De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Permanent Actueel Schuldhulpverlener
€ 300,00 incl. btw € 363,00
 • Tijdbesteding per bericht circa vijf minuten
 • Persoonlijke online leeromgeving
 • Toegankelijk vanaf ieder device
 • 12 maanden looptijd abonnement
 • Geaccrediteerd door Kiwa (max. 6 PE-punten of scholingsuren)

Als schuldhulpverlener heb je continu te maken met nieuwe ontwikkelingen en wetswijzigingen in je vakgebied. Om je vakbekwaamheid up-to-date te houden, volg je daarom jaarlijks bij- en nascholing. Dit wordt ook wel Permanente Educatie (PE) genoemd. Het doel hiervan is om je kennisniveau hoog te houden en te borgen dat je goed geïnformeerd blijft over de relevante actualiteiten. Hoffelijk Financiële Zorg biedt hiervoor Permanent Actueel (PA) aan. Hiermee behaal je ook gelijk je PE-punten/scholingsuren.

Wat houdt Permanent Actueel Schuldhulpverlener in?

Om je cliënten de beste dienstverlening te kunnen bieden, moet je continu op de hoogte zijn van de relevante ontwikkelingen binnen je vakgebied. Met Permanent Actueel voor schuldhulpverleners ontvang je kleine kennisupdates die in je persoonlijke online leeromgeving worden klaargezet. Onze deskundige vakredactie scant, selecteert en beoordeelt hiervoor alle relevante financiële actualiteiten en thema’s.

Vervolgens vat de vakredactie de geselecteerde ontwikkelingen voor je samen in een kort PA-artikel met een leestijd van slechts enkele minuten. Er worden daarbij praktische tips en handige achtergrondinformatie gegeven. Je sluit de activiteit af met enkele oefenvragen, zodat je kunt controleren of je het geleerde goed hebt begrepen. Zo krijg je alleen de meest relevante informatie en weet je na het lezen van het artikel precies hoe je het geleerde moet toepassen in de praktijk.

10
1 reviews op springest.nl

Dit zeggen anderen

Geweldig systeem om jezelf goed op de hoogte te houden. Op elk moment is de applicatie beschikbaar. Dankzij een berichtje is direct duidelijk dat er nieuws is. Ook is direct duidelijk wat de status van de PE-verplichtingen is.

HFZ_PA-app_Schuldhulpverlener

Waar en wanneer je wil volledig up-to-date met de PA-app

Met Permanent Actueel van Hoffelijk blijf je continu en waar je maar wil up-to-date. Onze online leeromgeving is 24/7 en vanaf ieder device toegankelijk. Zo kun je gemakkelijk waar en wanneer je maar wil de nieuwsberichten lezen. 

En dit wordt nu nog gemakkelijker met onze PA-app. Je ontvangt een notificatie zodra er een nieuw artikel voor je klaarstaat. Stel een persoonlijke pincode in om eenvoudiger toegang te krijgen tot deze artikelen. Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen en ben je nog gemakkelijker Permanent Actueel als schuldhulpverlener.

PA-app AppStore  PA-app PlayStore

Geaccrediteerd door Kiwa

Het 'Certificatieschema' van Kiwa schrijft voor dat je de kennis en vaardigheden die voor jouw beroep van belang zijn, onderhoudt en ontwikkelt door ieder jaar bijscholing of trainingsactiviteiten te verrichten en zo te voldoen aan je Permanente Educatie-vereisten. Je ontvangt alleen PE-punten voor scholingstrajecten van door Kiwa erkende opleiders.

Om dit voor jou zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben wij Permanent Actueel Schuldhulpverlener laten accrediteren door Kiwa. Zo blijf jij volledig up-to-date van alle relevante ontwikkelingen binnen je vakgebied en behaal je daarnaast 6 PE-punten of scholingsuren.

HFZ_LinkedIn-groep

Sparren met vakgenoten

Om schuldhulpverleners met elkaar te verbinden, hebben we een besloten LinkedIn-groep opgericht. Hier kun je je vakgenoten ontmoeten, je inhoudelijke vragen stellen en meediscussiëren over onderwerpen die jouw dagelijkse praktijk raken. Ook de inhoudelijk experts van Hoffelijk Financiële Zorg discussiëren mee in de LinkedIn-groep en delen zo hun inzichten met de leden.

Wil je ook graag sparren met vakgenoten? Word dan ook lid!

Permanent Actueel

Nog meer weten over Permanent Actueel?

Permanent Actueel is een handige én actuele manier om op de hoogte te blijven van de relevante ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. In deze animatie leggen we je uit hoe dit in zijn werk gaat.

Veelgestelde vragen

 • Ik ben nog niet gecertificeerd via Kiwa. Hoe kan ik mijn Kiwa-certificering behalen?

  Kiwa schrijft voor dat een goede, gecertificeerde schuldhulpverlener onder meer in staat is om:

  • intake-, coachings-, vervolg- en eindgesprekken te voeren met cliënten;
  • de schuldenproblematiek te inventariseren;
  • voortgangsrapportages op te stellen;
  • met schuldeisers te onderhandelen;
  • wettelijke dwangmiddelen in het kader van de WSNP en het breed moratorium in het kader van de WGS toe te passen;
  • een schuldenregeling op te zetten en uit te voeren;
  • niet-zelfredzame cliënten door te verwijzen (naar een traject van wettelijke schuldsanering of naar andere instanties);
  • voorlichting en coaching te geven ten behoeve van het afbouwen naar zelfredzaamheid;
  • vtlb-berekeningen te maken;
  • hercontroles te verrichten; en
  • zelf wet- en regelgeving bij te houden en praktisch toe te passen.


  Schuldhulpverlener is geen beschermd beroep. Dit betekent dat je geen certificaat hoeft te behalen om als schuldhulpverlener aan de slag te gaan. Wil je toch graag je Kiwa-certificering behalen? Je kunt op drie verschillende niveaus het Kiwa-examen afleggen: SHV 1, SHV 2 en SHV 3. Daarnaast kun je na het behalen van SHV 1 of SHV 3 ook een praktijkassessment doen.

  Je legt je examen via Kiwa af. Wij kunnen je wel helpen bij je examenvoorbereiding. Neem hiervoor vooral een kijkje op onze speciale informatiepagina. Hoffelijk biedt namelijk voor ieder examen én voor het praktijkassessment een passende voorbereiding.