De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Wat kun je van de online trainingen verwachten?

Onze toptrainers hebben een jarenlange ervaring in het geven van uitdagende en doelgerichte trainingen. In de trainingen ligt de focus op de praktijk, de theorie komt alleen waar relevant aan bod. De sessies zijn interactief en effectief doordat je praktijksituaties met elkaar oefent. Bij iedere sessie wordt gebruikgemaakt van een helder stappenplan dat je na afloop van de training ook direct in de praktijk kunt toepassen.

Hoffelijk Financiële Zorg biedt deze trainingen aan op basis van open inschrijving. De groep bestaat uit allemaal deelnemers die zich individueel hebben aangemeld. Het voordeel hiervan is dat je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen en zo ook leert van de inzichten van anderen.

Na afloop van de training sta je sterker in je schoenen en weet je je kwaliteiten effectiever in te zetten. Zo kun jij jouw cliënten de optimale begeleiding bieden.

 

Heb je een vraag?

Wil je graag meer weten over onze online trainingen of heb je een andere vraag?

Onze toptrainer

HFZ_docent_Bianca_bewindvoerders

Bianca

Wat kunnen de cursisten van jou als trainer verwachten?
"Als trainer ben ik enthousiast, pragmatisch en resultaatgericht. Ik hou er van om met elkaar aan de slag te gaan voor het beste leereffect."

Welke tip wil je aan de deelnemers meegeven?
"Heel veel gesprekken gaan goed en veel is op te lossen met begrip en humor. Als een gesprek dan toch de verkeerde kant op dreigt te gaan, is het handig om mijn stappenplan(nen) bij de hand te hebben. Hiermee kun je het gesprek weer in de juiste richting sturen."

Wat maakt het beroep van beschermingsbewindvoerder zo betekenisvol?
"We maken echt het verschil in het leven van de cliënt. Door duidelijkheid en overzicht te bieden zorgen we voor rust op financieel (en/of persoonlijk) vlak. Op die manier ontstaat er ruimte om te werken aan andere levensgebieden."

Het ABCD-model

Als bewindvoerder kan je te maken krijgen met agressief gedrag van je cliënten. Van klagen en zeuren, kritiek geven en boos worden, tot beledigen, intimideren en dreigen of zelfs fysieke agressie. Het ABCD-model is een mooi hulpmiddel om de verschillende vormen van dit gedrag te herkennen.

  • Een cliënt met A-gedrag klaagt en zeurt over de situatie waarin hij is beland en is niet in staat of bereid hiermee te stoppen. Dit wordt ook wel getypeerd als frustratieagressie gericht op zichzelf (de cliënt) en komt voort uit emoties.
  • Een cliënt met B-gedrag is boos op de situatie of heeft kritiek op de regels en het beleid van de bewindvoerder/organisatie waar de bewindvoerder werkt. Dit is ook een vorm van frustratieagressie, maar dan gericht op de bewindvoerder/organisatie (dus jij/jouw organisatie).
  • C-gedrag is gericht op de persoon (jij) en een cliënt uit dat door te dreigen, intimideren, denigreren, schelden, commanderen en beledigen. Dit is onacceptabel gedrag en dient zo snel mogelijk gestopt te worden. Deze vorm van agressie wordt ook getypeerd als instrumentele agressie; gericht op de persoon met een doel.
  • Tenslotte heb je nog D-gedrag en dat is fysiek geweld. Dit is willekeurige agressie, vaak veroorzaakt door verkeerd medicijngebruik, alcohol- of drugsgebruik.

Opzet korte online trainingen

Bianca geeft drie verschillende trainingen en tijdens elke sessie komt een andere vorm van gedrag uit het ABCD-model aan bod:

1. Overtuigend ‘nee’ zeggen (A-gedrag)

Vind je het lastig om ‘nee’ te zeggen tegen je cliënten? Cliënten trekken vaak alle registers open om van jouw nee een ja te maken en voor je het weet beland je in een discussie. Hoe kom je krachtiger over en houd je de regie over het gesprek? Dat leer je in de training Overtuigend ‘nee’ zeggen.

2. Klantgericht omgaan met boosheid van cliënten (B-gedrag)

Vind je het lastig om met boze cliënten om te gaan? Een cliënt mag boos zijn, zolang het geen persoonlijke aanval is. Hoe krijg je een cliënt weer rustig zodat je het gesprek goed kan afronden? Dat leer je in de training Klantgericht omgaan met boosheid van cliënten.

3. Grenzen stellen bij ongewenst gedrag (C-gedrag)

Vind je het lastig om grensoverschrijdend gedrag te stoppen? Hoezeer je soms ook begrijpt waar het gedrag vandaan komt, het wil niet betekenen dat je dit hoeft te accepteren. Waar ligt jouw grens en hoe geef je aan dat het gedrag moet stoppen? Dat leer je in de training Grenzen stellen bij ongewenst gedrag.

Meer informatie