De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Wat kun je van de opleidingsdagen verwachten?

De opleiding is opgesplitst in twee onderdelen: de e-Learning Bewindvoerder en de klassikale opleidingsdagen die je op locatie volgt. De e-learning focust zich op de theorie van het vak bewindvoerder en deze volg je ter voorbereiding op de opleidingsdagen. Tijdens de opleidingsdagen zelf ga je vooral praktijkgericht aan de slag met vraagstukken als 'Hoe voer je een kennismakingsgesprek?', 'Hoe zorg je ervoor dat jij jouw cliënt betrokken en gemotiveerd houdt?' en 'Wat kun je doen als je ethische vraagstukken in jouw praktijk tegenkomt?'

Tot slot besteden we - als enige opleider in Nederland - veel tijd aan de professionele ontwikkeling van de cursisten. Het beroep van bewindvoerder is namelijk niet iets dat je zomaar even leert. Als bewindvoerder moet je goed weten wie je bent en waar je voor staat zodat jij jouw cliënten professionele betrokkenheid kunt bieden. Dat is namelijk noodzakelijk om de financiële belangen van jouw cliënten optimaal te behartigen.

Deze opleiding met € 1.000,- korting volgen?

Dit kan via het STAP-budget. Kijk voor meer informatie op onze website.

Onze topdocenten

Onze trainer Babette

Babette

Wat kunnen de cursisten van jou als docent verwachten?
"De cursisten krijgen van mij een observerend oog en een luisterend oor voor wat betreft hun totale ontwikkeling. Ook krijgen zij alle ruimte om te onderzoeken, ontdekken, nuanceren, discussiëren en feedback te krijgen, geven en verwerken. Omdat ik het belangrijk vind dat iedere cliënt een goede bewindvoerder krijgt, zet ik de cursisten letterlijk aan het werk. Alleen en met elkaar, zodat zij van én met elkaar leren en oefenen. Tenslotte breng ik bijna 30 jaar praktijkervaring mee waarvan zij kunnen profiteren."

Welke tip wil je aan de cursisten meegeven?
"Kijk verder dan je neus lang is. Onderzoek, weeg af en durf te beslissen. Niet alleen tijdens deze opleiding, maar ook in het dagelijks leven. En helemaal straks in je praktijk als bewindvoerder. Niets is zo zwart-wit als het op het eerste gezicht lijkt."

Trainer_foto_Marko.png

Marko

Hoe heb jij je voorbereid op de opleidingsdagen?
"Ik kijk altijd naar zaken die mij op dit moment bezighouden vanuit mijn eigen kantoor. Gecombineerd met de actualiteiten rondom armoedebestrijding. Mijn ervaring is dat de cursisten altijd op zoek zijn naar de verbinding tussen de theorie en de praktijk. Wanneer ik tijdens de opleidingsdagen daar duidelijke en actuele voorbeelden in aan kan dragen, borg je de opgedane kennis."

Wat is jouw motto als beschermingsbewindvoerder?
"Verstand van zaken en gevoel voor mensen. Je moet beide hebben om een topbewindvoerder te kunnen zijn."

Foto van trainer Bo

Bo

Waar krijg jij als docent de meeste energie van?
"De cursisten meenemen in het leven van een bewindvoerder en vooral het aan hen mee kunnen geven dat de cliënten waarmee je werkt bijzonder en kwetsbaar zijn. Dat je je cliënten niet uit het oog verliest en dat de communicatie met je cliënten het allerbelangrijkste is. Daarnaast krijg ik veel energie van het zichtbaar maken van de praktische kant van het vak om de cursisten zo ook hierin goed mee te nemen."

Met de kennis die je nu hebt, welk advies zou jij aan jezelf als beginnend beschermingsbewindvoerder geven?
"Neem niet te veel cliënten tegelijkertijd aan. Zeker in het begin kost alles net iets meer tijd. Zoek daarnaast medebewindvoerders op, want samen weet je meer dan alleen. Door deel te nemen aan een intervisiegroep, kun je je vragen stellen. Sparren is erg belangrijk!"