De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Man achter computer maakt opleiding Wft basis

100% Online Opleiding Wft Basis

€ 229,00 vrijgesteld van btw
 • 49 uur studiebelasting
 • ± 850 examengerichte oefenvragen
 • Met 5 representatieve oefenexamens
Info
Opleiding Wft Zorg

E-learning Wft Basis

€ 159,00 vrijgesteld van btw
 • 45 uur studiebelasting
 • Inclusief examengerichte oefenvragen
 • Met 2 representatieve oefenexamens
Info
Persoon zit en maakt oefenexamen Wft Basis

Oefenexamens Wft Basis

€ 70,00 vrijgesteld van btw
 • 4 uur studiebelasting
 • Voorzien van uitgebreide feedback
 • Onbeperkt vragen herhalen
Info
Vrouw geeft online examentraining Wft Basis

Virtual Classroom Examentraining Wft Basis

€ 139,00 vrijgesteld van btw
 • 210 minuten
 • Geen reistijd en -kosten
 • Interactie met docent en medecursisten
Info
Opleiding Certified Financial Planner

Klassikale Opleiding Wft Basis

€ 769,00 vrijgesteld van btw
 • Driedaagse training
 • Inclusief E-learning Wft Basis
 • 2 representatieve oefenexamens
Info
Examentrainingen in de digital classroom

Virtual Classroom Opleiding Wft Basis

€ 679,00 vrijgesteld van btw
 • Driedaagse training
 • Geen reistijd en -kosten
 • Inclusief E-learning Wft Basis
Info
PE-examen Hypothecair Krediet

Klassikale Examentraining Wft Basis

€ 219,00 vrijgesteld van btw
 • Eendaagse training
 • Interactie met docent en medecursisten
 • Uitgebreid oefenen met examengerichte oefenvragen
Info
Deelnemers achter laptop maken wft examen basis

Wft-examen Basis

€ 159,00 vrijgesteld van btw
 • 120 minuten
 • 41 examenvragen
 • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
 • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar
 • Inclusief syllabus in leeromgeving
Info

Wft-opleidingen Hoffelijk

Behaal laagdrempelig je Wft Basis

Wil je volledig ontzorgd worden in je leerproces naar je certificaat Wft Basis? Met onze digitale opleiding zorgen we ervoor dat jij in één keer slaagt voor het examen. Hoe we dat doen, leggen we je uit in deze video.

Persoon achter computer volgt Wft basis opleiding

Wft Basis opleiding

Om je modulecertificaat van Wft Basis te behalen, moet je het examen Wft Basis succesvol afleggen. Met de Wft Basis opleiding van Hoffelijk bereid je je optimaal voor op je examen. Wij bieden je een digitale leeromgeving, waarin je aan de hand van een stapsgewijze structuur direct aan de slag kunt met de stof en het oefenmateriaal. Voor de Opleiding Wft Basis staat slechts 49 uur aan studiebelasting, omdat Hoffelijk alleen de focus legt op relevante informatie. Je hebt twaalf maanden toegang tot je leeromgeving, zo kun je zelf bepalen wanneer je begint en hoe vaak je de lesstof wilt herhalen. Bij eventuele vragen over het studiemateriaal kun je altijd contact opnemen met onze experts.

Heb je alle stof en examengerichte oefenvragen van de Wft Basis opleiding doorlopen? Ga dan aan de slag met de vijf representatieve oefenexamens die inbegrepen zijn bij de opleiding. Zo weet je zeker dat je met een goede voorbereiding het examen in gaat.

HFZ_vliegende_start_e-learning

E-learning Wft Basis

Wil je je op een praktische manier voorbereiden op het Wft-examen Basis? Dan is de E-learning Wft Basis wellicht iets voor jou! In deze e-learning toets je aan de hand van casuïstiek en verschillende rekenvragen jouw kennis met betrekking tot de module Wft Basis. Tijdens de e-learning kun je gebruikmaken van Slim leren: een methodiek waarbij vragen herhaald worden tot je ze allemaal goed beantwoordt.

Naast de vele oefenmethoden bevat de e-learning ook Videoleren. Aan de hand van verschillende video’s worden casussen besproken en ontvang je een aantal examengerichte tips. Zo vergroot je jouw kansen om te slagen voor je Wft Basis examen.

HF_content_rogier

Virtual Classroom Opleiding Wft Basis

Ben jij op zoek naar een interactieve cursus waarbij je gecoacht wordt door een topdocent, van en met medecursisten kan leren en waar volop ruimte is voor het stellen van vragen? Maak dan gebruik van de Virtual Classroom Opleiding Wft Basis.

Tijdens de driedaagse opleiding stoom jij je, samen met een aantal medecursisten, klaar voor het Examen Wft Basis. Onze professionele trainers nemen je aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden moeiteloos door de lesstof heen.

De Klassikale Opleiding Wft Basis kan je ook op locatie volgen.

