De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Opleiding Zakelijk Inkomen Bepalen
€ 849,00 vrijgesteld van btw
  • Exclusief trainingsdagen 5 uur studiebelasting
  • Digitaal en twee opleidingsdagen
  • 12 PE SEH-punten
  • Categorie B
  • 12 maanden toegang tot leeromgeving

Voor wie?
De opleiding is vooral gericht op financieel adviseurs of acceptanten die te maken hebben met de Ondernemer in Privé (OiP) voordat er een inkomensverklaring is. In de praktijk wordt de inkomensverklaring opgesteld door vier bedrijven en interne afdelingen van geldverstrekkers. Deze inkomensverklaringen komen vaak pas laat in het traject.

Voor adviseurs is het dan belangrijk om te weten hoe je met de OiP omgaat tot die inkomensverklaring er is, maar ook hoe je toch alvast een indicatief inkomen berekent. Welke stappen kun je het beste zetten? Hoe manage je de verwachtingen van de klant? Welke stukken moet je opvragen?

Wat leer je tijdens de opleiding?

Met deze praktijkgerichte training zorgen we ervoor dat je na het afronden direct in de praktijk aan de slag kunt. We gaan onder andere op de volgende onderwerpen in:

  • De jaarrekening zien als verhaal van de onderneming;
  • Het berekenen van een indicatief inkomen door middel van een QuickScan;
  • Een stappenplan hoe jij de OiP het beste kunt bedienen;
  • Hoe balans- en inkomenscorrecties werken en waar je op moet letten; en
  • Hoe je met een DGA om moet gaan (overwinst, geconsolideerde jaarcijfers, etc.).

De e-learing wordt je digitaal aangeboden. Naast de te bestuderen hoofdstukken, krijg je een e-Masterclass, veel casuïstieken en oefeningen. Tijdens twee klassikale of digitale trainingsdagen gaan we je leren een QuickScan te maken van de jaarcijfers, delen we veel praktische tips en zorgen we ervoor dat je de jaarcijfers echt begrijpt. We behandelen ook veel uitdagende casuïstiek. Na het deelnemen aan de tweede trainingsdag ontvang je het bewijs van deelname.

In de adviespraktijk

Na het volgen en succesvol afronden van de opleiding ben je in staat om snel en makkelijk een indicatief inkomen te berekenen. Je weet wanneer je welke stappen moet nemen. Je bewijst je toegevoegde waarde aan je klant door een volwaardige gesprekspartner te worden. Ook lever jij alle benodigde informatie voor een inkomensverklaring in één keer goed aan bij de juiste partij. Je weet waar je op moet letten bij het selecteren van een geldverstrekker. Jouw klant ervaart hierdoor een snel en soepel proces met de best mogelijke uitkomst.

Zo zorg je ervoor dat het traject meer kans van slagen heeft, korter duurt en volledig in jouw grip blijft.

Incompany

Er zijn ook incompany-mogelijkheden voor deze opleiding. Neem contact met ons op via 010 - 760 11 00 voor meer informatie.

9,2

Beste opleider van Nederland

Hoffelijk is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.