De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

E-learning PE Hypothecair Krediet

E-learning PE Hypothecair Krediet

€ 60,00 vrijgesteld van btw
 • 14 uur studiebelasting
 • Actualiteiten over Wft Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet
 • Examengerichte oefenvragen
 • Online leeromgeving
 • Syllabus te downloaden
 • Twaalf maanden beschikbaarheid (uiterlijk tot einde PE-termijn)
Info
Oefenexamens PE Hypothecair Krediet

Oefenexamens PE Hypothecair Krediet

€ 39,00 vrijgesteld van btw
 • 2 uur studiebelasting
 • 3 representatieve oefenexamens
 • Digitale toetsomgeving
 • Voorzien van uitgebreide feedback
 • Onbeperkt vragen herhalen
 • Twaalf maanden beschikbaarheid (uiterlijk tot einde PE-termijn)
Info
PE-examen Hypothecair Krediet

PE-examen Hypothecair Krediet

€ 149,00 vrijgesteld van btw
 • 60 minuten
 • 26 examenvragen
 • Vragen over Wft Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet
 • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
 • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar
 • Inclusief syllabus in leeromgeving
Info

Tot wanneer loopt de huidige PE-periode?

De huidige PE-periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Heb je een Wft Adviseur diploma behaald vóór 1 april 2022 en wil je blijven adviseren op dat gebied? Dan moet je deze voor 1 april 2025 onderhouden hebben met een PE-examen.

Als je een Wft Adviseur diploma hebt behaald na 1 april 2022, dan hoef je pas de volgende PE-periode aan de slag. De volgende PE-termijn loopt van 1 april 2025 tot 1 april 2028.

Welke PE-examens je moet doen, is afhankelijk van de adviseurkwalificaties die je hebt. PE-examens worden namelijk op beroepskwalificatieniveau gedaan.

Examentraining PE Hypothecair Krediet
 • 3,5 uur
 • Virtual classroom
 • Geen reistijd en -kosten
 • Kleine groep
 • Interactie met docent en medecursisten
Info
Opleiding Wft Hypothecair Krediet

E-Learning PE Hypothecair Krediet

Ook optimaal voorbereid op PE-examen gaan? Start dan nu met de e-Learning PE Hypothecair krediet en zorg ervoor dat je adviseursdiploma blijft gelden. Tijdens de e-Learning PE Hypothecair Krediet worden alle ontwikkelingen binnen de modules Wft Basis, Wft Vermogen en Wft Hypothecair Krediet behandeld. Je krijgt tijdens het doorlopen van de e-Learning continu inzicht in je voortgang. Zo weet je precies wanneer je klaar bent om op PE-examen te gaan.

Uit ervaring weten we dat het goed werkt om je naast de e-Learning PE Hypothecair Krediet ook met representatieve oefenexamens voor te bereiden op je PE-examen. Je kunt in dat geval de Oefenexamens PE Hypothecair Krediet bestellen.

Hoffelijk inzicht diplomadossier

Oefenexamens PE Hypothecair Krediet

Wil je er zeker van zijn dat je in één keer slaagt voor het PE-examen Hypothecair Krediet? De Oefenexamens PE Hypothecair Krediet van Hoffelijk zijn de ideale voorbereiding op het officiële PE-examen. De oefenexamens zijn namelijk vergelijkbaar met het landelijke examen. Je ontvangt van ons drie representatieve oefenexamens in je digitale leeromgeving, hier heb je 12 maanden lang toegang toe.

De vragen uit een PE Hypothecair Krediet Oefenexamen zijn voorzien van uitgebreide feedback en kun je gedurende de periode van twaalf maanden onbeperkt herhalen.

Wft Examen Hypothecair Krediet

Examen PE Hypothecair Krediet

Hoffelijk werkt samen met meer dan 55 professionele examencentra. De verschillende examenlocaties zijn verspreid over heel Nederland. Zo is er altijd wel een locatie beschikbaar bij jou in de buurt. Je maakt het examen doordeweeks of op een zaterdag. We bieden je tevens de mogelijkheid om het examen overdag of in de avond te maken.

Het Examen PE Hypothecair Krediet bestaat in totaal uit 26 vragen over Wft Basis, Wft Vermogen en Wft Hypothecair Krediet. Het PE-examen duurt 60 minuten. Op het moment dat je het PE-examen behaald hebt, ontvang je het PE-diploma Hypothecair Krediet. Hiermee behoud je jouw adviesbevoegdheid.

Studiemateriaal Bijzonder Examen Schadeverzekering Zakelijk

Valt Consumptief Krediet onder het PE-examen Hypothecair Krediet?

