De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

E-Learning Schuldhulpverlener
€ 795,00 incl. btw € 866,55
 • Circa 35 uur studiebelasting
 • Volledig digitaal
 • 12 maanden toegang tot leeromgeving
 • Geen reistijd en -kosten
 • Voorzien van praktische tips

Ben je net gestart als schuldhulpverlener, of ben je al ervaren in deze rol, maar wil je je Kiwa-certificering behalen? Volg dan deze online opleiding. In ongeveer 35 uur word je meegenomen naar de basiskennis die jij nodig hebt als schuldhulpverlener. Voor deze e-learning is geen vooropleiding benodigd.

Alle toetstermen van de Kiwa worden in deze e-learning gerealiseerd. Volg je daarbij de module Voorbereiding Examen Kiwa-certificering, dan ben je in staat om de Kiwa-certificering te behalen. Alleen het volgen van deze e-learning is niet voldoende.

Programma
Tijdens deze opleiding ga je dieper in op de wetgeving, wat jouw rol als schuldhulpverlener is en de verantwoordelijkheden die je krijgt. We bieden je daarnaast handvatten hoe je moet omgaan met je cliënten en dossiervorming. We staan stil bij de volgende thema’s:

 • Schuldhulpverlening in Nederland
 • Schuldhulpverlener en de cliënt
 • Proces SHV 1
 • Integraliteit en samenwerking
 • Proces SHV 2
 • Wsnp
 • Overheid en schulden

Na het volgen van de e-learning ben je in staat om zelfstandig aan de slag te gaan als schuldhulpverlener.

Certificaat
Voor het succesvol doorlopen van de e-learning ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

8,0
1 reviews op springest.nl

Dit zeggen anderen

De opleiding leest als een artikel weg. Heldere begrijpende teksten houden je aandacht en de indeling van de hoofstukken maakt dat je er snel weer 'in' bent als je een paar dagen later weer verder gaat. De diepgang is goed, maar cijfermatig inzicht en...

Ervaringen van onze cursisten
Wij bieden diverse subsidiemogelijkheden om met korting of zelfs geheel kosteloos een opleiding of training bij Hoffelijk te volgen. Een van onze cursisten volgt de e-Learning Schuldhulpverlener door gebruik te maken van het STAP-budget. Wij vroegen haar hoe zij het aanmeldtraject heeft ervaren:

Deelnemer STAP budget ervaring

“Als zelfstandig boekhouder probeer ik mijn klanten op de hoogte te houden van alle regelingen die van belang kunnen zijn voor het uitoefenen van hun ondernemerschap. Ook voor mijzelf vind ik het fijn om mijn kennis van financiële administratie en belasting up-to-date te houden en zo andere mensen te kunnen helpen. Toen ik mij oriënteerde op het STAP-budget zag ik dat bij Hoffelijk de cursus voor bewindvoerder en schuldhulpverlener via e-learning aangeboden worden.

Ik heb contact opgenomen en na een duidelijke en inhoudelijke toelichting heb ik besloten om de e-Learning Schuldhulpverlener te gaan volgen. Mocht ik op termijn de officiële KIWA-certificering willen behalen, dan kan ik de e-learning via Hoffelijk aanvullen met de opleidingsdagen en een officieel examen. De aanmelding bij Hoffelijk en het STAP-budget verliep snel en soepel door de tips die ik vooraf van de opleidingsadviseur van Hoffelijk had gekregen. Uiteindelijk was alles binnen een week rond en kon ik meteen aan de slag met de cursus.”

- Joyce Pittens, deelnemer aan het STAP-budget

 

Ook deelnemen aan STAP