De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Hoffelijk biedt je drie zeer waardevolle en volledige opleidingen tot professioneel bewindvoerder, budgetcoach en schuldhulpverlener kosteloos aan. We kunnen je deze opleidingen kosteloos aanbieden vanwege de NL leert door-subsidieregeling. Zodra jij de opleiding bij ons afrondt, ontvangen wij de investering van de opleiding terug van de overheid.

Wil jij je direct inschrijven voor één van de opleidingen? Lees dan eerst welke stappen je doorloopt bij 'Hoe werkt het?' of meld je direct aan via ons aanmeldformulier om je opleiding kosteloos te starten. Startdata voor de opleidingen liggen zowel voor als na de zomer.

Onze vakopleidingen

Je vindt meer informatie over de benodigde vooropleidingen, programma, studieduur, startdata en -locaties van de opleidingen door naar 'Meer informatie' te gaan bij de opleiding van je interesse.

Let op: Als je je wil inschrijven voor één van deze opleidingen én gebruik wil maken van de NL leert door-subsidieregeling, dan schrijf je je in via ons aanmeldformulier.

Post-hbo Bewindvoerder

Opleiding Bewindvoerder

€ 2.950,00 incl. btw € 3.569,50
 • Zeven opleidingsdagen
 • 42 uur thuisstudie
 • Inclusief e-Learning Bewindvoerder
 • 12 maanden toegang tot leeromgeving
Praktijkopleiding Budgetcoach

Opleiding Budgetcoach

€ 1.995,00 incl. btw € 2.413,95
 • Vier opleidingsdagen
 • Circa 41 uur thuisstudie
 • Inclusief e-Learning Budgetcoach
 • 12 maanden toegang tot leeromgeving
Praktijkopleiding Schuldhulpverlener

Opleiding Schuldhulpverlener

€ 1.995,00 incl. btw € 2.413,95
 • Vier opleidingsdagen
 • Circa 39 uur thuisstudie
 • Inclusief e-Learning Schuldhulpverlener
 • 12 maanden toegang tot leeromgeving

Locaties opleiding in Nederland van Hoffelijk

Startdata en locaties

Er zijn voldoende startdata voor de zomer en tot eind december 2022 beschikbaar gesteld. Zodra je je hebt aangemeld via het aanmeldformulier, kun je vervolgens de gekozen opleiding op de datum en locatie van je voorkeur inplannen. 

De opleidingen kun je op de volgende locaties in Nederland volgen (het kan verschillen per opleiding en hoe eerder je inplant hoe meer keus je hebt):

 • Amsterdam
 • Breukelen
 • Eindhoven
 • Rotterdam
 • Utrecht
 • Zwolle
Kies een opleiding voor NL leert door bij Hoffelijk

Hoe werkt het?

Wanneer je je wil inschrijven voor een opleiding met behulp van de NL leert door-subsidieregeling, dan doorloop je de volgende stappen:

1. Kies je opleiding
Je weet welke opleiding je wil volgen met de NL leert door-regeling. Als je nog wil sparren met één van onze opleidingsadviseurs, neem dan direct contact op via 010 - 760 11 08 of plan een belafspraak in bij onze collega Demi.

Let op: Er gelden vooropleidingseisen om na de Opleiding Bewindvoerder tot bewindvoerder benoemd te kunnen worden. Voor meer informatie kun je terecht op rechtspraak.nl.
 

2. Schrijf je in
Schrijf je in voor de opleiding van je keuze met ons NL leert door-aanmeldformulier en vul de gegevens in die vereist zijn vanuit NL leert door om de opleiding kosteloos te kunnen starten.

Studieduur Wft-modules

 

3. Wij gaan voor je aan de slag!
Ons team verwerkt je aanmelding en stuurt je binnen twee werkdagen een e-mail wanneer de e-learning voor je klaarstaat. In deze e-mail vind je ook de instructies om je opleidingsdagen in te plannen.
 

4. Kies je startdatum en locatie
Schrijf je in voor de opleidingsdagen en locatie naar keuze.
 

5. Start met je opleiding
Je inschrijving voor de klassikale opleidingsdagen is geregeld! Je kunt starten met het doornemen van de e-learning en ontmoeten je graag tijdens de opleidingsdagen op de tijd en locatie van je keuze.

