De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Het aantal mensen dat onder bewind staat is in de afgelopen jaren flink toegenomen. Van ongeveer 35.000 personen in 2013 naar 255.000 in 2018. In zes jaar tijd is dit een forse stijging van mensen die door schulden onder bewind komen te staan. Als bewindvoerder help je deze mensen om uit de rode cijfers te komen, en hun leven verder op te pakken.
 

PE-punten behalen

Moet jij je PE-punten behalen om aan je jaarlijkse bijscholing te voldoen? Met Permanent Actueel biedt Hoffelijk bewindvoerders de mogelijkheid om gedurende het hele jaar up-to-date te blijven van de belangrijkste ontwikkelingen binnen je vakgebied. Permanent Actueel is een door de NBBI, NBPB, Horus (bij minimaal 3 scholingsuren) en Kiwa geaccrediteerde manier om PE-punten te behalen of aan je scholingsuren te voldoen. Je blijft permanent actueel waar en wanneer het jou uitkomt.

Word lid!

Je kunt ook bij ons terecht met je praktijkvraag via onze speciale Hoffelijk Financiële Zorg LinkedIn-groep. Ontmoet vakgenoten en discussieer mee over onderwerpen binnen jouw vakgebied.

Permanent Actueel

Met Permanent Actueel bieden we je een nieuwe manier om je PE-punten te behalen. In je digitale leeromgeving vind jij de meest relevante actualiteiten die spelen binnen jouw vakgebied, zodat jij waar en wanneer je wilt op de hoogte blijft. Je hoeft dus niet meer naar klassikale trainingen, want met Permanent Actueel behaal jij je PE-punten waar en wanneer je wilt. Zo bespaar je kosten én tijd. Deze tijd kun je daardoor aan je cliënten besteden.

Lees meer

Opleiding en online training Bewindvoerder

Wil jij aan de slag als professioneel bewindvoerder? Bij Hoffelijk Financiële Zorg kun je met de e-Learning Bewindvoerder basis kennis opdoen, zodat je aan de slag kunt als bewindvoerder. Verder voorziet de e-learning jou van praktische tips. Aansluitend daarop kun je de Opleiding Bewindvoerder volgen, waarmee je de kennis uit de e-learning leert toepassen in de praktijk.

Naast deze twee opleidingsvormen kun je er ook nog voor kiezen om een Online training Bewindvoerder te volgen. Tijdens de korte online trainingen verdiep jij je in een specifieke richting van bewindvoering. Neem plaats in een digital classroom en volg een sessie naar keuze.

Post-hbo Bewindvoerder

Opleiding Bewindvoerder

€ 2.950,00 incl. btw € 3.569,50
 • Tussen de 35 en 40 uur thuisstudie
 • Digitaal studiemateriaal inbegrepen
 • Zevendaagse training
 • Training van onze topdocenten
 • 12 maanden toegang tot leeromgeving
 • Klassikaal
Meer informatie
e-Learning Bewindvoerder

E-Learning Bewindvoerder

€ 795,00 incl. btw € 866,55
 • Circa 33 uur studiebelasting
 • Volledig digitaal
 • 12 maanden toegang tot leeromgeving
Meer informatie
Online trainingen bewindvoerders

Online training

€ 75,00 incl. btw € 90,75
 • Ongeveer 120 minuten
 • Digital classroom
 • Geaccrediteerd door Horus
 • Geen reistijd en -kosten
 • Kleine groep
 • Interactie met docent en medecursisten
Meer informatie

Online training Bewindvoerder

Tijdens de korte (online) trainingen voor bewindvoerders verdiep jij je in een specifieke richting van bewindvoering. Neem plaats in de digital classroom en volg een sessie naar keuze.

Zelf schulden aanpakken
Zelfredzaamheid
Efficient werken
Beslagvrije voet

Veelgestelde vragen

Ben je benieuwd wat een bewindvoerder precies doet of hoe jij bewindvoerder kunt worden? We beantwoorden hieronder de meestgestelde vragen voor je.

 • Wat is een bewindvoerder?

  Een bewindvoerder beschermt en ondersteunt iemand die onder bewind staat. Indien deze persoon niet in staat is zijn of haar financiële problemen op te lossen, kan er een bewindvoerder worden ingeschakeld. De bewindvoerder beheert het vermogen van de cliënt, lost de financiële problemen op en probeert deze in de toekomst te voorkomen.

 • Hoe word ik bewindvoerder?

  Volgens het besluit ‘Kwaliteitseisen Beschermingsbewind 2014’ zijn er de volgende mogelijkheden om bewindvoerder te worden:

  • Een havo- of vwo-diploma (artikel 7 of 8 van de Wet op het voortgezet onderwijs) of een diploma van een passende mbo-4-opleiding volgens de Wet educatie en beroepsonderwijs (artikel 7.2.2, eerste lid, onderdelen d en e) én
  • Een verklaring van een (oud-)werkgever waarin staat dat u ten minste twee jaar voor de duur van ten minste 24 uur per week in loondienst taken van een beschermingsbewindvoerder heeft verricht onder verantwoordelijkheid van een door de kantonrechter benoemde professionele beschermingsbewindvoerder.

   

  Let op: Bezoek rechtspraak.nl voor de meest actuele informatie en neem altijd contact op met het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM om jouw situatie voor te leggen.

  of

  Ten minste een diploma van een passende hbo-opleiding volgens de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (artikel 1.1, onder d van die wet).

 • Wat zijn de incompanymogelijkheden?

  Uiteraard denken we graag met je mee over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Neem hiervoor contact op met onze collega Dave via 010 - 760 11 00.