De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Opleiding Wft Vermogen

Opleiding Wft Basis

€ 249,00 vrijgesteld van btw
 • 43 uur studiebelasting
 • Met slagingsgarantie
 • Voorzien van examengerichte oefenvragen
 • Stapsgewijze structuur
 • Syllabus te downloaden
 • 12 maanden toegang tot leeromgeving
 • 450+ oefenvragen
 • 5 representatieve oefenexamens
Examentraining Wft Vermogen

Examentraining Wft Basis

€ 59,00 vrijgesteld van btw
 • 120 minuten
 • Digital classroom
 • Geen reistijd en -kosten
 • Kleine groep
 • Interactie met docent en medecursisten
Wft-examen Basis

Wft-examen Basis

€ 138,00 vrijgesteld van btw
 • 120 minuten
 • 42 examenvragen
 • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
 • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar
Oefenexamens Wft Basis

Oefenexamens Wft Basis

€ 59,00 vrijgesteld van btw
 • 3 representatieve oefenexamens
 • Digitale toetsomgeving
 • Voorzien van uitgebreide feedback
 • Onbeperkt vragen herhalen
 • 6 maanden toegang tot leeromgeving

Wft-opleidingen Hoffelijk

Behaal je Wft Basis met onze opleiding!

Wil je volledig ontzorgd worden in je leerproces naar je certificaat Wft Basis? Met onze digitale opleiding zorgen we ervoor dat jij in één keer slaagt voor het examen. Hoe we dat doen, leggen we je uit in deze video.

Wft Basis opleiding

Om je modulecertificaat van Wft Basis te behalen, moet je het examen Wft Basis succesvol afleggen. Met de Wft Basis opleiding van Hoffelijk bereid je je optimaal voor op je examen. Wij bieden je een digitale leeromgeving, waarin je aan de hand van een stapsgewijze structuur direct aan de slag kunt met de stof en het oefenmateriaal. Voor de Opleiding Wft Basis staat slechts 36 uur aan studiebelasting, omdat Hoffelijk alleen de focus legt op relevante informatie. Je hebt twaalf maanden toegang tot je leeromgeving, zo kun je zelf bepalen wanneer je begint en hoe vaak je de lesstof wilt herhalen. Bij eventuele vragen over het studiemateriaal kun je altijd contact opnemen met onze experts.

Heb je alle stof en examengerichte oefenvragen van de Wft Basis opleiding doorlopen? Ga dan aan de slag met de vijf representatieve oefenexamens die inbegrepen zijn bij de opleiding. Zo weet je zeker dat je met een goede voorbereiding het examen in gaat.

Oefenexamen Wft Basis

In de Opleiding Wft Basis zitten verschillende oefenexamens inbegrepen. Volg je de opleiding niet, maar wil je wel toetsen of je de kennis die je voor het examen nodig hebt voldoende beheerst, kun je deze oefenexamens ook los bestellen. De Oefenexamens Wft Basis zijn voorzien van uitgebreide feedback en de vragen kun je gedurende zes maanden onbeperkt herhalen. Nadat je de oefenexamens besteld hebt, kun je direct aan de slag, maar je hebt uiteraard de vrijheid om aan de slag te gaan wanneer dat voor jou het beste uitkomt.

Heb je de Opleiding Wft Basis wel gevolgd, dan heb je deze oefenexamens dus al ontvangen en hoef je ze niet opnieuw te bestellen.

Examen Wft

Bij Hoffelijk kun je op meer dan 55 locaties door heel Nederland je Wft-examen afleggen. Heb je overdag geen tijd om je examen te doen? Geen zorgen, want wij bieden ook examenmogelijkheden in de avonduren of op zaterdag. Zo is er altijd wel een locatie en een tijdstip waarop jij je examen kunt afleggen!

Het examen bestaat uit 42 examenvragen en zal 120 minuten duren. De examenvragen zijn in verschillende onderdelen verdeeld: Kennis & Begrip, Vaardigheden & Competenties en Professioneel Gedrag. De onderwerpen waarop je getoetst wordt, behandelen we in de Wft Basis opleiding.

 • Wat is Wft Basis?

