De internet-browser die je gebruikt wordt niet langer ondersteund

Dit betekent o.a. dat je geen diensten kunt bestellen. Start met een andere browser of neem contact op met onze klantenservice. Browsers die we aanraden zijn Chrome, Edge, Firefox of Brave.

Er zijn geen scholingstrajecten meer beschikbaar!

Alle plekken zijn vol. Het is wel mogelijk je aan te melden voor onze geïnteresseerdenlijst. Als iemand het scholingstraject niet afrondt, dan maak jij alsnog kans op deze plek.

Inschrijven


Hoffelijk is erkend opleider van de NL leert door-subsidieregeling en biedt jou daarom nu tijdelijk de mogelijkheid om gratis een opleiding tot bewindvoerder, budgetcoach of schuldhulpverlener bij ons te volgen. Onze opleidingen zijn geschikt voor iedereen die als financieel zorgverlener aan de slag wil, of dit nu in loondienst of als zzp’er is. Deze opleidingen zijn echter ook een uitstekende keuze voor mensen die in hun huidige beroep veel te maken hebben met personen met schuldenproblematiek. Je doet namelijk veel praktische en direct toepasbare kennis op, die relevant is voor iedereen die meer wil weten over deze dankbare beroepen.

Wat kan ik van de opleiding verwachten?

Met onze opleiding maak je een vliegende start als financieel zorgverlener. Je begint met een uitgebreide e-learning, waarin je alle theoretische kennis opdoet die je nodig hebt voor je nieuwe beroep. Ook komen in de e-learning veel tips aan bod hoe je de opgedane kennis in de praktijk kunt toepassen. Vervolgens ga je met het geleerde aan de slag tijdens de opleidingsdagen die je op een locatie naar keuze volgt. Zo behandel je casuïstiek en oefen je met verschillende gesprekstechnieken. Voorafgaand aan elke opleidingsdag maak je enkele voorbereidende opdrachten.

contact met demi

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseur Demi en haar collega's staan iedere werkdag voor je klaar om al je vragen te beantwoorden via 010 - 760 11 08.

Thumb_HFZ-opleidingen_NLLD

Onze opleidingsdagen

Om je een goed beeld te geven van wat je van onze opleidingsdagen kunt verwachten, gingen we in gesprek met onze topdocent Babette. Daarnaast vertellen Neeltje en Denise waarom zij deelnemen aan NL leert door.

Onze vakopleidingen

Steeds meer mensen doen een beroep op ondersteuning bij het beheren van hun geldzaken, omdat zij de grip op hun financiën verloren hebben. Het doel van van een financieel zorgverlener is om deze mensen te helpen weer uit de schulden te komen en een financieel gezonde toekomst te creëren. Dit maakt het een hele verantwoordelijke baan, waarbij je niet alleen over de juiste inhoudelijke kennis moet beschikken, maar ook over de juiste beroepsvaardigheden.

Je kunt nu tijdelijk via NL leert door een gratis opleiding tot bewindvoerder, budgetcoach of schuldhulpverlener volgen. Klik op de onderstaande linkjes voor meer informatie over de e-learning, opleidingsdagen en onze docenten. Er geldt VOL = VOL!

Wil je meer weten?

Wil jij je eerst oriënteren op de verschillende beroepen? Bekijk dan onze speciale beroepenpagina.

Opleiding Bewindvoerder

Tijdelijk kosteloos met NL leert door (normaal € 3.569,50)

Inschrijven

Opleiding Budgetcoach

Tijdelijk kosteloos met NL leert door (normaal € 2.413,95)

Inschrijven

Opleiding Schuldhulpverlener

Tijdelijk kosteloos met NL leert door (normaal € 2.413,95)

Inschrijven
Hoffelijk Training locaties

Startdata en locaties

Onze opleidingen zijn te volgen in verschillende steden verspreid door heel Nederland. Zo is er altijd een geschikte locatie bij jou in de buurt. De locaties zijn goed bereikbaar per auto en er is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Je kunt via de webshop bekijken in welke steden wij de opleiding van jouw keuze aanbieden en wanneer de opleidingsdagen aldaar weer van start gaan.*

Onze locaties bevinden zich in:

 • Amsterdam
 • Breukelen
 • Eindhoven
 • Rotterdam
 • Utrecht
 • Zwolle

*Nadat je je voor de opleiding hebt aangemeld, ontvang je een e-mail waarmee je de data en locatie van jouw keuze kunt vastleggen. Het is mogelijk dat jouw voorkeurslocatie al vol zit. Kijk voor de actuele beschikbaarheid van de data en locaties in onze webshop. Bij de Opleiding Bewindvoerder volg je zeven opleidingsdagen, bij de andere twee opleidingen zijn dit er vier.

