De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

PE SEH - Wijzigingen eigenwoningregeling
€ 229,00 vrijgesteld van btw
  • Klassikaal of online
  • E-learning kosteloos bij te bestellen
  • 6 categorie A-punten (SEH)
  • Eendaagse training

Voor eigenwoningschulden die na 1 januari 2022 zijn aangegaan, geldt de nieuwe wetgeving rond de eigenwoningregeling. Bovendien heeft de nieuwe wetgeving gevolgen voor overlijdenssituaties vanaf 1 januari 2022, ongeacht wanneer de leningen zijn aangegaan.

Feitelijk betekent de wetswijziging dat een nieuw regime wordt ingevoerd. Een belangrijk onderwerp dus, voor financieel adviseurs om mee te nemen in hun advies en om te sprake te brengen bij bestaande klanten. Een onderwerp dat een appèl doet op actuele kennis maar ook op de vaardigheden van de adviseur om complexe materie onder het voetlicht te brengen.

Gezien de complexiteit van de wetgeving, is het met betrekking tot de nieuwe regels van belang dat je handvatten meekrijgt over de wijze waarop je over deze gewijzigde wet communiceert met klanten.

Tijdens deze training leer je aan de hand van praktijkcasussen de verschillen tussen de bestaande en de nieuwe wettelijke regeling. Wil je het optimale rendement halen uit de training, dan is het waardevol om eerst onze e-learning te volgen voordat je deelneemt aan de training.

Inhoud van de PE SEH-training Wijzigingen eigenwoningregeling

De volgende onderwerpen worden onder andere behandeld in deze training:

  • De aanschaf van woningen voor partners met ieder een eigen eigenwoningverleden;
  • Hoe is het geregeld sinds 1 januari 2022 als het gaat om de eigenwoningreserve, aflossingsstand en het overgangsrecht;
  • Hoe kan het eventueel geregeld worden met behulp van een draagplichtovereenkomst;
  • Het verbreken van partnerrelaties en de gevolgen daarvan op de eigenwoningregeling per persoon;
  • Het overlijden van een partner en de gevolgen daarvan op de eigenwoningregeling van de achtergebleven persoon; en
  • Praktijkgerichte casuïstiek om bovenstaande onderwerpen eigen te maken. 

Behaal PE SEH-punten

Met het afronden van deze training behaal je 6 PE SEH-punten in categorie A.

Let op!
E-learning Wijzigingen eigenwoningregeling
Als je de PE SEH-training Wijzigingen eigenwoningregeling inplant, kan je de e-Learning Wijziging eigenwoningregeling er kosteloos bij bestellen. We adviseren je deze door te nemen voor je aan de training doorneemt

Ben je benieuwd naar ons overige aanbod wat betreft de wijzigingen in de eigenwoningregeling? Bekijk dan onze overzichtspagina

9,2

Beste opleider van Nederland

Hoffelijk is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.