Asha behaalde binnen drie dagen haar PE-examen met een 10!

Asha behaalde een tien voor haar PE-examen Consumptief Krediet. In slechts drie dagen bereidde zij zich hierop voor met behulp van de e-Learning PE en Oefenexamens PE van Hoffelijk. Benieuwd hoe ze ons studiemateriaal heeft ervaren? Lees dan het volledige interview.

Hallo Asha, je hebt een 10 gehaald voor je PE-examen Consumptief Krediet. Super goed gedaan! Zou je jezelf kort kunnen voorstellen?
“Ik ben Asha Mataw, ik ben persoonlijk adviseur bij de Volksbank. In het verleden heb ik bij een creditcardmaatschappij gewerkt, vandaar dat ik daar mijn Wft voor Consumptief Krediet moest halen. En nu heb ik het PE-examen gedaan om mijn adviesbevoegdheid te behouden.”

Hoe ben je bij Hoffelijk terechtgekomen?
“Hoffelijk is de aanbieder van opleidingen voor de Volksbank. Ik doe ook Permanent Actueel bij Hoffelijk, dus ik krijg regelmatig een e-mail dat er nog een nieuwsbericht op mij staat te wachten om te lezen.

Asha behaalde 10 voor PE-examen

Dit vind ik absoluut een fijne manier van kennis bijhouden, het is namelijk kort, duidelijk en het nodigt uit om te lezen. Ik vind het een hele prettige manier van op de hoogte blijven, en door de drie vragen bij ieder nieuwsbericht, kan ik gelijk controleren of ik het bericht goed begrepen heb. Ik ben fan!”

Je hebt een 10 gehaald voor je examen, hoe heb je dit gedaan?
“Ik heb de e-learning aangevraagd in combinatie met een set van drie representatieve oefenexamens. Bij de e-learning zat een syllabus, daar heb ik ook gebruik van gemaakt. De oefenexamens en de e-learning waren voor mij genoeg om het examen te halen. Eerlijk gezegd vond ik het studiemateriaal allemaal best wel goed te doen, waardoor ik direct vertrouwen kreeg in het echte examen.

De informatie van Consumptief Krediet heeft ook veel linkjes met sociale wetgeving en dat maakt het voor mij ook makkelijker om het te snappen. Hier heb ik namelijk veel interesse in.

Dankzij Permanent Actueel heb ik ook al veel onderwerpen uit de stof eerder voorbij zien komen. Dit maakt het leren ook makkelijker.”

Asha behaalde 10 voor PE-examen

Wat zijn volgens jou de grootste voordelen aan het studiemateriaal van Hoffelijk?
“Vooral de praktische tips vond ik heel erg fijn. Daar heb ik veel aan gehad. Als ik even snel iets wilde doornemen dan pakte ik deze erbij. Daarnaast vond ik de rekenvoorbeelden heel handig, vooral de uitwerkingen. Er was een vraag in het examen waar ik over twijfelde, toen dacht ik terug aan de voorbeelden uit de oefenexamens en was ik daardoor in staat de berekening alsnog goed uit te voeren. Dit was heel waardevol.”

Zou je het een volgende keer op dezelfde manier doen?
“Ja. Bij andere opleidingen kies ik er liever voor om te leren in groepsverband te doen en niet via de computer, maar voor de Wft- en PE-examens vind ik het heel fijn om zelf en op mijn eigen tempo te kunnen leren.”

Heb je tips voor toekomstige examenkandidaten?
“Die heb ik zeker: blijf altijd ademen. Als je ergens even niet uitkomt, leg dan je handen naast je toetsenbord en haal diep adem. Dan kun je weer door!”

Ook in één keer slagen voor je PE-examen?
Bereid je optimaal voor met het PE-studiemateriaal van Hoffelijk.