Let op: NL leert door is een tijdelijke subsidieregeling en loopt t/m maart 2023. De laatste opleidingsdag moet daarom vóór 17 maart 2023 zijn gevolgd.

Zij gingen je al voor!

Wat houdt de NL leert door-subsidieregeling in?

De overheid heeft 30 miljoen euro beschikbaar gesteld om werkend Nederland te stimuleren en te helpen zich verder te ontwikkelen om actief te blijven op de arbeidsmarkt. Met de NL leert door-regeling kan iedereen tussen de 18 jaar en pensioengerechtigde leeftijd t/m maart 2023 gratis opleidingen en trainingen volgen. Het maakt hierbij niet uit of je werkzoekend, in loondienst, flexwerker, zzp’er of ondernemer bent. Wanneer je gemotiveerd bent om het scholingstraject te doorlopen en binnen de gestelde termijn af te ronden, dan val je binnen de doelgroep en kun jij je dus aanmelden voor onze gratis opleiding tot bewindvoerder, budgetcoach of schuldhulpverlener.

Kies een opleiding voor NL leert door bij Hoffelijk

Hoe neem je deel aan NL leert door?

Wanneer je je wil inschrijven voor een opleiding met behulp van de NL leert door-subsidieregeling, dan doorloop je de volgende stappen:

1. Kies je opleiding

Je hebt de keuze uit de opleiding tot bewindvoerder, budgetcoach en schuldhulpverlener. Als je nog wil sparren met één van onze opleidingsadviseurs, neem dan direct contact op via 010 - 760 11 08 of plan een belafspraak in bij onze collega Demi.

Let op: Er gelden vooropleidingseisen vanuit de rechtbank om na het volgen van de Opleiding Bewindvoerder benoemd te kunnen worden tot professioneel bewindvoerder (zie de ‘Veelgestelde vragen’ voor verdere informatie hierover).

Man achter laptop vraagt zijn Permanent actueel aan

2. Vraag je opleiding aan

Meld je aan voor de opleiding van je keuze via de bijbehorende button ‘Aanvragen’ onder ‘Kies & vraag direct aan. Doorloop het aanvraagproces door je gegevens in te vullen die vanuit de bepalingen van de regeling NL leert door nodig zijn om gratis te kunnen starten.

3. Wij gaan voor je aan de slag!

Ons team verwerkt je aanmelding en stuurt je alle informatie per e-mail toe. Houd je mailbox dus goed in de gaten!

Let op: Bij de beschikbaarheid van de locaties geldt VOL = VOL, dus wees er snel bij en schrijf je direct in zodra je de e-mail ontvangt waarmee je de data en locatie van jouw keuze kunt vastleggen.

Kies je vakopleiding & vraag direct aan (VOL)

Er zijn geen scholingstrajecten meer beschikbaar! Alle plekken zijn vol. Het is wel mogelijk je aan te melden voor onze geïnteresseerdenlijst. Als iemand het scholingstraject niet afrondt, dan maak jij alsnog kans op deze plek.

We nemen alleen contact met je op als er een plek vrijkomt, het is dus ook mogelijk dat je niets van ons verneemt. Hierbij hanteren we wie het eerst komt, het eerst maalt. De inschrijvingen worden dus op volgorde van binnenkomst behandeld.

Laat je gegevens achter

Wil je meer weten over NL leert door?

Hier lees je meer informatie over de subsidieregeling.

Meer informatie
HFZ_PA-app_Budgetcoach

Blijf ook gratis Permanent Actueel via de NL leert door-subsidieregeling

Er gebeurt veel in de financiële zorgsector en regelmatig zijn er nieuwe ontwikkelingen te melden. Om je cliënten op een goede manier te ondersteunen, is het belangrijk om volledig up-to-date te blijven over alle voor jouw beroepspraktijk relevante actualiteiten. Dit kunnen bijvoorbeeld wetswijzigingen, gerechtelijke uitspraken of andere ontwikkelingen zijn.

