De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Permanent Vakbekwaam MiFID/ESMA Informeren Beleggen Retail
€ 108,00 vrijgesteld van btw
 • Geaccrediteerd door DSI Informeren Beleggen Retail
 • Persoonlijke online leeromgeving
 • 12 maanden looptijd abonnement
 • Toegankelijk vanaf ieder device
 • Waar en wanneer je wilt up-to-date

Met het Permanent Vakbekwaam-abonnement voor MiFID blijf jij volledig op de hoogte van de actualiteiten binnen jouw vakgebied. Het abonnement biedt jou toegang tot een overzichtelijk dashboard met een persoonlijke leeromgeving waar jij iedere maand twee updates in ontvangt die aansluiten bij de leerdoelen van het DSI. Alle updates die je hebt afgerond, worden geregistreerd zodat je aantoonbaar permanent vakbekwaam bent.

De inhoud van het Permanent Vakbekwaam-abonnement

Met het abonnement krijg jij toegang tot 24 artikelen per jaar (bestaande uit updates, toetsvragen en praktische tips).De artikelen sluiten volledig aan op de leerdoelen uit het register DSI Informeren Beleggen Retail. Een professional in het DSI-register Informeren Beleggen Retail beschikt over vakkennis op het gebied van de volgende onderwerpen:

 • Risico’s en kenmerken van beleggingsproducten.
 • Kosten van beleggingsproducten en -diensten.
 • Informatieverstrekking over beleggingsproducten en –diensten.
 • Werking financiële markten.
 • Impact macro-economische ontwikkeling op financiële markten en waarde.
 • Marktmisbruik herkennen en bestrijding witwassen.
 • Kennis over marktstructuren van de beleggingsproducten.
 • Basiskennis waarderingsmethoden.

Per maand ontvang je circa 2 artikelen. Ieder artikel heeft een gemiddelde studiebelasting van 15 minuten per artikel, wat in een totale studiebelasting van 6 uur per jaar resulteert.

Permanent Vakbekwaam

Het succesvol afronden van Permanent Vakbekwaam

Ieder artikel sluit je af met een toets, bestaande uit drie toetsvragen gericht op de update. De afsluitende vragen toetsen zowel kennis als vaardigheden. Heb jij een update doorlopen? Dan rond jij de toets af.

Voldoe je met de toetsscore van de afsluitende vragen nog niet aan de eisen? Dan bieden we een herkansingsmogelijkheid aan met nieuwe vragen gekoppeld aan dezelfde leerdoelen. Houd er rekening mee dat alleen het laatste resultaat hierbij meetelt voor de voortgangsscore.

Permanent Vakbekwaam

Om aan de permanent vakbekwaamheidseisen te voldoen, heb je aan het einde van het kalenderjaar:

 • Alle updates doorlopen
 • Een gemiddelde toetsscore van minimaal 80% behaald

Voldoe jij aan beide eisen? Dan ben jij aantoonbaar permanent vakbekwaam. In het dashboard heb je toegang tot een overzicht waarin je de toetsscore en voortgangsscore in de gaten kunt houden.

Permanent Vakbekwaam

Wat levert dit abonnement mij op?

Met het abonnement blijf je op de hoogte van de actualiteiten die aansluiten op de leerdoelen uit het register DSI Informeren Beleggen Retail. Heb jij aan het einde van het kalenderjaar voldaan aan de eisen van het Permanent Vakbekwaam-abonnement? Dan wordt je vakbekwaamheid bijgeschreven in het register van het DSI. Je voldoet daarmee aantoonbaar aan de voorwaarden om klanten te informeren over beleggen en beleggingsproducten. De updates en afsluitende vragen voldoen aan de ESMA-richtlijnen en de DSI-leerdoelen.

Permanent Vakbekwaam

Toegang waar en wanneer je wilt

Met het abonnement krijg je toegang tot een overzichtelijke leeromgeving. De online leeromgeving is altijd en overal vanaf ieder device toegankelijk. Je ontvangt met onze app een notificatie zodra er een nieuw artikel voor je klaarstaat. Zo ben je altijd als één van de eerste op de hoogte van een update en blijf je snel en eenvoudig permanent vakbekwaam, waar je ook bent.