De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Beslagvrije voet
€ 75,00 incl. btw € 90,75
  • Ongeveer 120 minuten
  • Digital classroom
  • Geaccrediteerd door Horus
  • Geen reistijd en -kosten
  • Kleine groep
  • Interactie met docent en medecursisten

Wat kun je verwachten?
Tijdens deze twee uur durende digital classroom ga je dieper in op de volgende drie wetten die naar verwachting in het komende jaar ingaan:

  • Wet vereenvoudiging beslagvrije voet (WvBVV): de doelstelling van deze wet is dat de regels voor de vaststelling van de beslagvrije voet makkelijker worden. De wet moet zorgen voor een betere coördinatie van beslagactiviteiten bij samenloop van meerdere beslagen. Daarnaast introduceert deze wet een uniforme berekeningsmethode via een digital rekentool.
  • Wet herziening beslag- en executierecht: de doelstelling van deze wet is de bescherming van de schuldenaar. Bij beslag op een bankrekening moet er altijd voldoende overblijven voor levensonderhoud en daarnaast moet de wet het beslagverbod op roerende zaken moderniseren. Beslag mag na introductie van deze wet niet meer puur als pressiemiddel ingezet worden.
  • Wet stroomlijning keten voor derdenbeslag: deze wet is in het leven geroepen om onnodige proces- en executiekosten voor schuldenaren te voorkomen. Beslag mag na ingang van deze wet alleen gelegd worden als het naar verwachting effect zal hebben.

Hoe werkt het? 
De PE-sessie volg je via een zogenaamde digital classroom. Na het afronden van de boeking ontvang je van ons een instructie om de externe applicatie te downloaden waarmee je de PE-sessie kunt volgen. Je kunt inloggen via je smartphone, tablet of laptop. We raden je wel aan om gebruik te maken van een goed werkende microfoon. Zo kun je actief deelnemen en horen medecursisten en de docent het als je een vraag stelt of een opmerking plaatst. Na de training maak je een afsluitende toets. Bij het behalen van een voldoende voor deze toets, kun je in de leeromgeving je deelnamecertificaat downloaden. Wil je ook graag je toegevoegde waarde als bewindvoerder vergroten? Boek dan nu de sessie PE Beslagvrije voet.

PE-punten
De online training Beslagvrije voet is geaccrediteerd door Horus en je kunt hiermee twee PE-punten behalen.

9,1

Beste opleider van Nederland

Hoffelijk is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.