Wil jij dus ook na het volgen van de opleiding als eerste geïnformeerd worden over de nieuwe actualiteiten binnen de beroepspraktijk van bewindvoerders, budgetcoaches of schuldhulpverleners? Meld je dan ook gelijk aan voor Permanent Actueel (PA) van Hoffelijk Financiële Zorg. We kunnen je dit nu tevens tijdelijk gratis aanbieden. Bij de NL leert door-regeling kun je namelijk tegelijkertijd meerdere scholingstrajecten gratis volgen. Wie wil dat nu niet!?

Ik meld me graag gratis aan voor Permanent Actueel

Veelgestelde vragen

 • Je volgt een scholingstraject via Hoffelijk. Op welke datum moet je de scholing volledig hebben afgerond?

  De subsidieregeling NL leert door met inzet van scholing loopt t/m 31 maart 2023. Om als opleider te kunnen voldoen aan de administratieve verplichtingen vanuit de overheid, geldt dat je tot 17 maart 2023 de tijd hebt om je scholingstraject volledig af te ronden.

  Wil je graag meer weten over de geldende voorwaarden? Bekijk dan onze Algemene Voorwaarden.

 • Kun je écht gratis een opleiding volgen via NL leert door?

  Ja, dat kan zeker! De overheid vindt het belangrijk om werkend Nederland te stimuleren en te helpen om zich verder te ontwikkelen en zo actief te blijven op de arbeidsmarkt. Daarom stellen zij opleiders in de gelegenheid om gratis opleidingen en trainingen aan te bieden. De enige voorwaarde die zij hierbij stellen, is dat de deelnemers het scholingstraject volledig afronden binnen de tijd die ervoor staat. Als een deelnemer het traject eerder stopt, dan ontvangen wij als opleider geen subsidie en zijn wij dus genoodzaakt om de gemaakte kosten aan de deelnemer door te belasten.

 • Wat zijn de vooropleidingseisen om als professioneel bewindvoerder benoemd te kunnen worden door de kantonrechter?

  Het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM beoordeelt of je aan de kwaliteitseisen voldoet om beschermingsbewindvoerder te kunnen worden. Zij hanteren hiervoor de vooropleidingseisen uit het 'Besluit kwaliteitseisen curatoren, beschermingsbewindvoerders en mentoren' van 29 januari 2014.

  In het besluit staan de volgende opleidings- en werkervaringseisen vermeld:

  • een havo- of vwo-diploma (artikel 7 of 8 van de Wet op het voortgezet onderwijs) of een diploma van een mbo-4-opleiding volgens de Wet educatie en beroepsonderwijs (artikel 7.2.2, eerste lid, onderdelen d en e); én
  • een verklaring van een (oud-)werkgever waarin staat dat je ten minste twee jaar voor de duur van ten minste 24 uur per week in loondienst taken van een beschermingsbewindvoerder hebt verricht onder verantwoordelijkheid van een door de kantonrechter benoemde professionele beschermingsbewindvoerder.

  of

  • ten minste een diploma van een passende hbo-opleiding volgens de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (artikel 1.1, onder d van die wet).
    

  Als je voldoet aan deze eisen, dan informeert het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM alle kantonrechters hierover. 

  Let op: Het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM beoordeelt dus alleen of je aan de opleidingseisen voldoet. De kantonrechter bepaalt of je daadwerkelijk tot bewindvoerder wordt benoemd. We adviseren je daarom om voorafgaand aan het starten met de Opleiding Bewindvoerder bij Hoffelijk Financiële Zorg rechtspraak.nl te bezoeken voor de meest actuele informatie over de opleidings- en werkervaringseisen. Daarnaast is het belangrijk dat je contact opneemt met het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM om je situatie aan hen voor te leggen.

  Heb je hier nog vragen over? Neem dan gerust contact op met Demi of een van haar collega's via 010 - 760 11 08 of plan een belafspraak in met Demi.

 • Kun je meedoen met de NL leert door-regeling als je ook al STAP-budget hebt aangevraagd?

  Ja, dat kan zeker! Deze regeling staat los van het STAP-budget.

 • Waarom hebben jullie een kopie van mijn identiteitsbewijs nodig?

  Om gratis deel te mogen nemen aan de NL leert door-subsidieregeling stelt de overheid als voorwaarde dat je je identificeert door middel van een kopie van je identiteitsbewijs. Alle gegevens die wij ontvangen worden heel secuur verwerkt. Je gegevens worden encrypted en exclusief opgeslagen in EU-datacenters voor de afgesproken duur.

  Wil je graag meer weten over de vereisten van de regeling? Bekijk dan de volledige subsidieregeling op de website van de overheid.