De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Praktijkopleiding Schuldhulpverlener
€ 1.250,00 incl. btw € 1.512,50
  • Vierdaagse training
  • Klassikaal
  • Digitale voorbereiding inbegrepen
  • Circa 8 uur thuisstudie
  • 12 maanden toegang tot leeromgeving
  • Training van onze topdocenten
  • Eigen laptop en rekenmachine benodigd

Voor wie
Je bent beginnend schuldhulpverlener en wil graag oefenen met het in de praktijk toepassen van je kennis. Of je hebt al ervaring in schuldhulpverlening en wil graag aan je vaardigheden als schuldhulpverlener werken. In beide gevallen past deze praktijkopleiding bij jou! De opleiding sluit daarnaast goed aan op onze e-Learning Schuldhulpverlener.

Inhoud
Aan de hand van de kennis waar je al over beschikt, word je meegenomen in de dagelijkse praktijk. Je maakt kennis met de cliënt en gaat samen aan de slag om de situatie in kaart te brengen en toe te werken naar een oplossing. Met tools als animaties, intervisie, rollenspellen en spelvormen bereiden we je zo goed mogelijk voor op de praktijk.

De rode draad tijdens deze praktijkdagen is jouw ontwikkeling als schuldhulpverlener, zodat jij je optimaal kunt inzetten voor je cliënten. We passen kennis toe in casuïstiek, ontwikkelen je vaardigheden met praktijksimulaties en maken je bewust van je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen met behulp van reflectieopdrachten.

Programma
Deze praktijkopleiding bestaat uit vier dagen. Je gaat tijdens deze opleiding op het volgende in:

Dag 1:
Op de eerste trainingsdag zoomen we in op het proces van schuldhulpverlening en maak je kennis met de cliënt. Vervolgens ga je aan de slag met het maken van een plan van aanpak.

Dag 2:
Je gaat aan de slag met de competenties en vaardigheden die bij het vak van schuldhulpverlening horen. Welke zijn dat? Passen die bij jou? En hoe zet je ze in bij 'lastige' situaties? Daarnaast kan het voorkomen dat je cliënt je voor een ethisch dilemma zet, wat doe je dan? Ook ga je aan de slag met het inventariseren en analyseren van de financiële situatie van de cliënt. 

Dag 3:
Op deze dag verdiep je je in de verschillende mogelijkheden van het schuldregelen, het berekenen van het Vtlb en zet je een schuldregeling op voor je cliënt. Daarnaast ga je een schuldeiser overtuigen dat het beter voor hen is om mee te werken aan de schuldregeling.

Dag 4:
Tijdens de laatste trainingsdag komt de Wsnp aan bod: hoe is het verloop van dit proces en hoe leg je dat uit aan een cliënt? Ook ga je aan de slag met het heronderzoek; waar is dit voor bedoeld en wat is daar voor nodig? De praktijkdagen worden afgesloten met een spelvorm waarin alle opgedane kennis en ervaring voorbij komt.

De dagen zijn met elkaar verbonden via huiswerk- en voorbereidingsopdrachten.

9,1

Beste opleider van Nederland

Hoffelijk is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.