De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

E-Learning Omgaan met verschillende cliëntgroepen
€ 99,00 incl. btw € 107,91
 • Voorzien van praktische tips
 • Volledig online te volgen
 • Geaccrediteerd door Horus
 • Inclusief 3 PE-punten
 • Circa 3 uur studiebelasting
 • 12 maanden toegang tot leeromgeving

Wat kun je met de e-Learning Omgaan met verschillende cliëntgroepen?

In de omgang met cliënten met een psychiatrische of lichamelijke aandoening is het belangrijk om je te realiseren dat mensen vanwege hun aandoening mogelijk anders kunnen reageren dan jij verwacht. Binnen de e-learning staan wij daarom uitgebreid stil bij de verschillende aandoeningen waarmee je in je werk te maken kan krijgen. Zo kan jij het gedrag van je cliënten beter plaatsen. Dit zorgt voor begrip en daarmee voor constructiever contact met je cliënt.

We gaan eerst uitvoerig in op de kenmerken van de verschillende aandoeningen en het meest voorkomende gedrag per aandoening. Vervolgens krijg je praktische tips hoe je het beste met dit type gedrag om kan gaan. Zo heb jij een goede basis om het gedrag bij je cliënt tijdig te signaleren en hier op adequate wijze op te reageren.

De e-Learning Omgaan met verschillende cliëntgroepen is geschikt voor iedere (assistent-)bewindvoerder die graag meer te weten wil komen over welke psychiatrische en lichamelijke aandoeningen er zijn en hoe je hiermee om kunt gaan. Je doet hierin namelijk veel praktische en direct toepasbare kennis op.

9,2

Beste opleider van Nederland

Hoffelijk is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.

Inhoud van de e-learning

Deze e-learning bestaat uit zes hoofdstukken. In elk hoofdstuk gaan we in op één van de verschillende cliëntgroepen waar je tijdens je werk mee in aanraking kunt komen. We beschrijven welk gedrag bij de verschillende aandoeningen het meest voorkomt en geven je praktische tips hoe je hier het beste mee om kan gaan:

 • Autismespectrumstoornis (ASS)
  In dit hoofdstuk nemen we je mee in welk gedrag mensen met een autismespectrumstoornis kunnen laten zien en geven we tips hoe je met dat gedrag kan omgaan.
   
 • ADHD en ADD
  We gaan in dit hoofdstuk in op de aandachtstekortstoornissen ADHD en ADD. We beschrijven de verschillen en het gedrag dat mensen met een van deze aandoeningen vaak laten zien. Ook hier krijg je tips over hoe je kunt omgaan met het gedrag van mensen met ADHD of ADD.
contact met demi

Heb je een vraag?

Demi en haar collega's staan je graag te woord via 010 - 760 11 00.

HFZ e-Learning Omgaan met verschillende cliëntgroepen 1
 • Persoonlijkheidsstoornissen
  In dit hoofdstuk komen vooral de aandoeningen schizofrenie en borderline en de kenmerken daarvan uitgebreid aan bod. We geven ook tips hoe jij beter wel of niet kan reageren op het gedrag dat mensen met een van deze aandoeningen laten zien.
   
 • Verslavingen
  In dit hoofdstuk nemen we je mee in welke verslavingen het meest voorkomen en hoe je een verslaving herkent. Vervolgens geven we tips voor wat jij het beste wel of niet kan doen bij cliënten met een verslaving.
   
HFZ e-Learning Omgaan met verschillende cliëntgroepen 2
 • Licht verstandelijke beperking (LVB)
  We gaan in dit hoofdstuk in op de definitie van een licht verstandelijke beperking. We beschrijven wat over het algemeen het beeld is van mensen met LVB en op welke manier jij het beste jouw contact met mensen met LVB kan vormgeven.
   
 • Dementie
  In dit hoofdstuk komen de verschillende vormen van dementie aan bod. Welke gevolgen kan dementie voor iemand hebben en hoe kan je het beste met het gedrag van mensen met dementie omgaan?

Opzet van de e-learning

Deze e-learning is zo opgebouwd, dat alle onderwerpen die relevant zijn voor het omgaan met cliënten met verschillende aandoeningen stap voor stap aan bod komen. De focus ligt hierbij op wat jij moet kennen en kunnen om deze cliënten zo goed mogelijk te begeleiden.

Elk hoofdstuk bestaat uit een aantal paragrafen. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een korte kennistoets. Daarin kun je laten zien dat je de theorie ook daadwerkelijk in de praktijk kunt toepassen. 

In totaal besteed je zo ongeveer 3 uur aan zelfstudie. Nadat je de e-learning hebt afgerond, maak je een afsluitende toets. Als je deze met goed gevolg aflegt, ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Deze kun je zelf via je persoonlijke leeromgeving downloaden.

HFZ Deelnemer Permanent Actueel

Permanente Educatie

Als je lid bent van de branchevereniging Horus, dan moet je als professioneel beschermingsbewindvoerder jaarlijks acht uur aan bij- en nascholing volgen. Het doel hiervan is om je kennisniveau op peil te houden en goed geïnformeerd te blijven over de ontwikkelingen binnen je vakgebied. Dit noem je Permanente Educatie.

Je ontvangt alleen PE-punten voor scholingsactiviteiten die door Horus zijn geaccrediteerd. Wij hebben daarom deze e-learning laten accrediteren en je behaalt hier 3 PE-punten mee. Het behaalde certificaat kun je als bewijslast gebruiken om aan te tonen dat je aan de jaarlijkse PE-verplichting vanuit Horus hebt voldaan.

Continu op de hoogte van de actualiteiten binnen je vakgebied

Er gebeurt veel in de financiële zorgsector en regelmatig zijn er nieuwe ontwikkelingen te melden. Om de financiën van je cliënten op een goede manier te beheren, is het belangrijk om volledig up-to-date te blijven over alle voor jouw beroepspraktijk relevante actualiteiten. Dit kunnen bijvoorbeeld wetswijzigingen, gerechtelijke uitspraken of andere ontwikkelingen zijn. Wil je dus ook na het volgen van de e-learning als eerste geïnformeerd worden over de nieuwe actualiteiten binnen de beroepspraktijk van bewindvoerders? Meld je dan aan voor Permanent Actueel.

Meer informatie

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de leerdoelen van de e-Learning Omgaan met verschillende cliëntgroepen?

  Na afloop van de e-learning:

  • Heb je inzicht in de verschillende aandoeningen die bij cliënten voor kunnen komen.
  • Ben je op de hoogte van wat deze aandoeningen inhouden.
  • Weet je hoe je de verschillende aandoeningen kan herkennen.
  • Weet je wat vaak voorkomend gedrag van cliënten met een van deze aandoeningen is.
  • Weet je hoe je het beste met het gedrag van deze cliënten kan omgaan.