Man zit en maakt een Wft Basis Oefenexamen

Wft Basis Oefenexamens

In de Opleiding Wft Basis zitten verschillende oefenexamens inbegrepen. Volg je de opleiding niet, maar wil je wel toetsen of je de kennis die je voor het examen nodig hebt voldoende beheerst, kun je deze oefenexamens ook los bestellen. De oefenexamens zijn voorzien van uitgebreide feedback en alle vragen uit een Wft Basis Oefenexamen kun je gedurende zes maanden onbeperkt herhalen. Nadat je de oefenexamens besteld hebt, kun je direct aan de slag, maar je hebt uiteraard de vrijheid om aan de slag te gaan wanneer dat voor jou het beste uitkomt.

Heb je de Opleiding Wft Basis wel gevolgd, dan heb je deze oefenexamens dus al ontvangen en hoef je ze niet opnieuw te bestellen.

Man lacht en volgt een Examentraining Wft Basis

Examentraining Wft Basis

Heb jij de Opleiding Wft Basis gevolgd, maar ben je nog op zoek naar een steuntje in je rug? Of heb jij de oefenexamens gemaakt en loop je vast op een bepaald onderdeel? Hoffelijk biedt je een effectieve, interactieve én examengerichte training. De training wordt gegeven in een digital classroom. Hierbij leren je medecursisten en jij niet alleen van de docent, maar ook van elkaar.

Tijdens de Examentraining Wft Basis doorloop je met elkaar de belangrijkste examenonderdelen met behulp van een aantal casussen. De docent stoomt jou door middel van het geven van examengerichte tips klaar voor het Wft-examen, zodat jij je Wft diploma behaalt.

De Klassikale Examentraining Wft Basis kan je ook op locatie volgen.

Wft Basis examen

Wft Basis Examen

Bij Hoffelijk kun je op meer dan 55 locaties door heel Nederland je Wft Basis Examen afleggen. Heb je overdag geen tijd om je examen te doen? Geen zorgen, want wij bieden ook examenmogelijkheden in de avonduren of op zaterdag. Zo is er altijd wel een locatie en een tijdstip waarop jij je examen kunt afleggen!

Het examen bestaat uit 42 examenvragen en zal 120 minuten duren. De examenvragen zijn in verschillende onderdelen verdeeld: Kennis & Begrip, Vaardigheden & Competenties en Professioneel Gedrag. De onderwerpen waarop je getoetst wordt, behandelen we in de Wft Basis opleiding.

 • Wat is Wft Basis?

  De Wft (Wet op het financieel toezicht) is door de Rijksoverheid in het leven geroepen om de consument te beschermen en de kwaliteit van advies te waarborgen. De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM) voeren het toezicht uit. Voor jou betekent dit dat je een aantal Wft-modulecertificaten moet behalen als je aan de slag wilt als adviseur.

  De modulecertificaten die jij behaalt vormen samen de beroepskwalificatie die jij nodig hebt om te mogen adviseren. Hieronder valt bij iedere beroepskwalificatie, met uitzondering van Wft Zorg, dat je het modulecertificaat voor Wft Basis moet behalen. Met alleen Wft Basis mag je nog niet adviseren, je moet daarnaast dus altijd één of meerdere van de volgende modules behalen:

  Bijvoorbeeld: Je wilt de beroepskwalificatie Wft Pensioen behalen, dan moet je de examens voor Wft Basis, Wft Vermogen én Wft Pensioen succesvol afleggen.

   

 • Hoe behaal ik mijn Wft Basis certificaat?

  Voordat je op Wft-examen Basis gaat, raden we je aan om de Wft Basis opleiding te volgen. Deze opleiding is namelijk de ideale voorbereiding op het examen. De opleiding voorziet in animaties, casuïstiek en oefenexamens, zodat je vol zelfvertrouwen aan het examen begint.

  In de opleiding zitten drie Oefenexamens Wft Basis inbegrepen. De vragen uit de oefenexamens komen sterk overeen met de vragen die je op het echte Wft-examen kunt verwachten. Volg je de Opleiding Wft Basis niet? Dan kun je de Oefenexamens Wft Basis los bestellen.

  Loop je nog vast op een bepaald onderdeel? Dan kun je gebruikmaken van de Examentraining Wft Basis. In deze examentraining doorloop je samen met een docent en een klein groepje medecursisten de belangrijkste examenonderdelen.

  Als je zeker weet dat je klaar bent voor het examen en overtuigd bent dat je alle lesstof beheerst, kun je jouw Wft Basis examen gaan inplannen. Bij Hoffelijk kun je op meer dan 55 locaties, verspreid door heel Nederland terecht. Zo is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

 • Wat kan ik met een Wft Basis certificaat?

  Als je in de financiële dienstverlening aan de slag wilt, heb je in ieder geval je Wft Basis diploma nodig. Met het Wft Basis certificaat kun jij aantonen dat je over de financiële basiskennis en de daarbij behorende vaardigheden beschikt. Om het certificaat te verkrijgen dien je het Wft-examen Basis te behalen.

  Je hebt echter nog minimaal één aanvullend Wft-diploma nodig om te kunnen adviseren over specifieke producten of diensten. Welke modules je precies moet behalen om tot jouw gewenste beroepskwalificatie te komen lees je op onze speciale informatie pagina over Wft, PE en permanent actueel

 • Hoelang is Wft Basis geldig?

