De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Basisopleiding Bewindvoerder

Opleiding Bewindvoerder

€ 2.950,00 vrijgesteld van btw
 • Erkend door Landelijk Kwaliteitsbureau CBM
 • Zeven klassikale opleidingsdagen
 • Verzorgd door onze topdocenten
 • Uitgebreide e-learning inbegrepen
 • 12 maanden toegang tot leeromgeving
Info
Praktijkopleiding Budgetcoach

Opleiding Budgetcoach

€ 2.095,00 vrijgesteld van btw
 • Voldoet aan Kiwa-toetstermen
 • Vier klassikale opleidingsdagen
 • Verzorgd door onze topdocenten
 • Uitgebreide e-learning inbegrepen
 • 12 maanden toegang tot leeromgeving
Info
Praktijkopleiding Schuldhulpverlener

Opleiding Schuldhulpverlener

€ 2.095,00 vrijgesteld van btw
 • Voldoet aan Kiwa-toetstermen
 • Vier klassikale opleidingsdagen
 • Verzorgd door onze topdocenten
 • Uitgebreide e-learning inbegrepen
 • 12 maanden toegang tot leeromgeving
Info

Thumb_HFZ-opleidingen_NLLD

Onze opleidingsdagen

Om je een goed beeld te geven van wat je van onze opleidingsdagen kan verwachten, gingen we in gesprek met onze topdocent Babette. Daarnaast vertelt Neeltje waarom zij een van onze opleidingen volgt.

HFZ_vliegende_start_e-learning

Opzet van de Opleiding Bewindvoerder, Budgetcoach of Schuldhulpverlener

Met onze praktijkgerichte opleidingen maak je een vliegende start als financieel zorgverlener. Je begint met een uitgebreide e-learning, waarin je alle theoretische kennis opdoet die je nodig hebt voor je nieuwe beroep. Ook komen in de e-learning veel tips aan bod hoe je de opgedane kennis in de praktijk kunt toepassen. Vervolgens ga je met het geleerde aan de slag tijdens de opleidingsdagen die je op een locatie naar keuze volgt. Zo behandelen we een casus van A t/m Z en bespreken we alle belangrijke zaken die in een dossier aan bod kunnen komen. 

Onze opleiding volgen met € 1.000,- korting?
HFZ-trainingslocaties

Startdata en locaties

De opleidingen zijn te volgen in verschillende steden verspreid door heel Nederland. Zo is er altijd een geschikte locatie bij jou in de buurt. De locaties zijn goed bereikbaar per auto en er is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Je kunt via de webshop bekijken in welke steden wij de opleidingen aanbieden en wanneer de opleidingsdagen op de locatie van jouw keuze weer van start gaan.

Onze trainer Babette

Ontmoet onze topdocenten

Van wie kun je een beroep nu beter leren dan van een vakprofessional zelf? Bij Hoffelijk Financiële Zorg zijn de docenten stuk voor stuk professionals met uitgebreide kennis en ervaring binnen hun vakgebied. We stellen enkele van de topdocenten die de opleidingsdagen voor jou verzorgen graag aan je voor!

Naar onze docenten

Veelgestelde vragen

 • Gelden er vooropleidingseisen voor deze opleidingen?

  Er gelden alleen vooropleidingseisen voor de Opleiding Bewindvoerder. Ondanks het feit dat je met een kwetsbare doelgroep werkt, zijn het beroep van budgetcoach en schuldhulpverlener niet beschermd. Hierdoor gelden er geen vooropleidingseisen en is er geen verplichting om een opleiding of cursus op een bepaald niveau te volgen om als budgetcoach of schuldhulpverlener aan de slag te kunnen.

  Vooropleidingseisen om aan professioneel bewindvoerder aan de slag te gaan:

  Het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM beoordeelt of je aan de kwaliteitseisen voldoet om beschermingsbewindvoerder te kunnen worden. Zij hanteren hiervoor de vooropleidingseisen uit het 'Besluit kwaliteitseisen curatoren, beschermingsbewindvoerders en mentoren' van 29 januari 2014.

