De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE SEH - Juridische gevolgen woningbezit tijdens relaties
€ 449,00 vrijgesteld van btw
  • Klassikaal of online
  • 12 PE SEH-punten
  • Tweedaagse training

Jaarlijks stappen er veel mensen in het huwelijksbootje, gaan een geregistreerd partnerschap aan of gaan samenwonen. Veel van deze stellen kopen samen of hebben daarbij een eigen woning. Onbewust voor de gevolgen ervan worden bij aankoop, verbouwing aflossing of consumptieve bestedingen de vermogens met elkaar vermengt waarbij wellicht de één meer dan de ander betaalt. Er ontstaat dan een zogenaamde vergoedingsrecht van de ene partner op de andere partner waarvan men zicht niet bewust is.

Zolang de relatie goed blijft is er niets aan de hand echter bij (echt)scheiding en/of overlijden gaan deze vergoedingsrechten een grote rol spelen met mogelijk grote ongewenste gevolgen.

Wat levert de training mij op?

Na het volgen van deze training ben je als adviseur in staat om jouw klanten vooraf inzicht te geven wat de mogelijke gevolgen zijn als één partner meer investeert dan de ander. Hierbij kan je, indien gewenst door de klanten, direct andere afspraken maken en vastleggen. Deze afspraken kunnen mogelijke rechtsgang bij bijvoorbeeld (echt)scheiding voorkomen. Wij helpen jou daarbij met modelovereenkomsten.

Inhoud van de PE SEH-training Juridisch gevolgen bij woningbezit in relaties

De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

  • Huwelijksvermogensrecht en vermogensrecht tussen ongehuwden
  • Vergoedingsrechten tussen gehuwden en ongehuwde partners
  • Schulden binnen relaties
  • Waardering van de woning
  • Hoe breng je de juridische valkuilen onder de aandacht van mijn klant
  • Welke aandachtspunten zijn er bij het opstellen van overeenkomsten

Behaal al je PE SEH-punten

Met het afronden van deze training behaal je al je benodigde PE SEH-punten voor 2023. Je behaalt namelijk 12 punten, waarvan minimaal 6 in categorie A.

9,2

Beste opleider van Nederland

Hoffelijk is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.