De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE SEH - Betaalbaarheid vs. Haalbaarheid
€ 449,00 vrijgesteld van btw
  • Klassikaal of online
  • 12 PE SEH-punten
  • Categorie A
  • Tweedaagse training

Stijgende energieprijzen, hoge inflatie, een veranderende huismarkt, een hypotheekrente die weer oploopt. Hierdoor stijgen de kosten van het levensonderhoud van je klant, zij voelen dit direct in hun portemonnee. Dit vraagt iets van je klant maar ook van jou als adviseur. Inzicht geven in wat er gebeurt met het besteedbare inkomen was al belangrijk, maar wordt alleen nog maar belangrijker. Maar hoe pak je dit aan? Klanten voelen zich regelmatig ongemakkelijk wanneer zij in gesprek moeten over hun uitgavenpatroon maar deze informatie heb jij wel nodig om tot een verantwoorde financiering te komen.

De inventarisatie is van essentieel belang. Welke maandlasten kan de klant dragen? Hoe ziet het uitgavenpatroon eruit? Welke wensen en doelen hebben zij, niet alleen nu maar ook in de toekomst? Maar hoe zorg jij ervoor dat je alle informatie boven tafel krijgt tijdens je inventarisatie? Welke vragen stel je? Hoe ga je een gesprek aan over budgetten? Hoe maak je je klant bewust van de gevolgen van een inkomensdaling en wat dit betekent voor hun uitgavenpatroon? Hoe beoordeel je de haalbaarheid van de hypotheek op basis van de betaalbaarheid?

Inhoud van de PE SEH-training Betaalbaarheid vs. Haalbaarheid

Tijdens twee interactieve en praktische dagen nemen we je mee in alle in’s en out’s en zullen we de volgende onderwerpen behandelen:

  • Welke invloed inflatie en de hoge energieprijzen hebben op de portemonnee van de klant
  • Hoe je het uitgavenpatroon van de klant bespreekbaar maakt en dit als kapstok kunt gebruiken voor alle facetten van het advies
  • Wat het verschil is tussen GHF, consumptief – en netto besteedbaar inkomen en welke voor- en nadelen het heeft. En waarom adviseren op besteedbaar inkomen steeds belangrijker wordt
  • Hoe je de verschillende inkomensrisico’s, zoals arbeidsongeschiktheid en werkloosheid, begrijpelijk bespreekbaar en inzichtelijk kunt maken op basis van het besteedbaar inkomen van de klant en hoe je dit vastlegt
  • Hoe je een reproduceerbaar adviesdossier kunt opbouwen
  • Hoe je het gegeven advies kernachtig en klantspecifieke kunt vastleggen

Behaal al je PE SEH-punten

Met het afronden van deze training behaal je al je benodigde PE SEH-punten voor 2023. Je behaalt namelijk 12 punten in categorie A.

9,2

Beste opleider van Nederland

Hoffelijk is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.