De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE SEH - Duurzaamheid en de adviespraktijk
€ 199,00 vrijgesteld van btw
 • 6 PE SEH-punten
 • Categorie A
 • Klassikaal of online

Wil jij op de hoogte blijven van alle actualiteiten rondom het adviseren in duurzaamheid? Hoffelijk helpt hierbij door de PE SEH training Duurzaamheid aan te bieden. Dit is een praktijkgerichte training waarbij je actief met het onderwerp aan de slag gaat.

Je PE SEH-programma’s gratis volgen?

Dit kan nu tijdelijk via de NL leert door-subsidieregeling. Kies één van de door ons samengestelde pakketten of stel zelf een pakket samen via Kies & Match.

Meld je aan

Duurzaamheid
Het thema duurzaamheid wordt steeds meer noodzaak: de gemiddelde energiekosten voor een huishouden lopen op. Dat heeft consequenties voor de waarde van de woning, want die is afhankelijk van het energieverbruik. Voor het behalen van de klimaatdoelen in Nederland moet het energiegebruik van bijna alle gebouwen aangepakt worden.

Vanaf 2021 moeten dus ieder jaar 50.000 bestaande woningen verduurzaamd worden. Het doel voor 2030 is dat dit aantal is gestegen naar 200.000 woningen per jaar. Op dit moment zijn er nog te veel bestaande woningen die erg slecht geïsoleerd zijn en dit heeft consequenties voor het energieverbruik.

Rol van de geldverstrekker en de adviseur
Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker onderwerp. Zo ook bij het financieren van een woning. Geldverstrekkers hebben meer oog voor het financieren van duurzaam vastgoed. Er gelden sinds een aantal jaar ruimere lti- en ltv-normen voor duurzame woningen. Geldverstrekkers geven nu ook steeds meer een rentekorting voor de financiering van een duurzame woning.

Een hypotheek- of financieel adviseur speelt een belangrijke rol in de duurzaamheid van een woning. De adviseur is het aanspreekpunt van consumenten bij verbouwing en verbetering van de woning. Je helpt als adviseur de woningeigenaar bij het geven van inzicht in passende, energiebesparende voorzieningen en de financieringsmogelijkheden.

De training
Gedurende de PE SEH-training Duurzaamheid bieden wij je inzicht in de mogelijkheden die er zijn op het gebied van verduurzaming van de woning en de financiering hiervan. Ook spelen we in op hoe je dit integreert in het gesprek met de klant. In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • energielabels en bouwnormen;
 • technische mogelijkheden voor verduurzaming;
 • isoleren, ventileren, energie opwekken, verwarming;
 • investering en terugverdientijd;
 • financiering vanuit eigen middelen;
 • financiering vanuit de overheid (Het Rijk, de gemeente en de provincie);
 • financiering bij geldverstrekkers wet- en regeling verduurzaming (Trhk) en NHG); en
 • gebouwgebonden financiering.

Wil jij als adviseur jouw kennis en kunde verbreden? Boek dan nu een plek voor de PE SEH Duurzaamheid training.

10
1 reviews op springest.nl

Dit zeggen anderen

Prima cursusdag gehad van de trainer van Hoffelijk Financieel. Duidelijke uitleg van de materie. De locatie was ook goed verzorgd. Prima bereikbaar. Hoogstwaarschijnlijk de volgende keer weer via Hoffelijk Financieel....