De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Opleiding Wft Vermogen

100% Online Opleiding Wft Pensioen

€ 349,00 vrijgesteld van btw
 • 43 uur studiebelasting
 • ± 650 examengerichte oefenvragen
 • Met 4 representatieve oefenexamens
Info
E-Learning PE

E-learning Wft Pensioen

€ 279,00 vrijgesteld van btw
 • 37 uur studiebelasting
 • Inclusief examengerichte oefenvragen
 • Met 2 representatieve oefenexamens
Info
Oefenexamens Wft Pensioen

Oefenexamens Wft Pensioen

€ 70,00 vrijgesteld van btw
 • 5 uur studiebelasting
 • Voorzien van uitgebreide feedback
 • Onbeperkt vragen herhalen
Info
Examentraining Wft Vermogen

Virtual Classroom Examentraining Wft Pensioen

€ 139,00 vrijgesteld van btw
 • 210 minuten
 • Geen reistijd en -kosten
 • Interactie met docent en medecursisten
Info
Klassikale Opleiding PE incl. examen

Klassikale Opleiding Wft Pensioen

€ 1.429,00 vrijgesteld van btw
 • Vijfdaagse training
 • Inclusief E-learning Wft Pensioen
 • 2 representatieve oefenexamens
Info
trainen

Klassikale Examentraining Wft Pensioen

€ 219,00 vrijgesteld van btw
 • Eendaagse training
 • Interactie met docent en medecursisten
 • Uitgebreid oefenen met examengerichte oefenvragen
Info
Wft-examen Pensioen

Wft-examen Pensioen

€ 159,00 vrijgesteld van btw
 • 135 minuten
 • 48 examenvragen
 • Landelijke dekking (55+ examenlocaties)
 • Zes dagen per week en in de avonduren beschikbaar
 • Inclusief syllabus in leeromgeving
Info

Wft-opleidingen Hoffelijk

Voorbereid op Wft-examen Pensioen

Ben je op zoek naar een Wft-opleiding die je helpt om snel en gemakkelijk je Wft-diploma te behalen? In deze video leggen we uit hoe je met behulp van onze stap voor stap opleidingen in één keer slaagt voor je Wft-examen.

Wft Pensioen

Wft Pensioen opleiding

Ben jij op zoek naar de meest volledige voorbereiding op je Wft-examen Pensioen? Hoffelijk biedt je een Wft-opleiding Pensioen die je stap voor stap meeneemt, om zo snel en eenvoudig je Wft-diploma te halen. De opleiding is volledig digitaal en heeft een studiebelasting van slechts 43 uur. Tijdens de opleiding word je met behulp van meer dan 300 oefenvragen en divers animaties klaargestoomd voor het Wft-examen.

Ook bevat de Wft Pensioen opleiding vier representatieve oefenexamens. De vragen uit de oefenexamens zijn vergelijkbaar met de vragen uit het officiële examen. Zo kun jij toetsen of je echt klaar bent voor je Wft-examen Pensioen.

Man met laptop start de opleiding via STAP budget

E-learning Wft Pensioen

In de E-learning Wft Pensioen verbreed je aan de hand van casuïstiek en verschillende rekenvragen jouw kennis met betrekking tot de module Wft Pensioen. Tijdens de e-learning kun je gebruikmaken van Slim leren: een methodiek waarbij vragen herhaald worden tot je ze allemaal goed beantwoordt.

Naast de vele oefenmethoden bevat de e-learning ook het principe ‘videoleren’. Aan de hand van verschillende video’s worden casussen besproken en ontvang je een aantal examengerichte tips. Zo vergroot je jouw kansen om te slagen voor je Wft-examen Pensioen.

HF_content_rogier

Klassikale Opleiding Wft Pensioen

Ben jij op zoek naar een interactieve opleiding waarbij je gecoacht wordt door een ervaren docent, van en met medecursisten kan leren en waar volop ruimte is voor het stellen van vragen? Maak dan gebruik van de Klassikale Opleiding Wft Pensioen.

