Kies een programma
- Tijdbesteding per bericht circa vijf minuten
- Persoonlijke online leeromgeving
- Toegankelijk vanaf ieder device
- 12 maanden looptijd abonnement
- Geaccrediteerd door Kiwa
Als budgetcoach of -beheerder heb je continu te maken met nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied. Om je vakbekwaamheid up-to-date te houden, volg je daarom jaarlijks bij- en nascholing. Dit wordt ook wel Permanente Educatie (PE) genoemd. Het doel hiervan is om je kennisniveau hoog te houden en te borgen dat je goed geïnformeerd blijft over de relevante actualiteiten. Hoffelijk Financiële Zorg biedt hiervoor Permanent Actueel (PA) aan. Hiermee behaal je ook gelijk je PE-punten/scholingsuren.
Wat houdt Permanent Actueel Budgetcoach in?
Om je cliënten de beste dienstverlening te kunnen bieden, moet je continu op de hoogte zijn van de relevante ontwikkelingen binnen je vakgebied. Met Permanent Actueel voor budgetcoaches en -beheerders ontvang je kleine kennisupdates die in je persoonlijke online leeromgeving worden klaargezet. Onze deskundige vakredactie scant, selecteert en beoordeelt hiervoor alle relevante financiële actualiteiten en thema’s.
Vervolgens vat de vakredactie de geselecteerde ontwikkelingen voor je samen in een kort PA-artikel met een leestijd van slechts enkele minuten. Er worden daarbij praktische tips en handige achtergrondinformatie gegeven. Je sluit de activiteit af met enkele oefenvragen, zodat je kunt controleren of je het geleerde goed hebt begrepen. Zo krijg je alleen de meest relevante informatie en weet je na het lezen van het artikel precies hoe je het geleerde moet toepassen in de praktijk.
Beste opleider van Nederland
Hoffelijk is dit jaar uitgeroepen tot opleider van het jaar en daar zijn we trots op.

Waar en wanneer je wil volledig up-to-date met de PA-app
Met Permanent Actueel van Hoffelijk blijf je continu en waar je maar wil up-to-date. Onze online leeromgeving is 24/7 en vanaf ieder device toegankelijk. Zo kun je gemakkelijk waar en wanneer je maar wil de nieuwsberichten lezen.
En dit wordt nu nog gemakkelijker met onze PA-app. Je ontvangt een notificatie zodra er een nieuw artikel voor je klaarstaat. Stel een persoonlijke pincode in om eenvoudiger toegang te krijgen tot deze artikelen. Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen en ben je nog gemakkelijker Permanent Actueel als budgetcoach of -beheerder.
Geaccrediteerd door Kiwa
Het 'Certificatieschema' van Kiwa schrijft schrijft voor dat je de voor jouw beroep van belang zijnde kennis en vaardigheden onderhoudt en ontwikkelt door ten minste jaarlijks bijscholing of trainingsactiviteiten te verrichten en zo te voldoen aan je Permanente Educatie-vereisten. Je ontvangt alleen PE-punten voor scholingstrajecten van door Kiwa erkende opleiders.
Om dit voor jou zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben wij Permanent Actueel Budgetcoach laten accrediteren door Kiwa. Zo blijf jij volledig up-to-date van alle relevante ontwikkelingen binnen je vakgebied en behaal je ook nog eens je benodigde PE-punten of scholingsuren.

Sparren met vakgenoten
Om budgetcoaches en -beheerders met elkaar te verbinden, hebben we een besloten LinkedIn-groep opgericht. Hier kun je je vakgenoten ontmoeten, je inhoudelijke vragen stellen en meediscussiëren over onderwerpen die jouw dagelijkse praktijk raken. Ook de inhoudelijk experts van Hoffelijk Financiële Zorg discussiëren mee in de LinkedIn-groep en delen zo hun inzichten met de leden.
Wil je ook graag sparren met vakgenoten? Word dan ook lid!

Nog meer weten over Permanent Actueel?
Permanent Actueel is een handige én actuele manier om op de hoogte te blijven van de relevante ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. In deze animatie leggen we je uit hoe dit in zijn werk gaat.
Veelgestelde vragen
-
Ik ben nog niet gecertificeerd via Kiwa. Hoe kan ik mijn Kiwa-certificering behalen?
Kiwa schrijft voor dat een goede, gecertificeerde budgetcoach onder meer in staat is om:
- te helpen bij het opzetten van een overzichtelijke financiële administratie;
- ervoor te zorgen dat het inkomen gemaximaliseerd wordt en de uitgaven geminimaliseerd worden;
- de cliënt te leren aanvragen van inkomensverruimende voorzieningen, zoals toeslagen, belastingteruggaven en kwijtschelding in te dienen;
- geldbesparende tips te geven waardoor er indien nodig bezuinigd kan worden;
- vtlb-berekeningen toe te passen;
- samen met de cliënt een maandoverzicht te maken van de inkomsten en uitgaven, waarbij ook aandacht bestaat voor reserveringen; vervolgens kan een jaaroverzicht worden gemaakt;
- te helpen bij het maken van financiële keuzes en het stellen van prioriteiten;
- de cliënt te leren hoe om te gaan met betalingsachterstanden;
- tips te geven over hoe meer inzicht te verkrijgen én te behouden in de financiële situatie; en
- (indien nodig) samen te werken met een schuldhulpverlener.
Budgetcoach is geen beschermd beroep. Dit betekent dat je geen certificaat hoeft te behalen om als budgetcoach aan de slag te gaan. Wil je toch graag je Kiwa-certificering behalen? Je kunt op drie verschillende niveaus het Kiwa-examen afleggen: SHV 1, SHV 2 en SHV 3. Daarnaast kun je na het behalen van SHV 1 of SHV 3 ook een praktijkassessment doen.
Je legt je examen via Kiwa af. Wij kunnen je wel helpen bij je examenvoorbereiding. Onze e-learning voldoet namelijk aan de eind- en toetstermen van de verschillende Kiwa-modules. Let op, de e-learning vormt een goede inhoudelijke voorbereiding op je examen, maar volstaat niet om je examen te behalen. Als jij dus na het volgen van de e-Learning Budgetcoach graag je Kiwa-certificering wil behalen, neem dan vooral een kijkje op hun website.