  De Wft (Wet op het financieel toezicht) is door de Rijksoverheid in het leven geroepen om de consument te beschermen en de kwaliteit van advies te waarborgen. De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM) voeren het toezicht uit. Voor jou betekent dit dat je een aantal Wft-modulecertificaten moet behalen als je aan de slag wilt als adviseur.

  De modulecertificaten die jij behaalt vormen samen de beroepskwalificatie die jij nodig hebt om te mogen adviseren. Hieronder valt bij iedere beroepskwalificatie, met uitzondering van Wft Zorg, dat je het modulecertificaat voor Wft Basis moet behalen. Met alleen Wft Basis mag je nog niet adviseren, je moet daarnaast dus altijd één of meerdere van de volgende modules behalen:

  1. Wft Consumptief Krediet
  2. Wft Schade Particulier
  3. Wft Vermogen
  4. Wft Inkomen
  5. Wft Schade Zakelijk
  6. Wft Hypothecair Krediet
  7. Wft Pensioen

  Bijvoorbeeld: Je wilt de beroepskwalificatie Wft Pensioen behalen, dan moet je de examens voor Wft Basis, Wft Vermogen én Wft Pensioen succesvol afleggen.

  Welke modules je precies moet behalen om tot jouw gewenste beroepskwalificatie te komen lees je op onze speciale informatie pagina over Wft, PE en permanent actueel

 • Hoelang is Wft Basis geldig?

  Door je Wft Basis examen succesvol af te ronden, behaal je een modulecertificaat. Voor Basis geldt dat je modulecertificaat onbeperkt geldig blijft. Dit houdt direct in dat je geen PE-examen voor de module Basis hoeft af te leggen. Bij alle andere modules moet je het PE-examen wél afleggen, dit doe je eens per PE-periode. De huidige PE-periode loopt tot 1 april 2022.

  Heb je binnen jouw functie inhoudelijk klantcontact? Dan moet je wel permanent actueel blijven.

 • Wat is Wft?

  Wft staat voor Wet op het financieel toezicht. De wet regelt het toezicht op financiële instellingen in Nederland. Het gaat om banken, verzekeraars, tussenpersonen of anderen die actief zijn in de financiële dienstverlening. De wet stelt bepaalde eisen aan de financieel dienstverlener, waarbij de belangen van de consument voorop staan.

  Het uitgangspunt is dat financieel dienstverleners voldoen aan de door de wet gestelde vakbekwaamheid en zorgplicht. Naast het behalen van de module Wft Basis is het voor financieel dienstverleners, die adviseren over specifieke financiële producten, verplicht te beschikken over een Wft beroepskwalificatie. Bijvoorbeeld, als Adviseur Hypothecair Krediet dien je de Wft beroepskwalificatie Hypothecair Krediet te behalen die bestaat uit de onderdelen Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet. Daarnaast dient de adviesbevoegdheid hiervoor te worden onderhouden met Permanente Educatie, als Adviseur Hypothecair Krediet gaat het dan om het PE-examen Hypothecair Krediet.

 • Hoelang is je Wft-diploma geldig?

  Voor financieel dienstverleners die adviseren geldt dat zij adviesbevoegd dienen te zijn. Adviesbevoegdheid kan worden verkregen met het behalen van een Wft beroepskwalificatie, je ontvangt dan een Wft diploma. Het is verplicht de adviesbevoegdheid van de Wft beroepskwalificatie periodiek te onderhouden met een PE-examen (Permanente Educatie). Je bent adviesbevoegd tijdens de PE-periode waarin de Wft beroepskwalificatie is behaald en de daaropvolgende PE-periode. Je bepaalt zelf op welk moment binnen de PE-periode het examen wordt afgelegd, zolang het PE-examen maar voor de einddatum van de PE-periode wordt behaald. De huidige PE-periode loopt van 1 april 2019 tot en met 31 maart 2022. De volgende PE-periode loopt van 1 april 2022 tot en met 31 maart 2025.

  Als het PE-examen niet in de vorige PE-periode (1 april 2017 tot en met 31 maart 2019) is behaald, om welke reden dan ook, ben je niet adviesbevoegd. De adviesbevoegdheid kan worden hersteld met het behalen van een Bijzonder Examen of het opnieuw behalen van de Wft beroepskwalificatie.