Tijdens deze vijfdaagse opleiding stoom jij je, samen met een aantal medecursisten, klaar voor het Examen Wft Pensioen. Onze professionele trainers nemen je aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden moeiteloos door de lesstof heen. Je krijgt daarnaast gratis toegang tot de E-learning Wft Pensioen. Deze vind je in jouw persoonlijke leeromgeving.

Opleiding Wft Pensioen

Oefenexamens Wft Pensioen

Ben jij van plan om binnenkort het Wft-examen Pensioen af te leggen en wil je zeker weten dat je er écht klaar voor bent? Test dan je niveau met de Oefenexamens Wft Pensioen van Hoffelijk. Je ontvangt van ons drie representatieve oefenexamens in je digitale leeromgeving. De vragen uit een Oefenexamen Wft Pensioen kun je zes maanden lang onbeperkt herhalen.

Bij de Opleiding Wft Pensioen zitten al vier oefenexamens inbegrepen. Volg je deze opleiding dus al bij ons? Dan hoef je de oefenexamens er niet los bij te bestellen.

Wft Basis opleiding

Examentraining Wft Pensioen

Heb jij de Opleiding Wft Pensioen gevolgd, maar ben je nog op zoek naar wat extra hulp? Hoffelijk biedt je een effectieve, interactieve én examengerichte training om deze laatste onderdelen onder de knie te krijgen. De training wordt gegeven in een digital classroom. Hierbij leren je medecursisten en jij niet alleen van de docent, maar ook van elkaar.

Tijdens de Examentraining Wft Pensioen doorloop je de belangrijkste examenonderdelen aan de hand van casuïstiek. Ook geeft de docent jou en je medecursisten een aantal nuttige examengerichte tips mee, die je helpen bij het beantwoorden van de vragen op het examen. Zo weet je zeker dat je optimaal voorbereid op Wft-examen gaat.

De Klassikale Examentraining Wft Pensioen kan je ook op locatie volgen.

Wft Examen Pensioen

Wft Pensioen Examen

Bij Hoffelijk kun je op meer dan 55 locaties door heel Nederland je Wft-examen Pensioen afleggen. Heb je overdag geen tijd om je examen te doen? Geen zorgen, wij bieden ook examenmogelijkheden in de avonduren en op zaterdagen. Zo is er altijd wel een locatie en een tijdstip beschikbaar waarop jij je examen kunt afleggen!

Het examen bestaat uit 49 vragen en duurt maximaal 135 minuten. Na het succesvol afronden van je Wft Pensioen Examen, ontvang je het Wft-diploma Pensioen. Dit betekent dat je bevoegd bent om advies te geven op het gebied van pensioenen.

 • Wat is Wft Pensioen?

  Op het moment dat je bijvoorbeeld een functie bekleedt als pensioenspecialist, dien je in het bezit te zijn van een Wft-certificaat Pensioen. Je brengt namelijk advies uit op basis van een klantprofiel in het kader van pensioenvoorzieningen. Het certificaat straalt naar de klant uit dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om te voorzien in zo’n passend advies.

  Het certificaat is onderdeel van de Wet op Financieel Toezicht; deze wet beschermt de consument tegen bijvoorbeeld oplichting. Door de Wft-opleiding Pensioen te volgen en het examen met succes te maken, kom je in het bezit van het Wft-certificaat Pensioen. Vanaf nu heb je de bevoegdheid om klanten te voorzien van een advies.

 • Hoe behaal ik mijn Wft Pensioen diploma?

  We raden je aan om de Wft Pensioen opleiding te volgen voordat je op examen gaat. De opleiding biedt je namelijk structuur en houvast tijdens de voorbereiding op het Wft-examen Pensioen. Aan de hand van animaties, casussen en oefenvragen zorgen we dat jij moeiteloos door de lesstof gaat.

  Bij de Opleiding Wft Pensioen zitten vier representatieve oefenexamens inbegrepen. De oefenexamens zijn voorzien van uitgebreide feedback en gedurende een periode van zes maanden onbeperkt te herhalen. Volg je de Wft Pensioen opleiding niet? Dan kun je er ook voor kiezen om de Wft Pensioen Oefenexamens er los bij te bestellen.