  In het besluit staan de volgende opleidings- en werkervaringseisen vermeld:

  • een havo- of vwo-diploma (artikel 7 of 8 van de Wet op het voortgezet onderwijs) of een diploma van een mbo-4-opleiding volgens de Wet educatie en beroepsonderwijs (artikel 7.2.2, eerste lid, onderdelen d en e); én
  • een verklaring van een (oud-)werkgever waarin staat dat je ten minste twee jaar voor de duur van ten minste 24 uur per week in loondienst taken van een beschermingsbewindvoerder hebt verricht onder verantwoordelijkheid van een door de kantonrechter benoemde professionele beschermingsbewindvoerder.

  of

  • ten minste een diploma van een passende hbo-opleiding volgens de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (artikel 1.1, onder d van die wet).
    

  Als je voldoet aan deze eisen, dan informeert het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM alle kantonrechters hierover. 

  Let op: Het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM beoordeelt dus alleen of je aan de opleidingseisen voldoet. De kantonrechter bepaalt of je daadwerkelijk tot bewindvoerder wordt benoemd. We adviseren je daarom om voorafgaand aan het starten met de Opleiding Bewindvoerder bij Hoffelijk Financiële Zorg rechtspraak.nl te bezoeken voor de meest actuele informatie over de opleidings- en werkervaringseisen. Daarnaast is het belangrijk dat je contact opneemt met het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM om je situatie aan hen voor te leggen.

 • Kan ja de e-learning ook los van de opleiding volgen?

  Onze e-learnings focussen zich op de theorie. Als startende financieel zorgverlener moet je veel leren over veel verschillende zaken. Het wettelijk kader, de verschillende sociale voorzieningen en wat er allemaal bij deze beroepen komt kijken. Alles staat in het teken van het regelen van de financiële zaken voor iemand anders. Als jij dus graag eerst meer informatie wil over de beroepen, dan zijn deze e-learnings daar zeer geschikt voor.

  Doordat we binnen de e-learnings zo uitgebreid stilstaan bij alle facetten van deze waardevolle beroepen, zijn deze ook zeer geschikt voor bestaande professionals die hun kennis op willen frissen. Je doet in de e-learnings namelijk veel praktische en direct toepasbare kennis op.

  Wil je graag meer weten over de onderwerpen die bij elke e-learning aan bod komen? Neem dan vooral een kijkje op de informatiepagina's van de e-learnings:

 • Hoe kom je na het volgen van de opleiding in contact met andere financieel zorgverleners?

  We verbinden graag financieel zorgverleners met elkaar en hebben daarom een besloten LinkedIn-groep opgericht. Hier kun je je vakgenoten ontmoeten en meediscussiëren over onderwerpen die jouw dagelijkse praktijk raken. Wil jij dus ook na je opleiding in contact blijven met andere financieel zorgverleners en met hen sparren over je vragen? Word dan ook lid!

 • Hoe blijf je na het volgen van de opleiding op de hoogte van de ontwikkelingen binnen je vakgebied?

  Er gebeurt veel in de financiële zorgsector en regelmatig zijn er nieuwe ontwikkelingen te melden. Om je cliënten op de juiste manier te kunnen ondersteunen, is het belangrijk om volledig up-to-date te blijven over alle voor jouw beroepspraktijk relevante actualiteiten. Dit kunnen bijvoorbeeld wetswijzigingen, gerechtelijke uitspraken of andere ontwikkelingen zijn.

  Wil je dus ook na het volgen van de opleiding als eerste geïnformeerd worden over de nieuwe actualiteiten binnen jouw beroepspraktijk? Meld je dan aan voor Permanent Actueel, nu tijdelijk gratis te volgen via de NL leert door-subsidieregeling. Kijk voor meer informatie op onze speciale informatiepagina