maken een verdiepende analyse. De gevolgen die het heeft voor de klant is ook zeer van belang. Verder bespreken we de inkomensrisico’s die hierbij komen kijken. Allebei de dagen behandelen één klantcasus. Als je de workshop achter de rug hebt, weet je alles omtrent het inventariseren van en adviseren bij echtscheidingen of relatiebreuken.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Verkorting alimentatieduur sinds 1 januari 2020;
 • Actualiteit vergoedingsrechten;
 • Versobering fiscale aftrekposten;
 • Wijziging lijfrentebesluit;
 • Wetsvoorstel verdeling pensioen bij scheiding (WPS 2022); en
 • Relatiebeëindiging en de adviespraktijk.


Interesse? Reserveer dan snel je plek voor deze PE FFP Echtscheiding training. Zo verbreed je je kennis en kunde omtrent dit onderdeel. Daarnaast ontvang je twaalf PE-punten wanneer je deze training gevolgd hebt.

9,2

Beste opleider van Nederland

Hoffelijk is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.