  Kun je nog wat extra ondersteuning gebruiken in jouw voorbereiding op het Wft Pensioen examen? In onze Examentraining Wft Pensioen doorloop je samen met de docent de belangrijkste examenonderdelen aan de hand van casuïstiek.

  Als je zeker weet dat je klaar bent voor het examen en overtuigd bent dat je alle lesstof beheerst, kun je jouw Wft Pensioen examen gaan inplannen. Bij Hoffelijk kun je op meer dan 55 locaties, verspreid door heel Nederland terecht. Zo is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

 • Is er een opleiding alvorens het maken van het examen Wft Pensioen?

  Voordat je aan de slag kunt als financieel adviseur op het gebied van pensioen dien je het Wft-examen Pensioen te behalen. Je kunt je hierop voorbereiden met onze stap voor stap Opleiding Wft Pensioen. Via deze opleiding geven wij je structuur en houvast gedurende de voorbereiding op je Wft-examen Pensioen.

  Deze opleiding vindt online plaats en heeft een studiebelasting van ongeveer 42 uur. Wij zorgen er met behulp van examengerichte oefenvragen en animaties voor dat je moeiteloos door de lesstof gaat. Ook bevat de opleiding Wft Pensioen vier oefenexamens die naadloos aansluiten op het echte Wft-examen Pensioen. De vele oefenmogelijkheden en de handige examentips zorgen ervoor dat jij over alle benodigde kennis en vaardigheden beschikt om het examen in één keer te halen.

 • Wat biedt Hoffelijk binnen de module Wft Pensioen aan?

  De module Wft Pensioen biedt de verplichte Wft-opleiding Pensioen aan. Deze opleiding vergt 42 uur aan studiebelasting en vindt online plaats. Dit brengt als voordeel met zich mee dat je op een zelfgekozen moment kunt studeren. Vanaf het moment dat je het opleidingspakket afneemt bij Hoffelijk, krijg je een jaar lang toegang tot de digitale leeromgeving. Tijdens de opleiding leer je alle onderwerpen en onderdelen die je op het examen kunt tegenkomen. Onderwerpen die de opleiding onder andere behandelt, zijn:

  • de toekomstvoorzieningen;
  • fiscale behandeling;
  • juridische aspecten;
  • rechtsvormen;
  • en pensioenregelingen.

  Naast dat je de opleiding volgt, kun je je ook inschrijven voor de examentraining. Deze vindt tevens online plaats. Ook kun je extra oefenexamens afnemen, zodat je met een zelfverzekerd gevoel het examen maakt.

 • Welke Wft-modules biedt Hoffelijk aan?

  Binnen Hoffelijk zijn er verschillende Wft-modules waar je je voor kunt inschrijven. In totaal zijn er negen modules waar je een beroepskwalificatie voor haalt. Het gaat om de volgende modules:


  De module die je kiest, hangt af van het vakgebied waar je in werkt. Een Wft-module bestaat uit de Wft-opleiding, een aantal oefenexamens, een examentraining en het Wft-examen. Nadat je de opleiding doorlopen hebt en bent geslaagd voor het examen, ontvang je van ons het Wft-diploma van jouw module. Met dit diploma ligt de toekomst aan je voeten.

 • Wat is Wft?

  Wft staat voor Wet op het financieel toezicht. De wet regelt het toezicht op financiële instellingen in Nederland. Het gaat om banken, verzekeraars, tussenpersonen of anderen die actief zijn in de financiële dienstverlening. De wet stelt bepaalde eisen aan de financieel dienstverlener, waarbij de belangen van de consument voorop staan.

  Het uitgangspunt is dat financieel dienstverleners voldoen aan de door de wet gestelde vakbekwaamheid en zorgplicht. Naast het behalen van de module Wft Basis is het voor financieel dienstverleners, die adviseren over specifieke financiële producten, verplicht te beschikken over een Wft beroepskwalificatie. Bijvoorbeeld, als Adviseur Hypothecair Krediet dien je de Wft beroepskwalificatie Hypothecair Krediet te behalen die bestaat uit de onderdelen Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet. Daarnaast dient de adviesbevoegdheid hiervoor te worden onderhouden met Permanente Educatie, als Adviseur Hypothecair Krediet gaat het dan om het PE-examen Hypothecair Krediet.