Afscheid van stagiair Bob

Afgelopen week namen we afscheid van onze stagiair Bob. Hij startte in juli bij Hoffelijk met zijn bijbaan op de afdeling Marketing & Communicatie, om zo alvast kennis te maken met het bedrijf en de werkzaamheden op de marketingafdeling. Vervolgens begon hij in september aan zijn stage. Bob heeft zichzelf de afgelopen periode ontwikkeld tot een echte professional en we gaan zijn enthousiasme en harde werken zeker missen. We vroegen hem hoe hij zijn stage bij Hoffelijk ervaarde.

Kun je jezelf even kort voorstellen?
“Mijn naam is Bob en ik ben 22 jaar. Ik woon nu een jaar in Rotterdam. Momenteel zit ik in mijn derde jaar van Sportmarketing & Management aan de Hogeschool Rotterdam. In mijn vrije tijd sport ik graag en ik vind het ook gezellig om een lekker koud biertje met vrienden te drinken.”

Hoe ben je bij Hoffelijk terechtgekomen?
“In april 2020 startte mijn zoektocht naar een stageplek. Ik zocht een bedrijf waar ik niet alleen stage zou lopen, maar waar ik als een volwaardig lid van het team werd gezien. In mijn onderzoeksfase ben ik verschillende vacaturewebsite afgegaan om een meewerkstage te zoeken die het best bij mijn wensen aansloot. De vacature van Hoffelijk trok me enorm aan en daarom besloot ik direct te solliciteren.

Bob

Na mijn sollicitatieprocedure kreeg ik het voorstel om in de zomervakantie als bijbaan bij Hoffelijk te werken. Ik zag dit als een kans om het bedrijf nog beter te leren kennen. Twee maanden later hielp dit ook tijdens mijn stageperiode, doordat ik het bedrijf en mijn collega’s al relatief goed kende.”

Hoe heb je je stageperiode bij Hoffelijk ervaren?
“Ik heb een hele leuke en leerzame tijd bij Hoffelijk gehad. In de eerste paar weken van mijn stage werkte ik met een klein aantal mensen op kantoor en de sfeer was geweldig. De onderlinge grapjes en de middagwandelingen op anderhalve meter zorgden voor een hechtere band. Toen in oktober de maatregelen weer strenger werden, ben ik volledig thuis gaan werken. Dat was wel even schakelen, maar het wende wel snel.

Tijdens mijn stageperiode ben ik bezig geweest met een vraagstuk voor Hoffelijk Financiële Zorg. Daarnaast pakte ik ook mijn andere werkzaamheden op zoals het uitwerken van interviews en het schrijven van teksten voor op de website. Ik kreeg vanuit Hoffelijk de vrijheid om zelf een planning te maken en verschillende taken op te pakken. Zo kon ik mijn schoolopdrachten en werkzaamheden bij Hoffelijk eenvoudig combineren.”

Bobs ervaring

In hoeverre heeft corona invloed gehad op jouw stageperiode bij Hoffelijk?
“Het thuiswerken heeft zijn voordelen en nadelen gehad tijdens mijn stageperiode. De digitalisering van dagelijkse stand-ups en meetings maakte in mijn ogen geen verschil. Ik mistte uiteraard wel de korte gesprekken met collega’s tijdens de pauzes of bij de koffiecorner. In eerste instantie leek de drempel ook groter om spontaan iemand op te bellen voor een leuk gesprek, maar dit kwam steeds meer op gang en werd ook vanuit het bedrijf gestimuleerd. Uiteindelijk was het net zo gezellig, of soms zelfs gezelliger, door de Hoffelijk stand-ups, online spelletjes en digitale vrijmibo’s.”

Finance Run

Wat vond je het leukst aan Hoffelijk?
“Ik vind het prachtig om te zien hoe Hoffelijk zoveel waarde hecht aan de ontwikkeling en de vitaliteit van zijn werknemers. Zo zijn er veel collega’s ooit als stagiair begonnen en nu inmiddels al een aantal jaren vast in dienst. Zelf kreeg ik bijvoorbeeld ook de optie om extra trainingen te volgen, zodat ik kon blijven groeien. Ontwikkeling staat bij Hoffelijk dus écht centraal. Verder vind ik de energie en de drive onder de werknemers om een mooi resultaat neer te zetten en er ook voor elkaar te zijn schitterend.

Nu mijn stageperiode tot zijn einde is gekomen heb ik zelfs de mogelijkheid gekregen om bij Hoffelijk te mogen werken als bijbaan. Voor in de toekomst lijkt me dit super leuk, maar nu is het helaas niet te combineren met school en zal ik me daar de komende periode dus eerst op gaan focussen.”