De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

E-learning Omgaan met verschillende cliëntgroepen

In jouw werk als beschermingsbewindvoerder kom jij ook mensen met een psychiatrische stoornis of geestelijke aandoening tegen. Hoort er speciaal gedrag bij die stoornis of aandoening, welk gedrag is dat en hoe kan jij daar mee omgaan? Dit alles én meer leer je in de E-learning Omgaan met verschillende cliëntgroepen.

€ 108,-
  • vrij van btw
  • all-in tarief
  • 3 uur studiebelasting
  • 3 PE-punten
  • Geaccrediteerd door Horus
€ 108,-
  • vrij van btw
  • all-in tarief
  • 3 uur studiebelasting
  • 3 PE-punten
  • Geaccrediteerd door Horus

Het is belangrijk dat jij je ervan bewust bent dat mensen met een psychiatrische stoornis of geestelijke aandoening anders kunnen reageren dan jij verwacht. In de e-learning behandelen wij daarom uitgebreid verschillende stoornissen en aandoeningen waarmee jij in je werk te maken kan krijgen. Zo kan jij het gedrag van jouw cliënten beter plaatsen en kan jij daar passend op reageren. Zo maak jij jullie samenwerking sterker.

Wij gaan eerst uitvoerig in op de kenmerken van de verschillende stoornissen en aandoeningen en welke gedrag het meest voorkomt bij de stoornis of aandoening. Vervolgens krijg jij praktische tips hoe jij het beste kan reageren op het gedrag. Zo heb jij een goede basis om het gedrag bij jouw cliënt op tijd te signaleren en hier op een passende manier op te reageren.

De E-learning Omgaan met verschillende cliëntgroepen is geschikt voor iedere professional in de financiële zorg die graag meer wil weten over welke psychiatrische stoornissen en geestelijke aandoeningen er zijn en hoe je met het daarbij bekende gedrag kan omgaan. Jij leert hierin veel dat jij meteen in jouw praktijk kan toepassen.

Deze e-learning bestaat uit zes hoofdstukken. In elk hoofdstuk gaan we in op één van de verschillende cliëntgroepen waar je tijdens jouw werk mee te maken kan krijgen. Wij beschrijven welk gedrag bij de verschillende stoornissen en aandoeningen het meest voorkomt en geven jou praktische tips hoe jij het beste met dit gedrag om kan gaan:

Autismespectrumstoornis (ASS)

In dit hoofdstuk nemen wij jou mee in welk gedrag mensen met een autismespectrumstoornis kunnen laten zien en geven wij tips hoe jij kan reageren op dat gedrag.

ADHD en ADD

Wij gaan in dit hoofdstuk in op de aandachtstekortstoornissen ADHD en ADD. Wij beschrijven de verschillen en het gedrag dat mensen met een van deze stoornissen vaak laten zien. Ook hier krijg jij tips over hoe jij kan reageren op het gedrag van mensen met ADHD of ADD.

Persoonlijkheidsstoornissen

In dit hoofdstuk komen vooral de aandoeningen schizofrenie en borderline en de kenmerken daarvan uitgebreid aan bod. Wij geven ook tips hoe jij beter wel of niet kan reageren op het gedrag dat mensen met een van deze aandoeningen laten zien.

Verslavingen

In dit hoofdstuk nemen wij jou mee in welke verslavingen het meest voorkomen en hoe jij een verslaving herkent. Vervolgens geven we tips voor wat jij het beste wel of niet kan doen bij cliënten met een verslaving.

Licht verstandelijke beperking (LVB)

Wij gaan in dit hoofdstuk in op de definitie van een licht verstandelijke beperking. Wij beschrijven wat over het algemeen het beeld is van mensen met LVB en op welke manier jij het beste jouw contact met mensen met LVB kan vormgeven.

Dementie

In dit hoofdstuk komen de verschillende vormen van dementie aan bod. Welke gevolgen kan dementie voor iemand hebben en hoe kan je het beste reageren op het gedrag van mensen met dementie?

Deze e-learning is zo opgebouwd, dat alle onderwerpen die relevant zijn voor het omgaan met cliënten met verschillende stoornissen en aandoeningen stap voor stap aan bod komen. De focus ligt hierbij op wat jij moet kennen en kunnen om deze cliënten zo goed mogelijk te begeleiden.

Elk hoofdstuk bestaat uit een aantal paragrafen. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een korte kennistoets. Daarin kan jij laten zien dat jij de theorie ook daadwerkelijk in de praktijk kunt toepassen.

In totaal besteed jij zo ongeveer 3 uur aan zelfstudie. Nadat je de e-learning hebt afgerond, maak je een afsluitende toets. Als deze met goed gevolg is afgelegd, ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Deze kan jij zelf via jouw persoonlijke leeromgeving downloaden.

Wat krijg ik bij de E-learning Omgaan met verschillende cliëntgroepen?
  • 3 PE-punten na afronding
  • Praktische tips
  • 12 maanden toegang tot de online leeromgeving
9,2

Beste opleider van Nederland

Lindenhaeghe is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.

Over de prijs

Vrij van btw

Dit product is vrijgesteld van btw

Studie- en oefenmaterialen

Alle benodigde materialen staan direct voor je klaar

Diverse betaalmogelijkheden

O.a. iDEAL, creditcard, PayPal en op factuur

Persoonlijke leeromgeving

Inclusief benodigd studiemateriaal

Waarom Lindenhaeghe?