  Door je Wft Basis examen succesvol af te ronden, behaal je een modulecertificaat. Voor Basis geldt dat je modulecertificaat onbeperkt geldig blijft. Sinds 1 april 2019 hoeft de geldigheid van de module Basis dus niet meer via PE-examens bijgehouden te worden, omdat deze verplichting alleen van toepassing is op beroepskwalificatieniveau en niet op moduleniveau. Bij alle andere modules moet je het PE-examen wél afleggen, dit doe je eens per PE-periode. De huidige PE-periode loopt tot 1 april 2025. De module Basis blijft hiernaast deel uitmaken van de overige diploma’s en beroepskwalificaties (m.u.v. Zorg) als zijnde een module.

  De verplichting om permanent actueel te zijn blijft ook van toepassing. Heb je binnen jouw functie inhoudelijk klantcontact? Dan moet je permanent actueel blijven.

 • Wat is Wft?

  Wft staat voor Wet op het financieel toezicht. De wet regelt het toezicht op financiële instellingen in Nederland. Het gaat om banken, verzekeraars, tussenpersonen of anderen die actief zijn in de financiële dienstverlening. De wet stelt bepaalde eisen aan de financieel dienstverlener, waarbij de belangen van de consument voorop staan.

  Het uitgangspunt is dat financieel dienstverleners voldoen aan de door de wet gestelde vakbekwaamheid en zorgplicht. Naast het behalen van de module Wft Basis is het voor financieel dienstverleners, die adviseren over specifieke financiële producten, verplicht te beschikken over een Wft beroepskwalificatie. Bijvoorbeeld, als Adviseur Hypothecair Krediet dien je de Wft beroepskwalificatie Hypothecair Krediet te behalen die bestaat uit de onderdelen Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet. Daarnaast dient de adviesbevoegdheid hiervoor te worden onderhouden met Permanente Educatie, als Adviseur Hypothecair Krediet gaat het dan om het PE-examen Hypothecair Krediet.

 • Hoelang is je Wft-diploma geldig?

  Voor financieel dienstverleners die adviseren geldt dat zij adviesbevoegd dienen te zijn. Adviesbevoegdheid kan worden verkregen met het behalen van een Wft beroepskwalificatie, je ontvangt dan een Wft diploma. Het is verplicht de adviesbevoegdheid van de Wft beroepskwalificatie periodiek te onderhouden met een PE-examen (Permanente Educatie). Je bent adviesbevoegd tijdens de PE-periode waarin de Wft beroepskwalificatie is behaald en de daaropvolgende PE-periode. Je bepaalt zelf op welk moment binnen de PE-periode het examen wordt afgelegd, zolang het PE-examen maar voor de einddatum van de PE-periode wordt behaald. De huidige PE-periode loopt van 1 april 2022 tot en met 31 maart 2025. De volgende PE-periode loopt van 1 april 2025 tot en met 31 maart 2028.

  Als het PE-examen niet in de vorige PE-periode (1 april 2019 tot en met 31 maart 2022) is behaald, om welke reden dan ook, ben je niet adviesbevoegd. De adviesbevoegdheid kan worden hersteld met het behalen van een Bijzonder Examen of het opnieuw behalen van de Wft beroepskwalificatie.

 • Is Wft Basis moeilijk?

  We hebben de Wft-modules in twee categorieën ingedeeld: mbo- en hbo-niveau. Deze niveaus zijn vastgesteld door het CDFD in het vakbekwaamheidsbouwwerk. De module Wft Basis is een module op mbo-niveau en heeft de moeilijkheidsgraad 'gemiddeld'. 

  De module Wft-Basis is bij voldoende inzet en motivatie goed te doen voor iedereen. De module is namelijk op gestructureerde wijze ingericht en dat zorgt voor houvast. Aan de hand van de module, bereiden we je optimaal voor op het Wft-examen Basis. Het Wft-examen toetst namelijk alle kennis en vaardigheden die we tijdens de module al uitgebreid behandelen.

  In de aanloop naar het Wft-examen bieden we je ook de mogelijkheid om oefenexamens te maken of deel te nemen aan een examentraining. De vragen uit de Oefenexamens Wft Basis zijn bijna identiek aan het echte Wft-examen. Dit zorgt voor een optimale voorbereiding en hoge slagingskansen. Daarnaast ontvang je uitgebreide feedback op alle gemaakte vragen en kun je deze onbeperkt blijven herhalen.

 • Wanneer kan ik mijn Wft-examen Basis afleggen?

  Hoffelijk is een erkend Wft-exameninstituut, met de meeste examenlocaties van Nederland. Het zijn er namelijk meer dan 55. Onze locaties zijn over het hele land verspreid, zodat er altijd een examenlocatie bij jou in de buurt is. Ook kun je het Wft-examen zowel doordeweeks als op zaterdag en zowel overdag als in de avonduren maken. Er is dus altijd wel een moment en een plek beschikbaar waarop jij je Wft-examen Basis kunt afleggen.