Adviseurs Hypothecair Krediet adviseren in de praktijk ook vaak over Consumptief Krediet. Om die reden is er besloten dat adviseurs die beschikken over zowel de beroepskwalificatie Adviseur Consumptief Krediet als Adviseur Hypothecair Krediet, beide beroepskwalificaties geldig kunnen houden door in deze PE-periode het PE-examen Hypothecair Krediet met goed gevolg af te leggen. Per 1 april 2019 is de module Hypothecair Krediet aangevuld met eind- en toetstermen uit de module Consumptief Krediet. Dit betekent dat sinds 1 april 2019 een Adviseur Hypothecair Krediet dus mag adviseren over zowel Hypothecair Krediet als Consumptief Krediet.

 • Wat is de moeilijkheidsgraad van de module PE Hypothecair Krediet?

  De module PE Hypothecair Krediet is bij voldoende inzet en motivatie goed te doen voor iedereen. De module is namelijk op gestructureerde wijze ingericht en dat zorgt voor houvast. Aan de hand van de module, bereiden we je optimaal voor op het PE-examen. Het PE-examen toetst namelijk alle kennis en vaardigheden die we tijdens de module al uitgebreid behandelen. Je leert hier van alles tijdens de e-Learning, je maakt oefenexamens en er is een examentraining. Met de kennis en vaardigheden bedoelen we dat je alles leert wat betreft de actualiteiten over de Wft Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet. Je oefent hiermee aan de hand van examengerichte oefenvragen.

  De oefenexamens bestaan uit drie representatieve oefenexamens. Deze vragen zijn sterk vergelijkbaar met de vragen die je voorgeschoteld krijgt op het echte PE-examen. Zo kom je dus niet voor onverwachte verrassingen te staan, want je weet wat je te wachten staat. Nadat je de oefenexamens gemaakt hebt, ontvang je uitgebreide feedback op alle gemaakte vragen en er is de mogelijkheid tot het onbeperkt herhalen van de vragen. We streven samen naar continue verbetering.

  De examentraining duurt 90 minuten en vindt plaats in een digital classroom. De examentraining volg je met een klein aantal medecursisten. De examentraining gaat gepaard met veel interactie met de docent en medecursisten. Ook is er veel ruimte voor het stellen van vragen.

 • Welke onderwerpen komen in de module PE Hypothecair Krediet voor?

  De onderwerpen die we in de module PE Hypothecair Krediet behandelen, zijn precies de onderwerpen waar het examen je op toetst. Deze gaan over kennis en vaardigheden. De onderwerpen die we zoal behandelen, zijn:

  • Herziening beslag en executierecht
  • Regeling aanpak flitskrediet
  • Subsidies verduurzaming ISDE
 • Wat kan ik na het behalen van mijn PE Hypothecair Krediet?

  Binnen 48 uur na het examen ontvang je jouw resultaat van DUO. Ben je geslaagd? Dan ben je officieel in het bezit van jouw PE-certificaat. Dit is een zeer waardevol certificaat waar je nog veel aan hebt voor de rest van je carrière. Tevens behoud je hiermee jouw adviesbevoegdheid.

  Met het PE-certificaat Hypothecair Krediet op zak ligt jouw toekomst aan je voeten. Ga bijvoorbeeld aan de slag als Hypotheek Acceptant. Als Hypotheek Acceptant is jouw doel om klanten te helpen aan een eigen huis. Je bent dé specialist op het gebied van het accepteren en toetsen van hypotheekaanvragen en bepaalt of deze geaccepteerd kan worden. Hier probeer je dan ook zo snel mogelijk duidelijkheid over te geven aan de klant.

 • Wat zijn de voordelen van het doorlopen van deze module bij Hoffelijk?

  Hoffelijk heeft een geruime ervaring als financiële opleider. Dagelijks bieden we aan ruim 28.000 mensen ondersteuning bij hun professionele ontwikkeling. Dit resulteert in het feit dat we voor de vierde keer op rij zijn verkozen tot de Beste Opleider van Nederland. Aan de hand van ons innovatieve en kwalitatieve lesmateriaal ondersteunen we je bij jouw professionele ontwikkeling.

 • Welke PE-modules biedt Hoffelijk aan?

  Hoffelijk voorziet in diverse PE-modules die elk gericht zijn op een ander vakgebied. In totaal bieden we acht PE-modules aan. Het gaat om de volgende modules:

   

  De module die je kiest, hangt af van het vakgebied waarin je werkt. Een PE-module bestaat uit de e-Learning PE, een examentraining PE, het PE-examen en een aantal oefenexamens. Door de module geheel te doorlopen en te slagen voor het PE-examen, ontvang je uiteindelijk het PE-certificaat.