Schrijf je in

Ben je enthousiast over één van onze opleidingen en wil je direct starten met een opleiding om als professioneel bewindvoerder, budgetcoach of schuldhulpverlener aan de slag te gaan? Schrijf je dan in via onderstaand aanmeldformulier.

Wat is de rol van een bewindvoerder, budgetcoach en schuldhulpverlener?

Wil je eerst meer weten over wat je als bewindvoerder, budgetcoach of schuldhulpverlener doet? Hieronder vind je een korte omschrijving en kun je meer over de beroepen lezen door naar 'Meer informatie' te gaan bij een beroep.

Wat doet een bewindvoerder?

Als bewindvoerder neem je beslissingen over de goederen en het geld van je cliënt. Bewindvoerders worden door de kantonrechter aangesteld als financieel belangenbehartiger, omdat je cliënt tijdelijk of langdurig niet in staat is om financiële zaken te regelen.

Indien mogelijk helpt de bewindvoerder de cliënt naar financiële zelfredzaamheid.

Meer informatie

Wat doet een budgetcoach?

Een budgetcoach begeleidt mensen zowel vanuit financieel als sociaal oogpunt. Het doel is om iemand te helpen naar financiële zelfredzaamheid.

Je coacht je cliënten hoe zij beter om kunnen gaan met geld. De cliënt heeft in dit geval zelf nog zeggenschap over geldzaken.

Meer informatie

Wat doet een schuldhulpverlener?

Een schuldhulpverlener helpt mensen die problematische schulden hebben.

Je ondersteunt je cliënten met het in kaart brengen van de schulden en je gaat in gesprek met de schuldeisers en incassobureaus.

Meer informatie

Wat is NL leert door?

NL leert door is een regeling van de overheid om Nederlanders te stimuleren hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Opleiders die een opleidingsaanbod hebben om werkend Nederland te stimuleren kunnen daarom (een deel van) hun opleidingen kosteloos aanbieden.

Hoffelijk is erkend opleider en kan je daarom de opleidingen tot bewindvoerder, budgetcoach of schuldhulpverlener kosteloos aanbieden!
 

Wie komt er in aanmerking om via NL leert door gratis opleidingen te volgen?

Iedere Nederlander tussen de 18 jaar en pensioengerechtigde leeftijd komt voor deze subsidieregeling in aanmerking! Het maakt hierbij niet uit of je op dit moment in loondienst bent, als zzp'er of zelfstandige werkt of werkloos bent. Wanneer je gemotiveerd bent om deze opleiding te volgen en af te ronden, dan verwelkomen we je graag bij één van onze opleidingen.

Een mooie kans om:

 • je te laten ‘omscholen’ naar een van deze betekenisvolle beroepen;
 • versneld ingewerkt te raken als je net bent gestart;
 • als assistent door te groeien naar de volgende stap in je carrière;
 • je werkveld te verbreden (bijvoorbeeld als financieel adviseur budgetcoaching erbij te doen).
contact met demi
Heb je nog een vraag over de opleiding?

Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar! Je kunt op werkdagen contact met ons opnemen via 010 - 760 11 08 of een belafspraak inplannen bij onze collega Demi.

Wil jij je liever direct inschrijven? Ook dat kan!

Veelgestelde vragen

 • Is de opleiding écht geheel kosteloos?

  Ja, wanneer je met de opleiding start hoef je niets te betalen. De overheid keert de opleidingskosten aan ons uit wanneer jij de opleiding hebt afgerond. Daarom is het voor ons belangrijk dat je gemotiveerd bent de opleiding af te ronden.

 • Wat gebeurt er als ik de opleiding niet afrond?

  Wanneer je de opleiding niet afrondt, ontvangen wij de gemaakte opleidingskosten helaas niet van de overheid. Aangezien wij dan wel al kosten hebben gemaakt om jou op te leiden, zijn we genoodzaakt deze kosten aan jou door te rekenen. Maar dit is dus alleen in het geval je de opleiding niet afrondt.

 • Ik heb al STAP-budget aangevraagd. Kan ik alsnog meedoen met deze NL leert door-regeling?

  Ja, dat kan zeker! Deze regeling staat los van het STAP-budget.